Kolik je tu tichých bláznů?

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Gobey
tel.: +420603440581
auto: Defender
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolik je tu tichých bláznů?

#481 Příspěvek od Gobey » 13 čer 2013 12:08

fugín píše:Já neříkám že je to legalni. Slovem " v pohodě" bylo myšleno,že pokud tímto způsobem nějaký potápěč uloví jednu rybu za účelem sežrání,je to menší zlo než kdyby pozabíjel pro zábavu celý hejno. U nás na písníku Opatovický to byl jeden čas velký problém. Jezdili tam hajzlíci co se tím vyloženě bavili. Voda vyplavovala neskutečné množství postřílených ryb,mnohdy trofejních velikostí. Kvůli masu to teda nedělali. Proti takovým šmejdům je jeden slapský kapr upytlačený právníkem v pohodě. Že je to protizákonné je jasný a žese na svazovkách pytlačí je bohužel pravda. Nejvíc mě serou takoví ti takyrybáři co vidíš u vody jen po vysazení a je jen slyšet jak bouchají kufry od aut.

Neurazil, ale píšu si to :)

Musel jsem si ale do toho Petrova bratrstva trochu rýpnout :). Jít harpunovat na chovný rybník nebo do lomu, kde se potápím, je skutečně zhovadilost. Štika na Rumchalpě je tak ochočená, že se nechá podrbat pod fousy.

S harpunami mám jenom minimum zkušeností a vše v moři.

K těm Slapům a obecně k českým vodám. U nás je průměrná viditelnost na přehradách 2 - 3 metry (spíše méně). Představa, že se potopím s harpunou a nalovím košík ryb je naprosto nereálná. Pro zásah je nutné se přiblížit tak maximálně na 1 metr a i to je dost nejisté. Takže najít rybu (za ponor potkám tak 2, někdy i 3 kapry), přiblížit se k ní (s dýchacím přístrojem dost těžké), zamířit a trefit. To je v podstatě naprostá náhoda a šance 1:10000000 :) Takže i když je to nelegální způsob lovu, byl by to dost velký úspěch vůbec něco donést.

Nicméně chodit měsíc krmit na jedno místo a pak tam hodit návnadu s téměř 100 % jistotou, že navyklá ryba ji zasekne, to mi nepřijde o moc etičtější, než ji někde hledat s harpunou :)

A teď do mě, věčného pytláka :)

H.
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Krasty

#482 Příspěvek od Krasty » 13 čer 2013 12:26

Nevim tedy jak Slapy, ale u nas v piskovnach je ve vode viditelnost skoro jak nad vodou.

Jinak jako pravnik bys mel vedet, ze jsou veci dovolene a nedovolene :D :wasntme :mrk
Proc ta pravidla existuji a kdo je vymyslel je vzdy nasledek neceho, co se muselo zacit nejakym stylem regulovat... Vubec si nedokazu predstavit, kdyz by neexistovala pravidla pro sporovni rybolov...to by v rybnikach rostly pouze nejaky rasy, ale na rybu bys nenarazil... I kdyz diky ruznym vychcankum je ted rybarsky rad jak sbirka zakonu...

Zatim neznam studie o tom, jestli ryba uhyne, kdyz ji hackem chytnu za pysk a pak pustim zpet do vody, ale predpokladam, ze asi vetsina z nich prezije, ale kdyz ty ulovis rybu, tak asi metoda chyt a pust...no nevim :D

Masari si nekrmi, ti jdou, nekomu drepnou na misto a rvou vsechno do tasek. "Dnesni" klasicky rybar si vezme domu za sezonu opravdu jen par ryb a ostatni pousti zpet. Ale klasiku pribyva mene nez masaru.

