Prosím o radu s koupí Land Roveru Discovery 1 200 Tdi
Moderátor: Acon
Prosím o radu s koupí Land Roveru Discovery 1 200 Tdi
Dobrý den, jsem tu úplně nový, ledacos už jsem tu přečetl, právě proto že přemýšlím o koupi Disco1. Mohu mít za pakatel (pár tisíc) Disco 1 200 Tdi, není to zrovna krasavice, ale říkám je skoro zadarmo. Má v háji kardan, je z ní vyndaný alternátor a baterka, lehce ťuklí na zadek (Nárazník a výztuha za ním), sem tam ňějaká promáčklina, interiér jak prase (v podstatě jenom zaprášenej), 3 roky stojí venku takže předpokládám že s rezem bude taky nějaký ten problém (navenek vypaadá dobře, ale co sem tu tak koukal po fóru tak asi stačí v zádu sundat koberec a díra je na světě
). Nicméně auto je od známého, vím že převodovky Dify a motor byli v dost slušném stavu. Myslíte že se tato koupě vyplatí? Můj názor je že i kdybych jí měl rozprodat na díly tak asi jo, ale chtěl bych slyšet názor "odborníků"
Děkuji vám za jakýkoli příspěvek.
-
omar
- tel.: 736769704
- auto: Discovery TD5,F2
Re: Prosím o radu s koupí Land Roveru Discovery 1 200 Tdi
Zdar,rozhodne si dej pozor na prohnilou kastlu a ram.Jinak co se tyce motoru a diferaku je to vsechno opravdu jednoduchy a neni problem za par korun sehnat nd a opravit to doma.Nejlepsi by bylo kdyb y jsi napsal z kama jsi,a urcite by se tu nasel nekdo ochotnej a daneho auta znalej kterej by to stebou omrknul.Jaxvine píše:Dobrý den, jsem tu úplně nový, ledacos už jsem tu přečetl, právě proto že přemýšlím o koupi Disco1. Mohu mít za pakatel (pár tisíc) Disco 1 200 Tdi, není to zrovna krasavice, ale říkám je skoro zadarmo. Má v háji kardan, je z ní vyndaný alternátor a baterka, lehce ťuklí na zadek (Nárazník a výztuha za ním), sem tam ňějaká promáčklina, interiér jak prase (v podstatě jenom zaprášenej), 3 roky stojí venku takže předpokládám že s rezem bude taky nějaký ten problém (navenek vypaadá dobře, ale co sem tu tak koukal po fóru tak asi stačí v zádu sundat koberec a díra je na světě). Nicméně auto je od známého, vím že převodovky Dify a motor byli v dost slušném stavu. Myslíte že se tato koupě vyplatí? Můj názor je že i kdybych jí měl rozprodat na díly tak asi jo, ale chtěl bych slyšet názor "odborníků"
Okolí Českých Budějovic, tak kdyby se někdo našel a kouknul na to semnou bylo by to fajn 
- jareku
- tel.: 737 347 753
- auto: RR L322+SIII
Jaxvine píše:Dobrý den, jsem tu úplně nový, ledacos už jsem tu přečetl, právě proto že přemýšlím o koupi Disco1. Mohu mít za pakatel (pár tisíc) Disco 1 200 Tdi, není to zrovna krasavice, ale říkám je skoro zadarmo. Má v háji kardan, je z ní vyndaný alternátor a baterka, lehce ťuklí na zadek (Nárazník a výztuha za ním), sem tam ňějaká promáčklina, interiér jak prase (v podstatě jenom zaprášenej), 3 roky stojí venku takže předpokládám že s rezem bude taky nějaký ten problém (navenek vypaadá dobře, ale co sem tu tak koukal po fóru tak asi stačí v zádu sundat koberec a díra je na světě). Nicméně auto je od známého, vím že převodovky Dify a motor byli v dost slušném stavu. Myslíte že se tato koupě vyplatí? Můj názor je že i kdybych jí měl rozprodat na díly tak asi jo, ale chtěl bych slyšet názor "odborníků"
Ahoj, nevím co je to "pakatel pár tisíc" a jak jsi moc "zdatný" v opravách aut a tak jen krátce popíšu náklady co tě mohou čekat - mám vlastní zkušenost: cca v březnu jsem tady na fóru koupil 300Tdi. DI byla provozována celkem pravidelně a tak nic nebylo "zatvrdlý" tak, jak je předpoklad že to bude u auta co stálo 3 roky venku...majitel taky nechal vyvařit "půlku" auta a investoval nějaké drobné do nových žhavičů, brzd, vstřiků apod. Dal jsem za ni 60.000,- a hned následovalo:
výměna tlumičů - původní byly v prde... dal jsem 2palce lift a hned více než 10.000,- pryč
vyvaření komplet prahů - původní byly v prde.. celkem 10.000,- včetně neoriginálních nášlapů
nové pneu MT 235/85 R16 přes známé za 10.500,-
další drobné práce a opravy - výměna těsnění, nové oleje - motor, převodovka, přídavná převodovka a další 10.000,-
Celkem s nákupem už to je 100.000,-
vše mně dělal kamarád po jeho volných odpolednech a víkendech za mojí skromné pomoci. Je pravda, že si "dělám" auto podle sebe, ale v případě tebou zmiňovaného auta se bojím, že investice do oprav a zrpovoznění bude dost vysoká. Nevím na co chceš auto používat. Zkus zapřemýšlet třeba o autě z odkazu a to od kamárada kup "do zásoby" na díly...
