Neštartovanie defender 110 pick up
Re: Neštartovanie defender 110 pick up
Keď motor je naštartovaní a vypnem už mi to len točí ale nechití.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
TD5ka se odvzdušňuje pomocí podávacího čerpadla co je v nádrži - to běží za chodu motoru trvale. Když otočíč klíčkem do polohy 1, tak čerpadlo slyšíš jak vrčí, pokud přitom pošlapeš několikrát doplna plynovej pedál (a nebudeš startovat), tak se spustí odvzdušňovací cyklus, kdy se čerpadlo vždy po cca 20 sekundách na cca 5 sekund vypne. Když tento cyklus takto nezpustíš, tak se čerpadlo vypne po cca půl minutě (je to dané časovačem, TD5ka nemá čidlo tlaku nafty).
Pokud ale zdechneš motor, a chceš hned znovu nastartovat a on nechytne, tak se mi moc nezdá, že by to bylo tím, že padá nafta netěsností v uložení vstřikovačů.
Nechce se mi to teď hledat, jestli jste to zkoušeli, ale pokud auto chytne dobře při roztažení (tj. bez startéru), tak by to nasvědčovalo rušení od startéru, nebo problém s čidlem kliky - umírá a dává malé napětí, a startér, kterej je jinak v pořádku, to zvládne zarušit.
Pokud ale zdechneš motor, a chceš hned znovu nastartovat a on nechytne, tak se mi moc nezdá, že by to bylo tím, že padá nafta netěsností v uložení vstřikovačů.
Nechce se mi to teď hledat, jestli jste to zkoušeli, ale pokud auto chytne dobře při roztažení (tj. bez startéru), tak by to nasvědčovalo rušení od startéru, nebo problém s čidlem kliky - umírá a dává malé napětí, a startér, kterej je jinak v pořádku, to zvládne zarušit.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Při odvzdušňovacím režimu začne blikat oranžová kontrolka se symbolem motoru vlevo dole na palubní desce v poli kontrolek. Bliká dokud cyklus neskončí. Když zůstane zhasnutá, zkus nastartovat. Při neúspěchu ještě celý cyklus 1 - 2x opakuj. Když to ani potom nepůjde, jak psal výše MadTom ...
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
Dnes som vymenil starter na defíku a nic to isté ako doteraz. Je počuť že točí lepšie ale nenaštartuje.
Daľší krok???
Daľší krok???
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Diagnostika - kouknout do řídící jednotky motoru, jestli náhodou není imobilizovaná - to potom startér točí, ale motor nedostává naftu. Následně zkontrolovat že hodnoty ze všech čidel jsou v rozumným rozsahu, případně odpojit čidla nepotřebná pro start - MAF, MAP. Osciloskop a zkontorolovat, jak vypadá signál z čidla polohy kliky - případně čidlo vyměnit.
Ale takto na dálku je to hádání z křišťálové koule.
Ale takto na dálku je to hádání z křišťálové koule.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Zkontroluj si spínácí skřinku,při startování nemusí jít proud do ŘJ.