Oranžová kontrolka funkce motoru
Moderátor: Safraporte
Oranžová kontrolka funkce motoru
Tak mi vyvstal další problém. Dost často se mi stává, že mi po nastartování motoru zůstane svítit oranžová kontrolka funkce motoru. V manuálu se píše, že pokud se rozsvítí, tak se má motor vypnout, počkat min. 30 sec. a pak znovu nastartovat. To jsem udělal, nicméně poslední dobou nezhasne ani po této proceduře. Zdá se mi, že zhasne až po vypnutí a opětovném nastartování, ale až v momentu, kdy motor je již zahřátý. Poprvé se mi rozsvítila tato kontrolka, když jsem odjížděl z technické kontroly, resp. z emisí. Ti technici tam to auto neskutečně trápili, nechali motor běžet ve vysokých otáčkách naprázdno. Úplně mne z toho bolelo u srdce...
Dotazy:
Co vůbec tato kontrolka signalizuje?
Co může být příčinou tohoto stavu?
Co mám s tím dělat? Můžu s tím jezdit?
Admine?...
Dotazy:
Co vůbec tato kontrolka signalizuje?
Co může být příčinou tohoto stavu?
Co mám s tím dělat? Můžu s tím jezdit?
Admine?...
- Přílohy
-
- LR kontrolka.JPG
- (149.12 KiB) Staženo 978 x
Freelandering - stav duše
Když jsem měl břichoplazku vectru, tak mi to svítilo skoro pořád - podle manuálu jsem měl v tom případě jet max. do 80 km/hod. a vyhledat nejbližší servis. Hlásilo to poruchu řídící jednotky. Ale jezdil jsem rychleji a do servisu nikdy nejel a nic se nestalo. Většinou se to objevilo právě po tom, co jsem auto potrápil já sám
Pak jsem měl megana a tam se mi to jednou taky rozsvítilo a odmítlo to nastartovat. Tak jsem ho nechal den na parkovišti a pak už to bylo zase normální. Tenkrát mi nejspíš v myčce nateklo trochu pod kapotu 
To je má zkušenost. Asi to bude ukazovat taky na nějaký problém s počítačem. Možná proto radí ten restart - názor laika.

To je má zkušenost. Asi to bude ukazovat taky na nějaký problém s počítačem. Možná proto radí ten restart - názor laika.
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
No je fakt, za na STK dostavaji naftaky poradne zabrat, par motoru tam jiz i odeslo. Ono honit naftaky na nejakych 5000ot/m neni idealni rezim pro TD4ku. asi to bude chtit Admina, ale obavam se, ze bez diagnostiky, kterou snad jeste nemaji, toho moc nezjisti
Tak drzim palce a jsem zvedav, co to bude.

Free Td4 2004 HSE automat
Hunter má pravdu. Bez diagnostiky budeš možná hledat hodně dlouho. Zjednodušeně řečeno hlásí kontrolka " nějaké nesrovnalosti " ve vstupech do řídící jednotky. U mne už to byla vadná cívka ( ale to u tebe nehrozí ) nebo špatný kontakt mezi "čidlem vačky " a řídící jednotkou. A tak hodně trpělivosti a štěstí.