Ale stejne jsou to vsechno tzv. sportovni reviry, tudiz komerce. Neco se tam nasyme, aby si rybari kupovali povolenky. Neverim tomu, ze vlastnici/spravci reviru by to provozovali s prodelkem.
Maloktere reviry dokazi dorustat...sprotovni urcite ne. Jak treba dopadlo Lipno... :S
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993

Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)

Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)

Gobey
Kontaktovat uživatele:

#483 Příspěvek od Gobey » 13 čer 2013 12:35

Ale já vím, že pytlačit se nemá :) ale kdo nehodil pytlačku na trampu do vody a doufal, že něco chytí, ať hodí kamenem :)

H.
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Gobey
Kontaktovat uživatele:

#484 Příspěvek od Gobey » 13 čer 2013 12:36

http://25.media.tumblr.com/99903742b28c ... o1_250.gif" onclick="window.open(this.href);return false; a jak mohou být nebezpečné :)

Krasty

#485 Příspěvek od Krasty » 13 čer 2013 12:52

...no jasne :mrk , ale o techto lidech tady vubec nemluvim(e).

Ja se setkavam pouze s temi, co nehodi fišku nekde jen tak, ale rovnou navazuji navazce za koreny a druhy den to chodi kontrolovat a jim podobny.

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#486 Příspěvek od fugín » 13 čer 2013 12:55

S tou viditelností je to jak kde. V relativně nových pískovnách je poměrně dobrá. Taky jsem se s kamarádem policajtem zkusil párkrát potopit,ale jen tak do 3-4 metrů a vidět tam bylo di měla dobře. Kamarád tvrdí,že speciálně kapr je hodně plachý a přiblížit se k němu je dřina. Štiky se dá prý i dotknout.
Howgh: jedu na ně.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#487 Příspěvek od Safraporte » 13 čer 2013 16:36

Vy jste se mi tu zase nějak rozohnili :mrgreen:

Jestli to klapne, tak zítra rovnou z odpolední jedu na noc na rybačku. V sobotu po obědě na firemní akci (dětský den - s vnoučaty), večer zpátky na ryby a do neděle. Od půlnoci zkusím jeden prut na dravce :yes

Gobey
Kontaktovat uživatele:

#488 Příspěvek od Gobey » 13 čer 2013 16:57

PS: jinak ryba je ten divny tvor co vadi pri pohledu na krasny vrak :)

Safraporte

#489 Příspěvek od Safraporte » 13 čer 2013 17:45

Gobey píše:PS: jinak ryba je ten divny tvor co vadi pri pohledu na krasny vrak :)
Hmm, to mne ještě nenapadlo - vzít kapra do ruky a koukat přes něj na svoje auto :D
Něco jako Hamlet ...

fugín

#490 Příspěvek od fugín » 13 čer 2013 18:44

Safraporte píše:Vy jste se mi tu zase nějak rozohnili :mrgreen:

Jestli to klapne, tak zítra rovnou z odpolední jedu na noc na rybačku. V sobotu po obědě na firemní akci (dětský den - s vnoučaty), večer zpátky na ryby a do neděle. Od půlnoci zkusím jeden prut na dravce :yes
A v pondělí s Timem za náma na Macháč? Soudeček je už v garáži..... :beer

Safraporte

#491 Příspěvek od Safraporte » 13 čer 2013 20:00

fugín píše:
Safraporte píše:Vy jste se mi tu zase nějak rozohnili :mrgreen:

A v pondělí s Timem za náma na Macháč? Soudeček je už v garáži..... :beer
Já můžu jezdit buď před nebo po práci - momentálně mi dovolenou nikdo nedá (tu si doufám vyberu nějakou v červenci na Orlas).
Ale mě to neva - k vodě to mám 12 km, takže jezdím dopoledne i na 4 hoďky :sun

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#492 Příspěvek od Tim » 15 čer 2013 07:06

Já jdu v pondělí na přezkoušení kvůli myslivecký stráži :doh

Jinak na ryby moc nechodím, málo času. Teď jsme byli dvakrát a chytili jsme jen pár cejnů. Ale když má člověk prima společníky, tak to nevadí :mrgreen:
Přílohy
DSCF5856.JPG
DSCF5855.JPG
DSCF5811.JPG
DSCF5813.JPG
Tady je krásně vidět, jak umím nahazovat...
Tady je krásně vidět, jak umím nahazovat...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Safraporte

