Kolik je tu tichých bláznů?
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Re: Kolik je tu tichých bláznů?
Úspěšný rybářský víkend je za námi a malej už se těší na další
Chyceno 18 kaprů, nej. měl 59 cm a malej ho zdolal sám. Candát a sumec = nula, amur taktéž.

- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Tak už to mám taky za sebou. Žádná divočina to nakonec nebyla,ale bylo krásně. Shrnutí: 25 kaprů,z toho 11 přes 10 kg,největší kapr 17,20 kg,jediný jeseter 120 cm,vypito 118 piv,2 lahve Grandsky,návštěva manželek 1. To vše ve dvou lidech
Tady pár rychlých momentek z mobilu:
Omluva za mystifikaci,tenhle kapřík měl 11,8 kg. Popletl jsem při zmenšování fotky.

Omluva za mystifikaci,tenhle kapřík měl 11,8 kg. Popletl jsem při zmenšování fotky.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Pěkný chlapi 

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Krasty píše:Mne se totiz stala jedna z nejhorsich veci v zivote, co me mohla potkat.
Mym snem bylo mit nekde svuj kousek pozemku u rybnika a uzivat si tam svuj nejvetsi konicek. Tento sen se mi po iks letech splnil a ja jsem si poridil takovy dlouhy pruh lesa podel brehu Stankovskeho rybnika (Trebonsko). To bylo nekdy pred 3 lety. Jestli nekdo znate tento rybnik, tak je to v zalivu a rika se tomu zalivu Backora...viz obrazek nize s oznacenim meho pozemku cervenou carou. Ta cara predstavuje asi 300 metru. Za ty tri roky jsme to tam spolecne s pritelkyni zutulnili. Karavan, maringotka, molo, vycisteni lesa, museli jsme opravit prijezdovou cestu ca 400 metru a to pekne rucne s lopatou v ruce...proste spousta prace, protoze uz nebylo kde brat.
Lov ryb tam byl, co si pamatuju do minulosti, povolen vzdy od 16.6. jinak vsude jinde od 1.4. No zkratim to...letos zavedli celorocni zakaz lovu ryb v tomto zalivu a pry to bude na furt.
Nejsem bohuzel ani dedic, ani vlastnik nejake prosperujici firmy, jsem normalne pracujici clovek a utopil jsem v tom pozemku a vecech okolo bezmala pul milionu kc..veskere sve uspory a jeste jsem si musel pujcit. Kdyz bych to chtel nyni prodat, tak za to dostanu mozna tak 100 tis.
Udeleni vyjimky na rybolov pry mozne neni. Kez bych mel nejake dobre zname u clenu predstavenstva, protoze si myslim, ze by vyjimka sla udelit, ale nejaky cizi blbecek jim za to nestoji.
Nikomu tohle nepreju...
Rekl jsem si, ze zkusim vsechno, nez hodim flintu do zita, takze dnes kolem 8 mam audienci u nejvyssiho (predseda predstavenstva), kam spada Stankovsky rybnik. Nedavam tomu nadeji, ale tohle jsem si rekl, ze jeste musim udelat nez se zacnu skutecne "vztekat".
Tak mi drzte palce, je to cele ohledne toho pozemku dost velky vopruz
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993
Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)
Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)
- fugín
Držím palce
- Tim
Já taky!
Tak je to v prdeli.
Jeho argumenty (predsedy predstavenstva) proc mi neudelit vyjimku jsem tak nejak pochopil, i kdyz si myslim, ze by dokazal ustat vsechno, ale proste se boji, prece jen je to akciovka a boji se ruznych tlaku. Ale nepochopim jedno a to je ten alibismus, proc vubec ten zakaz, kvuli kteremu jsem bojoval o tu vyjimku. Alibismus proto, ze ten zakaz neni kvuli vyteru ryb nebo neco podobneho, ale kvuli tomu, ze nedokazou uhlidat celej rybnik, tak na nekolika mistech to zakazali. Jaka zverstva se deji konkretne na Stankovaku, ale mimo tu Backoru to nejde ani vypravet, to jsou masakry....uz se to pomalu blizi k Lipnu. Lov ryb do hospod, tahani candatu z hnizd na jare, atdatd, to je standart. Po 3 letech anarchie (pred tim to tam hlidala Policie z Chluma, kterou ale zrusili) si najali letos agenturu, ktera v zivote nevidela prut, ale proste kontroluji, jeslti maji rybari povolenku. Ale ti mistni, ti vedi, co a jak a kam zajit. No proste cely ten zakaz je kvuli rybarum prasatum. Ted mam takovej vztek, ze bych kazdy hovado, co tam ty prasarny delalo a dela a ja o nem vim, tak bych mu dal pres drzku....a to ze vim o hodne lidech...
Takhle to tam vypada...
Jeho argumenty (predsedy predstavenstva) proc mi neudelit vyjimku jsem tak nejak pochopil, i kdyz si myslim, ze by dokazal ustat vsechno, ale proste se boji, prece jen je to akciovka a boji se ruznych tlaku. Ale nepochopim jedno a to je ten alibismus, proc vubec ten zakaz, kvuli kteremu jsem bojoval o tu vyjimku. Alibismus proto, ze ten zakaz neni kvuli vyteru ryb nebo neco podobneho, ale kvuli tomu, ze nedokazou uhlidat celej rybnik, tak na nekolika mistech to zakazali. Jaka zverstva se deji konkretne na Stankovaku, ale mimo tu Backoru to nejde ani vypravet, to jsou masakry....uz se to pomalu blizi k Lipnu. Lov ryb do hospod, tahani candatu z hnizd na jare, atdatd, to je standart. Po 3 letech anarchie (pred tim to tam hlidala Policie z Chluma, kterou ale zrusili) si najali letos agenturu, ktera v zivote nevidela prut, ale proste kontroluji, jeslti maji rybari povolenku. Ale ti mistni, ti vedi, co a jak a kam zajit. No proste cely ten zakaz je kvuli rybarum prasatum. Ted mam takovej vztek, ze bych kazdy hovado, co tam ty prasarny delalo a dela a ja o nem vim, tak bych mu dal pres drzku....a to ze vim o hodne lidech...
Takhle to tam vypada...
- Tim
Pěkný místečko, škoda ho 

