P: 2x syntetické lano 8mmx33m
Moderátor: stan
P: 2x syntetické lano 8mmx33m
Sháním dva zájemce na koupi syntetického lana 8mmx33m (je možné i kratší nebo delší - bude to ze 100m, takže je to na případný dohodě). Cena za těch 33m bude cca 4200 Kč vč. zapletení s kovovou očnicí (bez háku). Doprava je na dohodě nebo odběr v Děčíně.
Land Rover Discovery 2 Td5
- ondrush
- tel.: 776026642
- auto: DiscoII TD5 2003
Re: P: 2x syntetické lano 8mmx33m
mal by som zaujem
Martin Ondrušek, flákání všeho druhu
profesionální flákač a prokrastinátor
profesionální flákač a prokrastinátor
OK, ale je potřeba ještě jednoho - těch 100m je minimum, takže pokud máš vážný zájem musel bys vydržet než se najde, ale nenabízím to jen tady, tak snad se někdo brzo ozve
, pak bych se ti ozval já a dohodli bychom se 

- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
No 8mm je strašně slabé.
K

K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
Zbyněk (nevím jestli si ho pamatuješ, nedávno tu prodával stříbrnou DII) mi napsal, že s ním má zkušenost a stačilo, tady je lano od Dyneemy 8mm a uvádí sílu v tahu přes 5t
(což je vlastně stejná síla jako má naviják). Chápu, že třeba pro tebe na Mamuťátko někam na závody je to asi opravdu málo, ale na běžný použítí by to mohlo stačit, ne 

tu osmicku mame tady okolo skoro vsichni, je to uplne jina kvalita nez cinska syntetika. Driv se zastavi navijak nez by prasklo lano, teda pokud nemas hydrauliku nebo mechaniku, ta dokaze utrhnout temer cokoli
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
otazka je, ako sa lano bude spravat ked ho zopar krat pouzijes, vykupes v blate, pouzijes a tak;-) ono nie je zle mat pri tychto veciach rezervu...Stavros píše:tu osmicku mame tady okolo skoro vsichni, je to uplne jina kvalita nez cinska syntetika. Driv se zastavi navijak nez by prasklo lano, teda pokud nemas hydrauliku nebo mechaniku, ta dokaze utrhnout temer cokoli
2masar: 10ku nevies zohnat za podobne peniaze? to by som do toho siel, rovno 40m;-)
Tak pokud ho nepřetrhl Stavros ani Beďar tak myslím, že pro nás to bude dostatečný, když už oni použijou naviják tak to musí stát za to 

- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Co mas za civku (resp. za navijak), ze tam dostanes 40m x 10mmm?visby píše:otazka je, ako sa lano bude spravat ked ho zopar krat pouzijes, vykupes v blate, pouzijes a tak;-) ono nie je zle mat pri tychto veciach rezervu...Stavros píše:tu osmicku mame tady okolo skoro vsichni, je to uplne jina kvalita nez cinska syntetika. Driv se zastavi navijak nez by prasklo lano, teda pokud nemas hydrauliku nebo mechaniku, ta dokaze utrhnout temer cokoli
2masar: 10ku nevies zohnat za podobne peniaze? to by som do toho siel, rovno 40m;-)
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Já neříkám, že nebude stačit, ale postě nevydrží to co třeba 10ka. Jasně že záleží hlavně na kvalitě.
Tu bych si koupil (pokud by byla za podobné peníze) také. Klidně celých 100m.
K
Tu bych si koupil (pokud by byla za podobné peníze) také. Klidně celých 100m.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
prave toto lano som videl 2x pretrhnute, prave zo spominaneho dovodu (bolo pouzivane, spinave a predralo sa). preto by som rad mal rezervu...masar píše:Tak pokud ho nepřetrhl Stavros ani Beďar tak myslím, že pro nás to bude dostatečný, když už oni použijou naviják tak to musí stát za to
2hanys: neviem ci to tam dostanem, ale videl som namojom navijaku 35mx8mm a miesta tam bolo dost...
Ta desitka je myslim za jiny penize, fakt je, ze syntetika neni vecna. Videl jsem i pretrzenou 12mm. Ale tohle lano je vazne jina kvalita, normalni prodejka je dvakrat vyssi.
- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
Kua chlapi, máte to nějak drahé
! Mi se to nezdá
! Tady http://eshop.lanex.cz/staticka-lana-tendon" onclick="window.open(this.href);return false; máte výběr statických lan pro práce ve výškách ! Kila přibližně sedí, jsou tam i pro větší zátěž, navíc na těchle visí člověk, tak tam budou jiné koeficienty na bezpečnost
. Pochybuju že by se někdo otravoval s výrobou něčeho pevnějšího pro auto co se pohybuje po zemi! Technologie je stejná, jen tyhle lana jsou konstrukce duše oplet, což může způsobit při jeho obtáčení, nebo třeba protahování průvlakem při velkém zatížení, kroucení duše vůči opletu! Možná tam má Tendon i něco podobného bez opletu, zkuste pohledat a zvážit
!

