Kupa RR Sport 4.2 Supercharged

Classic, 1995, 2002, 2006, Sport
Odpovědět
Zpráva
Autor
quicky

Kupa RR Sport 4.2 Supercharged

#1 Příspěvek od quicky » 06 dub 2013 22:21

Zdravim, mam zaujem kupit ,resp vymenit range v nazve,jedna sa konkretne o kus z odkazu.
http://land-rover-range-rover-sport.aut ... 33504.html" onclick="window.open(this.href);return false;
auto je so servisnou knizkou pravidelne servisovane,po druhom majitelovi,"skutocnych 200t km".

nakolko som range este nemal rad by som sa opytal na par zakladnych info.

bol uz meneny kompresor podvozku, cize je pravdepodobnost ,ze mam na cas pokoj?
kolko je zhruba vydrzi automat prevodovka -tak zhruba aspon.
ako je to so spolahlivostou uvedenej motorizacie a celkovo vzduch podvozku.
na ktore veci specialne si treba dat pozor pri kupe?

auto pojde do LPG, kedze uz predtym som mal JEEP commander hemi na lpg a neviem si vynachvalit tuto kombinaciu, a teda otazka, ci nemaju tieto charged motory problem s tym.

a este vas poprosim o subjektivny nazor na uvedene auto v odkaze.
celkovo mi prislo v dobrom stave,az na par skrabancekov na laku, a hlavne vysedena cast sedacky vodica /spolujazdca,konkretne ten kusok cez ktory sa nastupuje,ale planujem to dat precalunit,resp inak opravit tu cast...

Dakujem za akekolvek uzitocne info a prajem vela stastnych km. :Sorry:

evo828
tel.: ifoon
auto: mam

Re: Kupa RR Sport 4.2 Supercharged

#2 Příspěvek od evo828 » 08 dub 2013 09:46

na vzduchovom podvozku najcastejsie odchadza prave kompresor - kedze ho mas vymeneny tak by si nemal mat problem; predny a zadny ventil podovozka z casu na cas pusta - ale vycistenim sa to da dat naporiadok. Mechy drzia - nebyvaju s nimi problemy.

Prevodovka: Na tom aute som si vsimol ze bol meneny "vodny" chladic. Jeden z problemov skorsich chladicov pri TDV6 (neviem ci aj pri supercharged) bola porovitost materialu a nasledny prienik chladiacej kvapaliny do okruhu kvapaliny automatickej prevodovky. To malo za nasledok rychle opotrebenie menica a nasledne problemy (preklz pri prudkom pridani, kolisanie otacok pri konstantnej rychlosti, vibracie/hucanie pri urcitej zatazi). Vyrobca prevodovky (ZF) sice hovori ze je bezudrzbova - avsak zaroven pise, ze pri castej jazde na dialnici, tahani privesov a pod sa odporuca menit napln cca pri 80tis-120tis km alebo 8 rokoch v zavislosti na zatazi (je to velmi subjektivne). Pri supercharged si myslim ze easy jazdneny nebol - na to aby som jazdil s lahkou nohou si nebudem kupovat supercharged :)

Takze odporucam zistit kedy a kde bola menena napln v automate. Pripadne skusobnou jazdou zistit ci po dostatocnom zahriati sa neprejavuje ziaden z priznakov ako som popisal hore.

K motoru a LPG - s LPG do supercharged motora by som bol velmi opatrny - vhladom no absolutnu nutnost to perfektne naladit - idealne na motorovej brzde so sirokopasmovou lambda sondou. V atmosferickych benzinovych motoroch to nie je az take kriticke.
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

quicky

#3 Příspěvek od quicky » 10 dub 2013 21:35

no mam taky dojem ze olej v prevodovke nebol este meneny ,takze je otazka ci to vymenit alebo nie ,nakolko som cital o tom ,ze starsie prevodovky s vacsim nabehom kde nebol meneny olej by sa uz nemal menit,nakolko je riedky a zvykne haprovat potom...

plyn samozrejme mi je jasne,ze musi byt kvalitne spraveny aj prisposobeny na ten vykon.

takze som zvedavy idem s mechanikom pondelok do ba do servisu si to dat pozriet ,este nejake neduhy ktore sa daju pozriet? :)

evo828
tel.: ifoon
auto: mam

#4 Příspěvek od evo828 » 11 dub 2013 08:51

napln automatu aj s filtrom urcite vymenit. drzim palce.

P.S. kto do toho na slovensku vie dat LPG aj s dokladmi? Posli SZ ak to nechces tu publikovat
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

quicky

#5 Příspěvek od quicky » 11 dub 2013 09:17

na slovensku urcite nie .

co mam znamich s podobnymi autami ,vsetci PL,cca 15ludi ,maximalna spokojnost smiesne ceny, papierovacky MOZNO budem riesit na svk,ak vobec tym byrokratom platit.

normalne V8 cca 1100e tam vyjde ,konkretne supercharged ma samozrejme vykonnejsie trysky a a 2x ten splynovac,takze to vyjde 1400e a plne nastavitelnu ecu LPG

VZA
tel.: +420601182944

#6 Příspěvek od VZA » 11 dub 2013 16:18

Náš zákazník prodává Range Rover Supercharged 4,2, r.v. 2006, najeto 132 300km, koupeno nové v ČR u AMT, 1. majitel servisní kniha, TOP stav, cena 410 000,- Kč.V případě zájmu volejte na tel. 605 200 124 zašlu foto př. další info.
LR Defender 110 SW, TD5, 2004

míra hd
auto: RR 4.2 S/C

#7 Příspěvek od míra hd » 18 črc 2013 20:38

Ahoj,je to ještě aktuální?vím je už červenec

Odpovědět