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =4&t=20859" onclick="window.open(this.href);return false;
Live long and prosper.
- dabartos
- auto: DI-200TDI , Free 1.8
- Kontaktovat uživatele:
Jenže 200Tdi a 300 tdi má skoro vše jiné.jareku píše:Jaxvine píše:Dobrý den, jsem tu úplně nový, ledacos už jsem tu přečetl, právě proto že přemýšlím o koupi Disco1. Mohu mít za pakatel (pár tisíc) Disco 1 200 Tdi, není to zrovna krasavice, ale říkám je skoro zadarmo. Má v háji kardan, je z ní vyndaný alternátor a baterka, lehce ťuklí na zadek (Nárazník a výztuha za ním), sem tam ňějaká promáčklina, interiér jak prase (v podstatě jenom zaprášenej), 3 roky stojí venku takže předpokládám že s rezem bude taky nějaký ten problém (navenek vypaadá dobře, ale co sem tu tak koukal po fóru tak asi stačí v zádu sundat koberec a díra je na světě). Nicméně auto je od známého, vím že převodovky Dify a motor byli v dost slušném stavu. Myslíte že se tato koupě vyplatí? Můj názor je že i kdybych jí měl rozprodat na díly tak asi jo, ale chtěl bych slyšet názor "odborníků"
Ahoj, nevím co je to "pakatel pár tisíc" a jak jsi moc "zdatný" v opravách aut a tak jen krátce popíšu náklady co tě mohou čekat - mám vlastní zkušenost: cca v březnu jsem tady na fóru koupil 300Tdi. DI byla provozována celkem pravidelně a tak nic nebylo "zatvrdlý" tak, jak je předpoklad že to bude u auta co stálo 3 roky venku...majitel taky nechal vyvařit "půlku" auta a investoval nějaké drobné do nových žhavičů, brzd, vstřiků apod. Dal jsem za ni 60.000,- a hned následovalo:
výměna tlumičů - původní byly v prde... dal jsem 2palce lift a hned více než 10.000,- pryč
vyvaření komplet prahů - původní byly v prde.. celkem 10.000,- včetně neoriginálních nášlapů
nové pneu MT 235/85 R16 přes známé za 10.500,-
další drobné práce a opravy - výměna těsnění, nové oleje - motor, převodovka, přídavná převodovka a další 10.000,-
Celkem s nákupem už to je 100.000,-
vše mně dělal kamarád po jeho volných odpolednech a víkendech za mojí skromné pomoci. Je pravda, že si "dělám" auto podle sebe, ale v případě tebou zmiňovaného auta se bojím, že investice do oprav a zrpovoznění bude dost vysoká. Nevím na co chceš auto používat. Zkus zapřemýšlet třeba o autě z odkazu a to od kamárada kup "do zásoby" na díly...
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =4&t=20859" onclick="window.open(this.href);return false;
http://WWW.DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false;
- jareku
- tel.: 737 347 753
- auto: RR L322+SIII
To ano. Kolega píše, že by se to vyplatilo koupit a rozprodat na díly. Tak to bylo myšleno "do zásoby" - špatně jsem to napsal.
Live long and prosper.
Nooo, klasika koupíš auto a hned aby si tam aspoň 30 000 nasypal
No, ano souhlasím s vaším názorem, koupit auto do zásoby, neboli pro mne koupit a rozprodat na díly. Byl jsem se na něj totiž v sobotu podívat. Nejdříve mě nadchlo když mi známý zdělil že cca rok než se auto odstavilo nechal udělat rozvody, vyměnit oleje v převodovkách, difech a motoru, a koupil nové gumy a tlumiče + ňáký ten čep... celkově oprava za 40 000. Když sem auto prohlížel, bylo to vidět gumy a tlumiče opravdu nové, ale ta kastle? Nic tak schnilého sem ještě neviděl (a to máme doma 3x 1000MB připravené na rekonstrukci
), kam sem šáhnul tam sem udělal díru... Takže to je buď dát na rám celou novou boudu a nebo rozebrat rozprodat což je asi rozumější
Škoda docela sem se na diskošku těšil... ale ještě popřemýšlím o nové kastli. Jinak zdatný v opravách jsem asi tak že si udělám téměř vše kromě rozebrání motoru, a kromě elektroniky... No jinak za pár tisíc je do deseti
No nevim kdy pro něj pojedu, ale každopádně díly budou k dispozici. až bude doma hodim sem fota... Děkuju vám za komenty 
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Do deseti? Tak za ty prachy prodas uz jen ty novy gumy na discich... Nepremejslej a vem to!
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- paramount2
- tel.: 775958013
- auto: LR D1 300, D2 TD5
a esli to nevemeš, tak se hlásím... 
Ne už nad tím nepřemejšlim a beru
Hele pokud budu rozprodávat jakože spíš jo než ne, všechno na fotim a hodim to do inzerce tady na fóru...