Tady je vyfocenej mám motor Euro 3
http://www.discovery2.co.uk/Injector%20Seals.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dík
Moderátor: Miky_CZ
Pak mám něco najít když je dotaz Slovensky budu muset zkoušet vyhledávat i Slovenskypetmic píše:pozri si http://www.landroverforum.cz/forum/view ... ok#p265651" onclick="window.open(this.href);return false;
Díkpetmic píše:RAVE hovori jednu otacku. Tiez som kdesi pocul ze pol otacky, ale dal som jednu celu otacku - 360°
Land Jirka píše:Já vyhřívám jen neorigo podložky zdají se mi být tvrdé...
Když jsem teď dělal hlavy na TD5 a dával jsem ty "lepší" španělské, tak k nim byly dodané vyžíhané podložky
Podložky se tady žíhaly skoro před dvěma lety,ale repas sháním teď.MadTom píše:K tomu žíhání podložek - jsou měděné, měď vyžíháním změkne a následným kování opět tvrdne - docela jsem se tím bavil, když jsme s otcem dělali z kusu měděné kulatiny o průměru 35mm pájecí hrot k letlampě. A u těch podložek to bude to samé - po vylisování ztvrdnou, takže vyžíhat, aby se při montáži pěkně zdeformovaly pod vstřikovači a těsnily pěkně plochou. Něco podobného, jako když se rozmáčkne Okroužek. Jestli potom znovu ztvrdnou, není až tak problém - musel by na ně působit nějaký opakovaný tlak, který by je "vykoval", ale ztvrdnou už v tom správně zdeformovaném tvaru.
Nezaměňovat měď s duralem - dural po vyžíhání ztuhne zpět časem sám, měď tohleto nedělá, proto se dají sehnat třeba tvrdé trubky na topení ve formě tyčí, a smotané měkké trubky.
Podstatné je, aby po tom vyžíhání tam nezůstaly nečistoty na dosedacích plochách, případně odlupující se okuje.
Nikdo neví nebo ten co ví si to ještě nepřecetl?peppino píše:Máte někdo povědomost o tom,jestli se dají použít td5-kový vstřiky z motoru 10P na 15P?
Díky za info.Vím,že by to asi nebylo úplně košer,ale šlo mi o to,jestli by to jelo,kdyby bylo nejhůř.MadTom píše:motor 15P je EURO3, má jiné tlaky nafty ve vstřikovačích (vyšší), jinou vačku a jinak vedenou naftu v hlavě motoru. Takže kombinovat to dohromady asi nebude to pravé. Elektronika je skoro stejná, liší tuším jenom čidlo ve filtrboxu.