#493 Příspěvek od Safraporte » 16 čer 2013 17:34

Tak jsem byl o víkendu na svazovce a zvednul jsem si osobáček - kapr (šupináč) 77 cm. Fotku bohužel nemám. Kamarád nemá na mobilu blesk a já tam měl sluchátka a v nich puštěné rádio ... jelikož byla tma tmoucí, tak jsem se rozhodl pustit ho bez focení, ať ho zbytečně nemoříme. Ale neva - stačí vzpomínka a na příště budu na focení přichystanej.
Hodím fotku víkendového bydlení :grin:

Jo a jelikož jsem rozhodnutý tomu dát letos maximum, chci si objednat i nový bivak a lehátko. Ten na fotce je cca 15 let starej a zatím spím na karimatce :devil
Přílohy
bivak.jpg

fugín

#494 Příspěvek od fugín » 17 čer 2013 14:05

Tak chlapi, už jsem na místě. Jelikož jste nedorazili a kapříkům se moc nechce....zatím jen 3 kousky do 10 kil,můj oblíbený jesík zatím žádný,tak se zatím věnujeme Svijanskýmu pivínku. Uvidíme navečer, snad to začne trochu víc tahat.

Safraporte

#495 Příspěvek od Safraporte » 17 čer 2013 15:19

fugín píše:Tak chlapi, už jsem na místě. Jelikož jste nedorazili a kapříkům se moc nechce....zatím jen 3 kousky do 10 kil,můj oblíbený jesík zatím žádný,tak se zatím věnujeme Svijanskýmu pivínku. Uvidíme navečer, snad to začne trochu víc tahat.
Jelikož píšeš o jeseterech, předpokládám, že jsi na soukromáku. To bych se stejně takovou dálku netáhnul i kdybych mohl. Takové tu máme taky, ale z těch se ryby nepočítají :party
My uznáváme ryby jen ze svazovek (i když s vnukem mám letos opět naplánovaný týden na soukromáku - ale jen FOR FUN) :chuckle

Počasí máš krásný, tak ať ti to hrčí ...

Tim

#496 Příspěvek od Tim » 17 čer 2013 18:44

fugín píše:Tak chlapi, už jsem na místě. Jelikož jste nedorazili a kapříkům se moc nechce....zatím jen 3 kousky do 10 kil,můj oblíbený jesík zatím žádný,tak se zatím věnujeme Svijanskýmu pivínku. Uvidíme navečer, snad to začne trochu víc tahat.
Ty si bumbáš Svijany a já se zatím potil před zkušební komisí :skleb Ale mám to, dalších 10 let budu veřejným činitelem :yes
Tak hlavně ať berou, my byli chvíli včera s princeznou mojí a brali jen cejni. Ale zato jsme chytli dva cejny kolem 25cm na 30mm boilie :shock: Teď se zase na ryby minimálně 14 dní nedostanu :cry

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Krasty

#497 Příspěvek od Krasty » 19 čer 2013 06:05

Mne se totiz stala jedna z nejhorsich veci v zivote, co me mohla potkat.

Mym snem bylo mit nekde svuj kousek pozemku u rybnika a uzivat si tam svuj nejvetsi konicek. Tento sen se mi po iks letech splnil a ja jsem si poridil takovy dlouhy pruh lesa podel brehu Stankovskeho rybnika (Trebonsko). To bylo nekdy pred 3 lety. Jestli nekdo znate tento rybnik, tak je to v zalivu a rika se tomu zalivu Backora...viz obrazek nize s oznacenim meho pozemku cervenou carou. Ta cara predstavuje asi 300 metru. Za ty tri roky jsme to tam spolecne s pritelkyni zutulnili. Karavan, maringotka, molo, vycisteni lesa, museli jsme opravit prijezdovou cestu ca 400 metru a to pekne rucne s lopatou v ruce...proste spousta prace, protoze uz nebylo kde brat.

