Ložisko kola - dojezd ?
Ložisko kola - dojezd ?
Dobrý den, prosím o radu. Vlastním Defendera rv. 2008. Jel jsem s ním do Itálie a v průběhu cesty se začaly ozývat písklavé zvuky od předního levého kola. Nejdřív jen občas a po ujetí cca 500 km téměř neustále. Zítra mám jet zase zpět do ČR. Myslím, že je problém v ložisku. Může se něco stát nebo v pohodě dojedu?
Děkuji V/
Děkuji V/
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Re: Ložisko kola - dojezd ?
Ja bych mozna jeste spise nez lozisko tipnul pricinu nekde kolem brzdy. Bud je nejaky curbes mezi stitem brzdy (plech co krjie brzdu), nebo primo mezi brzdovou destickou a diskem, nebo je problem primo v brzdove desticce - sjeta, nebo rozpadla. Jestli je to neco kolem brzdy, tak bych se to pokusil vycistit, nejlepe sundat kolo zatocit a uvidet, kde to skrta - dre.
Pokud je to opravdu od loziska, tak by mela byt citi nejaka vule na kole a pokud neni, tak to nejspis jeste nejaky cas vydrzi. Da se samozrejme lozisko trochu dotahnout a narvat tam nejakou vazelinu, ale to chce aspon trochu naradi - predevsim velky trubkovy klic - myslim 36, nebo poradny kleste.
Ja bych to moc neresil, pokud nemate opravovani auta jako hobby a normalne bych s tim prijel domu. Jestli je muj odhad spravny, tak riskujete mozna poskozeni brzdoveho kotouce, ale auto podle mne dojede. Ikdyz na dalku samozrejme tezko soudit.
Pokud je to opravdu od loziska, tak by mela byt citi nejaka vule na kole a pokud neni, tak to nejspis jeste nejaky cas vydrzi. Da se samozrejme lozisko trochu dotahnout a narvat tam nejakou vazelinu, ale to chce aspon trochu naradi - predevsim velky trubkovy klic - myslim 36, nebo poradny kleste.
Ja bych to moc neresil, pokud nemate opravovani auta jako hobby a normalne bych s tim prijel domu. Jestli je muj odhad spravny, tak riskujete mozna poskozeni brzdoveho kotouce, ale auto podle mne dojede. Ikdyz na dalku samozrejme tezko soudit.
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
Kľúč na maticu náboja kolesa je 52.nástrčná.Pravdepodobne bude problém v brzdách,pískajúce ložisko by sa po tých km. vysypalo.Zhodiť koleso a pozrieť platničky nepotrbuje špeciálne náradie,hlavne treba nájsť zdroj náhradných dielov!
Želám ľahké vyriešenie problémov a šťastný návrat !
Želám ľahké vyriešenie problémov a šťastný návrat !
V jednoduchosti je krása.
Takže jestli je to brzdách, tak bych měl v pohodě dojet domů ?
A když je to v ložisku? Může se ložisko vysypat při jízdě? Co se může stát?
A když je to v ložisku? Může se ložisko vysypat při jízdě? Co se může stát?
No Ked sa mne naposledy vysypalo lozisko na pravom prednom kole tak som predtym nepocul ziadne zvuky ani nejake drhnutie a pod. Potom sa v 70-80 km/h ozvala rana a zablokovalo to predne koleso takze som letel smykem do pangejtu ale nakoniec som to udrzal na ceste. Pak nasledoval telefonat landjirkovi Co s tym a rekl mi zarad uzaverku a dojed. Tak jsem tech 30km dojel k nemu ale zvuky to boli desne. Kolo slo dolu a upecene lozisko odflexovat. Tak asi tak nejak jsemto Mel ja.mato
- vizour
- tel.: 732221674
- auto: Defender 110
- Kontaktovat uživatele:
jsem měl něco podobnýho jedu rána z předního kola a nic(žádná zvuk ..pískot.. nic) cca po 80km vůle v kole sundání a vysypaný ložisko
okok, takze to bude spise brzda. takze pojedu a doufam ze to tech 650km vydrzi.
V/
V/
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Také mě to "vyrvalo" volant z rukou. Je to oměrně nebezpečné. Takže na to pozor !matooo píše:No Ked sa mne naposledy vysypalo lozisko na pravom prednom kole tak som predtym nepocul ziadne zvuky ani nejake drhnutie a pod. Potom sa v 70-80 km/h ozvala rana a zablokovalo to predne koleso takze som letel smykem do pangejtu ale nakoniec som to udrzal na ceste. Pak nasledoval telefonat landjirkovi Co s tym a rekl mi zarad uzaverku a dojed. Tak jsem tech 30km dojel k nemu ale zvuky to boli desne. Kolo slo dolu a upecene lozisko odflexovat. Tak asi tak nejak jsemto Mel ja.mato
Od té doby vozím na výlety 2xložisko, 1x trubku/nábojku ložisek, rozpěrný kroužek ložisek, zajišťovací matici ložisek a hrst vazelíny.
Tady to spíše vypadá na přirezlý pístek v brzdiči, případně na nějaký nepořádek v brzdách.
Pístky si nech dát nerezové a je klid. Nerezové, zezareznou

Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
aha aha, no mně jde teď vážně jen o to jestli dojedu do ČR nebo ne.
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
Tak to potrenbuješ šamana aby to videl na diaľku
.Daj to aspoň na zdvihák a potoč kolesom,potom s ním zakývaj dohora a do strán ak bude v strede búchať je to ložisko,ak pôjde ťažšie točiť je to brzdový strmeň.Toto je najmenej čo môžeš skúsiť,podľa toho sa bude skôr dať niečo poradiť ak nechceš na to pustiť servisákov.

V jednoduchosti je krása.
zivot se s nama nemazli
proste sedni a dojed domu a bude to v poho

Tady je to koukam samej dobrodruh.
Na zadku bych to moc neprozival, vepredu bych byl opatrnej, jde o hubu! Vem za kolo, jestli tam neni zadna zasadni vule, kolo se na heveru volne toci,tak bych to prubnul.
Kamaraduv defender s uplne vysypanym loziskem ujel jeste 400 km a mozna by dal jeste vic.
Kdyby jsi tam citil vetsi vuli, nebo se to kolo spatne tocilo, tak bych radil neriskovat a navstivit servis. Zdravi mas jen jedno!
Jestli vyrazis, tak to prubezne kontroluj jestli se to nezahriva a nezvetsuje se vule.
Hodne stesti
M.

Kamaraduv defender s uplne vysypanym loziskem ujel jeste 400 km a mozna by dal jeste vic.
Kdyby jsi tam citil vetsi vuli, nebo se to kolo spatne tocilo, tak bych radil neriskovat a navstivit servis. Zdravi mas jen jedno!

Jestli vyrazis, tak to prubezne kontroluj jestli se to nezahriva a nezvetsuje se vule.
Hodne stesti
M.
AUT VIAM INVENIAM AUT FACIAM // DI 300TDi // Defender 110 td4
- paramount2
- tel.: 775958013
- auto: LR DI 300, 200
chycený ložisko poznáš, dyž po pár kilometrech neudržíš kvůlivá teplu ruku na unašeči...
v tom případě bych další cestu neriskoval....dyž jsem chtěl dojet, po chvilce mi ze středu kola šlehaly plameny, může pak i vodejít nábojka, na předním kole i kloub, vo bloklým kole v nějaký pěkný rychlosti nemluvě....
ale pokud to píská, tipoval bych to taky na bordel někde mezi kotoučem a brzdovým štítem, případně u destiček...
v tom případě bych další cestu neriskoval....dyž jsem chtěl dojet, po chvilce mi ze středu kola šlehaly plameny, může pak i vodejít nábojka, na předním kole i kloub, vo bloklým kole v nějaký pěkný rychlosti nemluvě....

ale pokud to píská, tipoval bych to taky na bordel někde mezi kotoučem a brzdovým štítem, případně u destiček...

kolo se může zahřívat i když se špatně vracejí čelisti, špatný ložisko většinou "vrní" - ale je to nepříjemný vrnění. Udělej losí test, tak zatížíš ložísko vždy na jedné straně a pokud se bude ozývat o hodně víc, tak je to asi vono. Bych to tipl na brzdu. Ještě než vyrazíš tak bych sundal kolo a mrkl na tu brzdu a pak ještě si protoč kolem a uvidíš jak se to pěkně volně točí nebo netočí.
Jsem měnil jen ložiska na meganovi a dokazalo "vrnět" třeba i 10tisíc km než mě to začalo srat a proběhla výměna
Jsem měnil jen ložiska na meganovi a dokazalo "vrnět" třeba i 10tisíc km než mě to začalo srat a proběhla výměna

Miši sport 2,5td (2000)/L300 2,5td (1996)/W260 2,8d (1995)/P38 2,5dse (1996)/pajero 2800 (1994)/starex 2,5td (2004)/DII td5 (1999)
Děkuji všem, nakonec jsem to udělal tak, že jsem sedl za volant a ujel 680km do ČR :-D Občas nějaký zvuky, ale v pohodě dojel.
vojtakala píše:Děkuji všem, nakonec jsem to udělal tak, že jsem sedl za volant a ujel 680km do ČR :-D Občas nějaký zvuky, ale v pohodě dojel.
Nejlepsi reseni....
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Happy end