TD5 pomalu klesaji otacky pri razeni
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 608118147
- auto: Disco II, RR, RR
- Kontaktovat uživatele:
TD5 pomalu klesaji otacky pri razeni
Cau,
nikde jsem to nenasel a tak se zeptam. Mam DII TD5 a jak uz to byva, z niceho nic, mi zacaly blbnout otacky pri razeni. Seslapnu spojku a otacky jeste trosku stoupnou ( tak o 100) a pomalu klesaji. Motor jede normalne, plynule, pres 3000 ot. i pres 100km/h, nehuli. Nemam EGR. Waste gate ventil mam par mesicu novy, po pripojeni na zdroj cvaka a profukuje jek ma. S klapkou na turbu jde pohnout. Delalo to pred natankovanim i po s plnou nadrzi. Cerpadlo nafty je nove. Kdyz odpojim vahu vzduchu a cidlo teploty ve filtr boxu, tak se nic nezmeni - jede porad stejne. Kdyz odpojim cidlo tlaku na sani u motoru, jede to max okolo 60km/h a dost line.
Diky za reakce.
nikde jsem to nenasel a tak se zeptam. Mam DII TD5 a jak uz to byva, z niceho nic, mi zacaly blbnout otacky pri razeni. Seslapnu spojku a otacky jeste trosku stoupnou ( tak o 100) a pomalu klesaji. Motor jede normalne, plynule, pres 3000 ot. i pres 100km/h, nehuli. Nemam EGR. Waste gate ventil mam par mesicu novy, po pripojeni na zdroj cvaka a profukuje jek ma. S klapkou na turbu jde pohnout. Delalo to pred natankovanim i po s plnou nadrzi. Cerpadlo nafty je nove. Kdyz odpojim vahu vzduchu a cidlo teploty ve filtr boxu, tak se nic nezmeni - jede porad stejne. Kdyz odpojim cidlo tlaku na sani u motoru, jede to max okolo 60km/h a dost line.
Diky za reakce.
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
Re: TD5 pomalu klesaji otacky pri razeni
Buď málo vzduchu nebo nafty pokud tam máš katalyzátor muže být ucpaný má to podobné příznaky ...chtělo by to diagnostiku jsi s Tábora skus Kangerou tu s fora je taky s Tábora. MIloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Zkontrolovat čidlo spojky, a jestli ti nenatekl olej do červenýho konektoru řídící jednotky. Jinak diagnostika a podívat se, jestli výstupy z čidel chodí jak zhruba mají, nejlépe za jízdy, bez zatížení motoru nepoznáš MAP, MAF, wastegate a EGR.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- Kontaktovat uživatele:
Olej v konektoru vycisten, svazek kabelu vstriku novy. Cidlo spojky KO - konektor je plny brzdovky.
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
No zak tim je to asi jasne, mne jeste napadl snimac polohy plynoveho pedalu, ale zalezi taky jak se to chova pri pridavani...
-
- Kontaktovat uživatele:
Pridava to normalne, seslapnu plyn a vystreli to, ze se nestacim drzet volantu
. Zkratka chod plynoveho pedalu se zda normalni.

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
To čidlo polohy spojky vede to řídící jednotky a ona ho docela využívá. Je tam systém proti zdechání motoru, ale ten se tuším neuplatňuje, pokud je spojka vyšlápnutá. Ono s vyšlápnutou spojkou to totiž nemá žádnou zátěž na motoru a i podstatně menší setrvačnost (neuplatňuje se tam celé auto prostřednictvím kol a převodů), takže musí být podstatně jinak nastavená regulace motoru. Zkus to opravit a uvidíš.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- Kontaktovat uživatele:
Dneska cidlo vymenim a uvidim. Dik
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Uz se dostavame trochu od tematu, tak snad to bohous omluvi. Ja mel za to, ze cidlo spojky pro ridici jednotku funguje jen jako omezovac maximalnich otacek(?):
Vy smyslu, ze treba ve výjezdu s plným plynem a tahem motoru, kdyz to clovek naraz vzda a seslapne spojku, tak to zabrání tomu, aby otáčky vylétly do nějakého nesmyslu. Četl jsem to někde na fóru, ale myslim, že anglicky - tak to asi nebylo tady. To, co píše Tomáš, má ale také logiku a dokonce, by to spíše odpovídalo i chování, které popisuje bohous.
Muzeme si rozdat domácí úkol: zkuste sešlápnout spojku a opřít se o plynový pedál. Schválně kdo to vydrží déle: Vy nebo vaše auto. (nekde kolem peti tisic otacek se to mozna samo omezi).
Jestli bohousovy ten snimac nefunguje, tak at to radsi nezkousi.
Vy smyslu, ze treba ve výjezdu s plným plynem a tahem motoru, kdyz to clovek naraz vzda a seslapne spojku, tak to zabrání tomu, aby otáčky vylétly do nějakého nesmyslu. Četl jsem to někde na fóru, ale myslim, že anglicky - tak to asi nebylo tady. To, co píše Tomáš, má ale také logiku a dokonce, by to spíše odpovídalo i chování, které popisuje bohous.
Muzeme si rozdat domácí úkol: zkuste sešlápnout spojku a opřít se o plynový pedál. Schválně kdo to vydrží déle: Vy nebo vaše auto. (nekde kolem peti tisic otacek se to mozna samo omezi).
Jestli bohousovy ten snimac nefunguje, tak at to radsi nezkousi.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdar.
Vymenil jsem cidlo a je to cajk. Dokonce to i zacalo lip radit. hura
Dik za rady.
Jinak v manualu je psany, ze to pri seslapnuti proste omezi vykon. Kazdopadne, kdyz jsem ho odpojil tak to jelo dost blbe. I to vic rechtalo, ale za to muze taky trochu vaha vzduchu. tu jsem prozatim jen vycistil.
Vymenil jsem cidlo a je to cajk. Dokonce to i zacalo lip radit. hura

Dik za rady.
Jinak v manualu je psany, ze to pri seslapnuti proste omezi vykon. Kazdopadne, kdyz jsem ho odpojil tak to jelo dost blbe. I to vic rechtalo, ale za to muze taky trochu vaha vzduchu. tu jsem prozatim jen vycistil.