V tomhle se opravdu nevyznám, ale člověk od kterýho to lano chci brát se tím živí a pochybuju, že by si na auto kupoval lano za 4000 když by si mohl vzít lano co má v práci pomalu na kilometry. Možná by to opravdu bylo v pohodě, ale myslím že bude problém, jak jsi sám napsal, v konstrukci toho lana

Pokud si dobře pamatuji, tak jediný vhodný typ lana od lanexu je D-F1 viz.http://www.lanex.cz/racing-line-d-f1Johny R píše:Kua chlapi, máte to nějak drahé! Mi se to nezdá
! Tady http://eshop.lanex.cz/staticka-lana-tendon" onclick="window.open(this.href);return false; máte výběr statických lan pro práce ve výškách ! Kila přibližně sedí, jsou tam i pro větší zátěž, navíc na těchle visí člověk, tak tam budou jiné koeficienty na bezpečnost
. Pochybuju že by se někdo otravoval s výrobou něčeho pevnějšího pro auto co se pohybuje po zemi! Technologie je stejná, jen tyhle lana jsou konstrukce duše oplet, což může způsobit při jeho obtáčení, nebo třeba protahování průvlakem při velkém zatížení, kroucení duše vůči opletu! Možná tam má Tendon i něco podobného bez opletu, zkuste pohledat a zvážit
!
Je to to lano jak pise Pavel myslim.
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Mne to taky vrta hlavou hlavne proto, ze z dob, kdy jsem delal vejskarinu mi zbylo spousta statickych lan, mam i speleo lana, ktera jsou take "staticka" ale maji odolnejsi oplet. Problem statickych lan pro vejskare je to, ze to stejne neni staticke lano. Ikdyz to ma v nazvu, tak je konstruovano pro protazeni - sice radove mensi, nez normalni lezecka "dynamika" ale porad to pruzi dost. Kdyz clovek mel statiku z vejskovy budovy a dole nekde zkocil z rimsy do sedacky, tak to propruzilo klidne o pul patra. Ikdyz se tomu rika statika, stejne je to navrzene tak, aby to cloveka v postroji uplne nevykostilo.
No a protazeni pri zatezi znamena akumulovanou energii a te se lana na tahani snazi vyhnou, aby to pri pretrzeni nebyla takova supa, a ze stejne je.
Takze ja si myslim, ze ty lana urcena do navijaku jsou proste jeste o kus statictejsi nez "statiky" pro lezce. Ale mozna se pletu. Kdysi jsem chodil po obchodech se slovy dejte mi co nejstatictejsi statiku (delali jsme i ruzne lanovky atd., kde protazeni byl nas nepritel) a jednou jsem dostal nejaky tip na lana pro plachetnice s nejakou kosmickou technologii, ze ty jsou fakt staticky (o nekolik dalsich radu tuzsi, kvuli vlastnim kmitum predepjatych nosniku), nasel jsem si katalog a pak jsem pocital nuly u tech cenovek a zase jsem ten katalog zavrel...
Kazdopadne i statika od lanexu pro vejskare s casem tuhne a stava se statictejsi a statictejsi, takze navzdory vsem predpisum o obnene vystroje jsem si hyckal praveka lana, ktera jsem mel nejdele a ktera toho mela nejvice za sebou, sice se snima blbe delalo - byla ztvrdla, ale mela fakt minimalni prutaznost.
No a protazeni pri zatezi znamena akumulovanou energii a te se lana na tahani snazi vyhnou, aby to pri pretrzeni nebyla takova supa, a ze stejne je.
Takze ja si myslim, ze ty lana urcena do navijaku jsou proste jeste o kus statictejsi nez "statiky" pro lezce. Ale mozna se pletu. Kdysi jsem chodil po obchodech se slovy dejte mi co nejstatictejsi statiku (delali jsme i ruzne lanovky atd., kde protazeni byl nas nepritel) a jednou jsem dostal nejaky tip na lana pro plachetnice s nejakou kosmickou technologii, ze ty jsou fakt staticky (o nekolik dalsich radu tuzsi, kvuli vlastnim kmitum predepjatych nosniku), nasel jsem si katalog a pak jsem pocital nuly u tech cenovek a zase jsem ten katalog zavrel...
Kazdopadne i statika od lanexu pro vejskare s casem tuhne a stava se statictejsi a statictejsi, takze navzdory vsem predpisum o obnene vystroje jsem si hyckal praveka lana, ktera jsem mel nejdele a ktera toho mela nejvice za sebou, sice se snima blbe delalo - byla ztvrdla, ale mela fakt minimalni prutaznost.
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Na tahání auta jsou lezecká lana špatná. Zkoušeli jsme takhle použít starší (vyřazená) lana a po zatížení se motají, kroutí se jim oplet a časem tvrdnou (a navíc jsou dělaná na malou nosnost). U navijáku to bude to samé.
Ale jinak taková na 4x složená horolezecká dynamika umí to samé co kynetická kurta.
Ale jinak taková na 4x složená horolezecká dynamika umí to samé co kynetická kurta.

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jsme se kouknul na ti statická lana - průměr 12mm, pevnost 44kN - to odpovídí cca 4,4tuny - mám takovej dojem, že 12ka lano do navijáku je několikrát pevnější. Teda kromě toho, co už tady zaznělo. Doporučuju při srovnávání lan kouknout na to, z čeho jsou - ty do najáku jsem celé z dyneemy.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo