Výmena predných pružín DII
Moderátor: Miky_CZ
Výmena predných pružín DII
Zdravím chcem sa opýtať či treba ku výmene predných pružín použiť sťahovák na pružiny, alebo to ide aj bez toho. Poprípade nejaký stručný popis prác. Ďakujem Vlado.
Eliotovy vďaka za promptné dodanie tovaru - pružín.
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Re: Výmena predných pružín DII
Ja som menil pruziny aj tlmice za dlhsie. Najprv som dal von tlmice potom zodvihol predok za ram a uplne vyvesil napravu (bez tlmicov to ide viac tak pozor na brzdove hadice, kable k cidlu ABS a pohlad aj na kardan ci neoprie o crosbar) Potom za pomoci stahovaku vymenil struny a nakoniec naspat tlmice. Da sa to v pohode zvladnut aj bez pomocnika pred garazou ale bez stahovaku by sa mi to nepodarilo.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Vladob8 vďaka. Je to presne tak ako si napísal. Bez sťahovákov to nejde.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Já jsem to bez stahováků udělal, bez problémů, stahováky nemám. Akorát jsem musel odpojit čidla od ABS a oddělat brzdové třmeny, abych mohl nápravu pořádně vyvěsit.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- vladob8
A dat dole crosbar, alebo nie ?MadTom píše:Já jsem to bez stahováků udělal, bez problémů, stahováky nemám. Akorát jsem musel odpojit čidla od ABS a oddělat brzdové třmeny, abych mohl nápravu pořádně vyvěsit.

Zdravim Vlado.
Dělali jsme to 2x a pokaždý bez stahováků, odpojit ABS, sundat brzd. třmeny a crossbar, případně mezi nápravu a rám nůžkový zvedák a ještě jí trochu stlačit dolu, když nebude stačit vyvěšení.
Land Rover Discovery 2 Td5
-
- tel.: 608118147
- auto: Disco II, RR, RR
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak.masar píše:Dělali jsme to 2x a pokaždý bez stahováků, odpojit ABS, sundat brzd. třmeny a crossbar, případně mezi nápravu a rám nůžkový zvedák a ještě jí trochu stlačit dolu, když nebude stačit vyvěšení.
-
- tel.: 775392424
- auto: Disco I, Bmw e46 325
Ahoj zeptám se asi blbě. Po přizvednutí je potreba seřízení odklonu na přední nápravě či ne. Můj úsudek je v tom že při zvednutí příklad o 5 cm se přední rameno nepatrně výce vykloní a bude docházet s nesouměrnému sjíždění pneumatik na vnější straně.
Co nato říkají odborníci.
Ja to udělal na Grand kitaře a po 2 tis km jsem nechával seřídit zbíhavost i odklon pač se mi sjíždí nové pneu a nebo to bude v tom že jezdím moc rychle do zatáček

Ja to udělal na Grand kitaře a po 2 tis km jsem nechával seřídit zbíhavost i odklon pač se mi sjíždí nové pneu a nebo to bude v tom že jezdím moc rychle do zatáček

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Já tomu sice moc nerozumím, ale na tuhé nápravě jako má Disco2 se dá seřizovat pouze sbíhavost a ta je daná délkou spojovací tyče, kterou nijak neměníš. Ostatní parametry geometrie, jako odklon a záklon rejdového čepu či jak se to jmenuje jsou napevno dané rozměrama nápravy a jejich změna je možná pouze výměnou ramen nebo úpravou jejich uchycení. Pouze seřídit to není čím. Co je vhodné, je změnit záklon zpět na správnou hodnotu, aby se správně vracel volant a aby správně chodil kardan - neměl snahu vibrovat. Ale při zvednutí o cca 5cm mi to funguje i tak.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
To co píšeš se dělá u nezávislé nápravy. Vitara má přední nápravu nezávislou a DII má tuhou přední nápravu. Tedy nic nenastavuješ.Tomanus píše:Ahoj zeptám se asi blbě. Po přizvednutí je potreba seřízení odklonu na přední nápravě či ne. Můj úsudek je v tom že při zvednutí příklad o 5 cm se přední rameno nepatrně výce vykloní a bude docházet s nesouměrnému sjíždění pneumatik na vnější straně.
Ja to udělal na Grand kitaře a po 2 tis km jsem nechával seřídit zbíhavost i odklon pač se mi sjíždí nové pneu a nebo to bude v tom že jezdím moc rychle do zatáček![]()
![]()
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše Madtom jedině záklon a to buď neřešit nebo dát excentrické slilentbloky. Když to nebudeš řešit tak je to trošku poznat, že volant nemá takovou snahu se vracet do přímého směru. Zase když zakloníš nápravu zpět může začít vibrovat kardan i když má dvojkříž.
I když se uvádí lift 2" tak většinou se jedná o pružiny +40 mm takže bych to vůbec neřešil.
I když se uvádí lift 2" tak většinou se jedná o pružiny +40 mm takže bych to vůbec neřešil.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Asi už budu radit pozdě, ale jde to bez stahováků celkem dobře, ale je třeba vyvěsit obě strany najednou, nebo odpojit stabilizátor.Vladoryb píše:Zdravím chcem sa opýtať či treba ku výmene predných pružín použiť sťahovák na pružiny, alebo to ide aj bez toho. Poprípade nejaký stručný popis prác. Ďakujem Vlado.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- vladob8
A odpojit brzdove hadice a odpojit ABS kable a zhodit cossbar a potom to ide inak nie. Hlavne ak davas dlhsie struny...eliott píše:Asi už budu radit pozdě, ale jde to bez stahováků celkem dobře, ale je třeba vyvěsit obě strany najednou, nebo odpojit stabilizátor.Vladoryb píše:Zdravím chcem sa opýtať či treba ku výmene predných pružín použiť sťahovák na pružiny, alebo to ide aj bez toho. Poprípade nejaký stručný popis prác. Ďakujem Vlado.
Zdravim Vlado.