Tisovec 2013
Moderátor: Miky_CZ
Re: Tisovec 2013
a este jedna spy photo
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
prave som sa vratil od kamarata kde sme naplnili nove tlmice na 150psi a je to obrovsky rozdiel v tuhosti...predtym mali cca 60psi a bol som ich schopny stlacit mojou vahou az na interne hydrodorazy. Teraz tlmic po doraz nezatlacim. Som velmi zvedavy ako budu fungovat na aute...
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
predne pruziny a tlmice nahodene (prekablovana polovica motoroveho priestoru, pretoze som v miestach kde mali byt vezicky tlmicov mal solenoidy k navijaku, odpajace, prepinanie na 24V a solenoidy k uzavierkam a volnobezke navijaku, LPG...jednoducho vsetkemu co som postupne dorabal som musel najst nove miesto). Zadne aspon pruziny a ramena. Tlmice pridu na rad tento tyzden...
Dozadu som musel pouzit pruziny s nizsim zatazenim ako som mal predtym, tak sa spolieham, ze tuhost vykompenzuju tlmice.
Dozadu som musel pouzit pruziny s nizsim zatazenim ako som mal predtym, tak sa spolieham, ze tuhost vykompenzuju tlmice.
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
tvrdost by nikdy nemali kompenzovat tlmice pokial nie su coil-over. zalezi vsak od ich nastavenia, ak su "pritiahnute" tak budes mat pocit ze je to tvrdsie aj ked v skutocnosti bude auto viac sediet.teslo píše:Dozadu som musel pouzit pruziny s nizsim zatazenim ako som mal predtym, tak sa spolieham, ze tuhost vykompenzuju tlmice.
ja nechcem mat auto tvrde, ale tuhe (neviem ako to lepsie charakterizovat). Cela pointa je, ze tlmice a pruziny boli ladene na konkretnu vahu (teda aspon priblizne). RRC ma ale ine parametre a nadosiahnutie vysledku sa bude musiet trochu experimentovat a ladit...momentalne som osadil pruziny (BM), ktore su tuhostou stredne z tych co mam (tjm, bearmach, equipe, ome). Tym ze neviem ako su ladene tie zadne tlmice, tak len dufam, ze to bude OK.
Predne pruziny uz viem, ze su o nieco malo maksie ako som mal predtym, ale v kombinacii s tlmicmi je predok tuhsi. (napr. ho nerozhupe do boku)
Predne pruziny uz viem, ze su o nieco malo maksie ako som mal predtym, ale v kombinacii s tlmicmi je predok tuhsi. (napr. ho nerozhupe do boku)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- visby
- Kontaktovat uživatele:
uz viem, co myslis. mozme sa zhodnut na termine - zatlmeny;-)
podvozok namontovany. Este nejako zatvorit diery pre zadne tlmice v kabine a o par cm predlzit gurtnicky na zaistenie zadnej napravy pri zdvihani a pojdem testovat. Chod zadnej napravy je ako z inej dimenzie. Mam trochu obavy o cap na A-ku a pre istotu ho vymenim (sice sa stary javi v pohode, ale istota je istota). Predne dorazy budem musiet o trochu predlzit, pretoze je to tak na hrane. Zadne mam este rezervu cca 4 cm na tlmicoch.
Staticky je to super. Rozkolisat sa to neda (to skor urvem strechu). Auto sa zdvihlo o dalsie 2-3 cm, comu niesom velmi rad, ale co uz. (stale to je vsak podstatne nizsie ako zdvihnuty defender, alebo disco)
Staticky je to super. Rozkolisat sa to neda (to skor urvem strechu). Auto sa zdvihlo o dalsie 2-3 cm, comu niesom velmi rad, ale co uz. (stale to je vsak podstatne nizsie ako zdvihnuty defender, alebo disco)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- visby
- Kontaktovat uživatele:
nejake spy foto nemas?;-)
Nemam. Ked robim, tak si vacsinou nespomeniem, ze by som mohol robit nejaku dokumentaciu a ked aj ano, tak sa mi nechce davat si dole rukavice a pod...
Ale skusim dnes vecer aspon nieco pofotit a supnut to sem.
Ale skusim dnes vecer aspon nieco pofotit a supnut to sem.
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
Prve dojmy z podvozku su vynikajuce. Chova sa tak, ako som si predstavoval - ked trosku pritlacim na pilu, tak je dostatocne tuhy. A vyskytol sa aj jeden vedlajsi efekt. Tym, ze sa to o trosku zdvihlo sa asi o trochu zmenili uhly kardanov. Predtym sa od cca 110 zacali stupnovat vibracie (nad 130 to uz bolo naozaj intenzivne). Teraz aj pri 160 klud. Konecne sa bude dat svizne a komfortne cestovat pri dlhych presunoch. 

Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
teslo píše:Prve dojmy z podvozku su vynikajuce...... aj pri 160 klud. Konecne sa bude dat svizne a komfortne cestovat pri dlhych presunoch.

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
...ale iba ak nebudes mysliet na palivo.teslo píše:...Teraz aj pri 160 klud. Konecne sa bude dat svizne a komfortne cestovat pri dlhych presunoch.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
to bolo na lpg... na benzin ide este o trochu viac 
Ale mas pravdu...

Ale mas pravdu...

Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
zopar slubenych foto:
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
pokracovanie
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
vcera prebehla aj kratka testovacia jazda v laboratornych podmienkach za garazou a podla vseobecne uznavanej metody hnedych trenirok mozem povedat, ze je to dobre
Dovcera som dole testovacim kopcom iba brzdil. Vcera som zistil, ze sa zist aj 90-tkou (teda tolko si myslim...na tachometer som sa odvazil pozriet az ked som spomaloval a bol este nad 80)..... Bolo to strasne. Ale ani na chvilu som nemal pocit, ze by to nebolo pod kontrolou. A rozklepany som bol este riadnu chvilu...Po vcerajsku je jasne, ze podvozok vydrzi naozaj vela. Otazne je to so zvyskom auta (vratane vodica) 

Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- disco70
- tel.: +421905264896
- auto: LR Discovery II
Ja to volam teple chvilky, ked aj pri -20 ta zaleje pot
.
Obdivujem tvoj zapal pre experimenty a drzim moc palce.
ak budes niekedy tvoj kociar predavat, tak teba musia kupit tiez, aby vedeli aspon nastartovat, nie ze este niecomu aj porozumiet

Obdivujem tvoj zapal pre experimenty a drzim moc palce.

ak budes niekedy tvoj kociar predavat, tak teba musia kupit tiez, aby vedeli aspon nastartovat, nie ze este niecomu aj porozumiet

- visby
- Kontaktovat uživatele:
krasne foto! bude to bestia pair excellence...
ano, je to skoro seriovy Range roverdisco70 píše: ak budes niekedy tvoj kociar predavat, tak teba musia kupit tiez, aby vedeli aspon nastartovat, nie ze este niecomu aj porozumiet

Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS