Tecie mi olej z vakuovej pumpy na D2 na alteratore. Cely alternator bol mastny, olej steka po bloku dole na vanu a potom kvapka na zem.
Dnes som cely alternator a vakuovu pumpu vyutieral, nechal motor bezat na volnobeh a po 10min bola na spodu pumpy pri remenici kvapka oleja. Na obrazku dole som zakruzkoval kde bol olej.
Riesil uz niekto takyto problem? Da sa ta pumpa pretesnit? Alebo kupit samostatne? Ci je to len komplet s alternatorom?
Td5 vakuova pumpa - tecie olej
Moderátor: Miky_CZ
Td5 vakuova pumpa - tecie olej
- Přílohy
-
- ff000795.jpg (21.78 KiB) Zobrazeno 1196 x
if it ain't broke, don't fix it
Re: Td5 vakuova pumpa - tecie olej
nikto este neriesil vakuovu pumpu?
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
ja mam tiez podozrenie, ze mi to tam tecie ale vzdy potom trafim nejaku kaluz a uz to neviem identifikovat odkial to ide;-)
poutieraj tu pumpu, daj dole vrtulu a nechaj to nastartovane na volnobehu na 10 min. pokial tam je vrtula tak to neni vidno, nadherne to rozfuka na alternator a na blok motora, potom to tecie dole na vanu a tam to kvape na diferak a na zem. tiez som nevedel odkial to moze furt kvapat. vymenil som tesnenie pod vekom ventilov, pod vanou, potom aj ten plastovy stupel vpredu na vacke. vzdy sa to trochu zlepsilo ale stale to kvape.visby píše:ja mam tiez podozrenie, ze mi to tam tecie ale vzdy potom trafim nejaku kaluz a uz to neviem identifikovat odkial to ide;-)