Lov ryb tam byl, co si pamatuju do minulosti, povolen vzdy od 16.6. jinak vsude jinde od 1.4. No zkratim to...letos zavedli celorocni zakaz lovu ryb v tomto zalivu a pry to bude na furt.
Nejsem bohuzel ani dedic, ani vlastnik nejake prosperujici firmy, jsem normalne pracujici clovek a utopil jsem v tom pozemku a vecech okolo bezmala pul milionu kc..veskere sve uspory a jeste jsem si musel pujcit. Kdyz bych to chtel nyni prodat, tak za to dostanu mozna tak 100 tis.

Udeleni vyjimky na rybolov pry mozne neni. Kez bych mel nejake dobre zname u clenu predstavenstva, protoze si myslim, ze by vyjimka sla udelit, ale nejaky cizi blbecek jim za to nestoji.

Nikomu tohle nepreju...
Přílohy
ryb.jpg

Safraporte

#498 Příspěvek od Safraporte » 19 čer 2013 06:53

Krasty píše:Mne se totiz stala jedna z nejhorsich veci v zivote, co me mohla potkat...
Přijít o finance není ta nejhorší věc, která tě v životě mohla potkat - to mi věř.
Je to smutné, ale už to jak píšeš - Lov ryb tam byl, co si pamatuju do minulosti, povolen vzdy od 16.6. jinak vsude jinde od 1.4. - ti mělo napovědět, že do budoucna nebude něco v pořádku, neboť už tohle omezení tam dle mého laického názoru bylo kvůli výtěru ryby. A dnešní ekotrendy se ubírají tímto směrem. Nevím, zda je to dobře či nikoliv.
Samožřejmě jako rybář s tebou cítím a snad si ani nedokážu představit, jak ti musí být :(

Krasty

#499 Příspěvek od Krasty » 19 čer 2013 07:04

Nemyslim, ze je nejhorsi prijit o penize...sam jsem mel velke problemy se zdravim, takze tez vim, ze to neni to nejdulezitejsi... Penize byly jsou a budou, ale velkou roli to hraje v tomto pripade, to priznat musim.

Sranda je v tom, ze to neni kvuli vytirani ryb, i kdyz se tim ohani v radu, ale jak mi odpovedel hosporad pred koupi toho pozemku na muj dotaz, zda tam nebudou hajit celorocne... Vyter ryb je druhorady, prvorade je potreba ciste vody, kterou tam cerpaji do ryb.lihni, ale ze to je potreba tez na jare a pak uz ne. Tudiz,ze nevidi potrebu ani v budoucnu to celorocne hajit. No a ubehly 3 roky a plesk. Ted mi rika, ze to prislo zhora, ze on s tim nic neudela.
Ryby se vytiraji po celym rybniku, jenze za posledni 4 roky, kdy se vykaslali na kontroly, tak se jim to tam hodne zvrhlo. Nekteri pitomci jezdili na candati hnizda, ostatni zase meli natazene bojky na sumce uz od dubna, celorocni vlaceni bylo standartni, lov na iks prutu pravidlo. Az loni si najalo rybarstvi trebon nejakou agenturu a zacalo se to resit.

Osobne si myslim, ze se pravda ukaze za par let. Bude tam stat nejaky hotylek nejakeho zbohatlika a ten bude mit ten zaliv jen pro sebe a ze ted na to vsechny pomalu pripravujou...

Tim

#500 Příspěvek od Tim » 19 čer 2013 15:59

Tak to je smutný příběh... Do té úžiny jsem vždy jezdil vláčet, není to daleko od maringotky, co tam máme. Táta tam zrovna zítra jede, já se utrhnu asi až září/říjen na prodlouženej víkend...

Odpovědět