Prostředí v okolí Tisovce je úžasný, pro vyřádění ideální a vzhledem k faktu, že to je v rámci akce legální je to opravdu super

Páteční start jsme si zpestřili opravou mého defa, který nechtěl zatáčet a asi s 40ti minutovým zpožděním jsme slavně vyrazili

V programu byly i speciálky - v pátek jsme absolvovali dvě, první byla super i když s trochou čekání ale zábavná

Najeli jsme tedy nějakých 25km za celý den a okolo šesté pořadatelé trať uzavřeli a páteční ježdění tím skončilo. Naše skupinka sedmi defenderů přežila bez závad (nepočítám-li jednu Jiříkovu zadní polosu

V sobotu nás čekalo nádherný počasí a s nadšením jsme se vrhli do nové trasy. Prvotní nadšení trošku brzdily patroly před námi, které jely tedy hooodně opatrně (je pro mě překvapení, že se do takové trati pouští jezdci, kteří objíždějí i normální louže a jakékoli výmoly znamenají zpomalení do rychlosti chodce

Bohužel rychle jsme zase dojeli auta před námi a nastalo další nudné půlhodinové čekání na to než 10-15 aut před námi sjede úvozem. Velký adrenalin pro nás přišel v dalším sjezdu, ve kterém před námi bylo auto s technickým problémem, ale přesto že jsme požádali jestli by nás nechali projet tak se se skoro nepojízdným autem pustil do sjezdu. Na to nakonec zareagovali pořadatelé a pusili nás alternativním sjezdem (a nutno říct že ve finále už víme proč byl uzavřený) První 110ka po tanečku levej bok pravej bok levej bok šťasně sjela na cestu dole. Já jsem si cestou trefil stromek (byl jsem povytažen kousek zpátky) trefil jsem dalším sešupem pařez a pak se šťastně sesunul na cestu. Další 110ka se navijákováním dostala do lepší stopy a sjela celkem bezpečně. Adam s 90kou trefil stejný stromek jako já a vytáhl se zpátky jako rezerva pro další auta. Pak přišla další 110ka.. Po prvním bočáku se podařilo srovnat, ale auto se rozjelo slušným kalupem a trefilo čelně pařez a následné odhození už pokračovalo bok-střecha přes další pařez a zpěr na kola těsně před dalším asi dvoumetrovým břehem dolů na cestu.

Po počátečním šoku, ale nakonec vše dopadlo celkem dobře, řidiči se nic nestalo a defík po stažení na cestu byl schopen jízdy. Ale stát se mohlo cokoli kdyby defa v dalším kutálení nezastavil poslední pařez.. Tady musím asi trochu pokárat pořadatele, protože jsme chystali další auta už spouštět na kurtě ale organizátoři nás honili "jeďte jeďte, čekají další auta.." No nic asi se může stát..

Kousek dál jsme opravovali kladku na mým defovi a rovnala se střecha na "překulenci", který statečně dál pokračoval bez zadního okna, s prasklým předním oknem a slušně pomačkaným předkem. Nutno říct k poměrně velkému překvapení mnoha dalších posádek, které jsme potkávali, kdy se některé patroly či jiné značky snažily vyjet náročnější výjezdy a když nám uhnuly tak je míjel překulenec, který mazal do kopce jako by se nechumelilo

Ke konci dne část naší skupiny už chtěla skončit a k překvapení všech v pokračující skupince byl i "překulenec"

V sobotu jsem absolvovali jen jednu speciálku a to sprint do vrchu.. Bohužel se mi zatím nepodařilo nikde nalézt výsledkovou listinu (na nějakém webu je jen páteční sprint).
Trošku překvapivý byl i fakt, že v průběhu ježdění jsme viděli spoustu nejen popíjejících ale i celkem slušně "upravených" posádek

Celkově to ale bylo opravdu prima poježdění, být tam více prostoru nebo vyrovnanější auta a ohleduplnější posádky tak by to bylo naprosto úžasný, takže se asi těším na další rok

Koukám, že jsem se nějak rozepsal, no tak snad to tu nebude vadit (když tak to smažu

P.