-
No ty vole, tak to by mě taky omyli
Myslel jsem, že kvůli rybám, ale tohle - to je síla.
Bych se na ně s prominutím vys*al a chytal tam.

Myslel jsem, že kvůli rybám, ale tohle - to je síla.
Bych se na ně s prominutím vys*al a chytal tam.
- fugín
Tak to je fakt krásný kousek přírody
. Tam musí b ýt candáti jako vymalovaný od Mánesa! Krasty,to se s tím už vážně nedá něco udělat?
tady ještě největší tyba minulého týdne

tady ještě největší tyba minulého týdne
Nic vic uz s tim delat nejde. Byl jsem za nejvyssim...to je clovek, ktery se rybarenim venuje cely zivot a to narizeni bylo z jeho hlavy. Oni spravuji skoro vsechny rybniky na Trebonsku vcerne produkcnich, takze Stankovsky neni jediny problem. Ale jak uz jsem psal, duvod je pouze ten, aby to tam nemuseli kontrolovat. Prdel ale je ta, ze do toho zalivu se neda nikudy autem dostat k vode, pouze po ceste na muj pozemek, ale na te ceste mam hned z kraje zavoru se zamkem a pesky je to nejakych 400 metru k vode. Ty ztraty nejsou z toho zalivu, ale z jinych casti rybnika. Takze se to opatreni mihne ucinkem. Par kamosu a ja jsme blbci, co to furt berou jako sportovni rybolov, vcera jsem odpoledne volal hospodari, ze klidne vypomuzeme s hlidanim (ja jsem ryb.straz u svazu), ze udelame rocne treba 15 pochuzek s policajtem. Rikal, ze tyto nabidky uz v minulosti byly, ale ze je zatim vyuzivat nebudou. Obavaji se totiz asi toho ze kdyz by tam najeli rasove jako jsem ja a ti kamaradi, tak by povolenky jen litaly a behem chvilie by na Stankovak nejezdil skoro nikdo pouze slusni rybari a tech je na Stankove fakt malo..a obavam se prave toho, ze tohle Rybarstvi Trebon nechce, protoze i ti prasata si povolenku koupi a pri tech cenach by to byla hodne vyrazna ztrata, kdyz bychom to rezali tak jak na svazovkach (nemluve o masach, co jezdi do kempu, kde utraci nemale penize a zivi cely Chlum a kteri tez rybari).Takze oni delaji na oko opatreni...napriklad, ze si smis vzit za den jednu uslechtilou rybu (jeste pred dvema lety to byly normalne dve)...tim samozrejme nevyresili vubec nic, prase si drive bralo iks kusu za den a ted taky...
No a ted ten zakaz v tom zalivu. Budto jsou opravdu tak prasteny, ze tomu veri, ze tyhle opatreni jim pomuzou a nebo to delaji jen na oko, aby ukazali, ze to jakoze resi. Ja, po audienci u nejvyssiho, verim tomu druhemu... . On se strasne boji tlaku z medii a tak, to mi neprimo nekolikrat za tu chvili rekl a celkove maji asi problemy, protoze tam probehlo za poslednich par let nekolik pruseru...nakup kapru v Madarsku a jejich prodej pod ochranou znamkou Trebonsky kapr nebo nechvalne zname poslane desitky milionu od manzelky nejvyssiho knizeti na Hlubokou (nekdo z vas mozna bude vedet o kom tu mluvim). Nejak se to vse ututlalo... (Kdyz by me nahodou v blizke budoucnosti nekde srazil letici cap, tak budete vedet, odkud "priletel")
Takze opravdu si vnitrne myslim, ze udelali letos tuhle hovadinu, protoze vedeli, ze do toho zalivu jezdi jen par rybaru a o mne ani nevedeli, takze tlaku nebo lobbismu nejakych provozovatelu kempu se bat nemusi.
Kdyz by zakazali treba na sezonu nebo dve lode, cim by opravdu ten revir ochranili, tak to by neustali, to by jim tam nikdo nejel a hanili by je vsude v mediich... Stankovak je velky dovolenkovy centrum, je to tam obsancovany kempama z jedne strany, takze to loby by asi neustali... proto to odnes jeden bezvyznamny blbec, ktery chtel mit svuj kousek klidne prirody s bajecnym rybarenim....a ten blbec jsem ja. Panove...bezmala 500 tis Kc v prdeli. Mohl jsem si 2x rocne na tyden pronajmout nadherny sruby po cele republice a mel bych na 20 let vystarano...
No a ted ten zakaz v tom zalivu. Budto jsou opravdu tak prasteny, ze tomu veri, ze tyhle opatreni jim pomuzou a nebo to delaji jen na oko, aby ukazali, ze to jakoze resi. Ja, po audienci u nejvyssiho, verim tomu druhemu... . On se strasne boji tlaku z medii a tak, to mi neprimo nekolikrat za tu chvili rekl a celkove maji asi problemy, protoze tam probehlo za poslednich par let nekolik pruseru...nakup kapru v Madarsku a jejich prodej pod ochranou znamkou Trebonsky kapr nebo nechvalne zname poslane desitky milionu od manzelky nejvyssiho knizeti na Hlubokou (nekdo z vas mozna bude vedet o kom tu mluvim). Nejak se to vse ututlalo... (Kdyz by me nahodou v blizke budoucnosti nekde srazil letici cap, tak budete vedet, odkud "priletel")
Takze opravdu si vnitrne myslim, ze udelali letos tuhle hovadinu, protoze vedeli, ze do toho zalivu jezdi jen par rybaru a o mne ani nevedeli, takze tlaku nebo lobbismu nejakych provozovatelu kempu se bat nemusi.
Kdyz by zakazali treba na sezonu nebo dve lode, cim by opravdu ten revir ochranili, tak to by neustali, to by jim tam nikdo nejel a hanili by je vsude v mediich... Stankovak je velky dovolenkovy centrum, je to tam obsancovany kempama z jedne strany, takze to loby by asi neustali... proto to odnes jeden bezvyznamny blbec, ktery chtel mit svuj kousek klidne prirody s bajecnym rybarenim....a ten blbec jsem ja. Panove...bezmala 500 tis Kc v prdeli. Mohl jsem si 2x rocne na tyden pronajmout nadherny sruby po cele republice a mel bych na 20 let vystarano...
-
Rybačka ze soboty na neděli nic moc. Největší chycený kapřík měl 57 cm, pak pár do 50 cm. Ale nebralo to tam nikomu. I sumcaři plakali.
5.7.-7.7. je v plánu Orlík. Tak uvidíme
5.7.-7.7. je v plánu Orlík. Tak uvidíme

- fugín
Chodíte na ně? Včera jsem s kamarádem konečně vyčistil a upravil naše oblíbené misto na řece,které bylo totálně zničené a zanesené bahnem co přinesly letošní velké vody. Po čtyřech hodinách cvičení s lopatou a rýčem na slunci a asi po třech infarktech bylo místečko opět upravené. A taky jsme to hned zkusili. Ryb nebylo mnoho,zato druhově hodně pestro. Byl cejn velký,i cejnek,podoustve,plotice,jesen,ouklejky i kapřík. Vše chyceno jemně na.feeder. Z dravců jen jedna malá štika,no spíš štičí dorostenka,ale nádherně vybarvená. Dokonce se mně podařilov podvečer vygumičkovat bolena. Jen velice neradi jsme o půlnoci odjížděli od vody domů. Největší inspirací pro další návštěvu byly na protějším břehu mohutné útoky sumce. I když tuto rybu nemám příliš v oblibě,po neděli jdeme na něj. Jen mně mrzí,že jsem u sebe neměl foťák a ani mobil...no ale na druhý straně...aspoň tu pohodu nerušily obtěžující telefonáty z práce.
-
jj, rybaříme o stošest (taky už mi končí dovolená)
Často jezdím sám, ale občas se povede, že se mnou někdo jede a zblázníme i děti. Mají absolvovaný rybářský kroužek, takže mají i své ,,noty" a my je zasvěcujeme do krásy různých způsobů chytání ... např. na bič a nebo na štikovák.
Líbí se jim i noční chytání a když se ráno na závěr povede kapřík, tak jsme všichni absolutně spokojení.
Většinu ryb pouštíme zpět (aby i za pár let bylo co chytat). Máme nastavenou míru kolem 55 cm, kdy si občas nějakého odneseme na gril. Vše 60+ jde nekompromisně z5
btw - ten lisáček na prvním fotu sice vypadá malý, ale měl 54 cm a 4,2 kg
Šupináček dole má 62 cm.

Často jezdím sám, ale občas se povede, že se mnou někdo jede a zblázníme i děti. Mají absolvovaný rybářský kroužek, takže mají i své ,,noty" a my je zasvěcujeme do krásy různých způsobů chytání ... např. na bič a nebo na štikovák.
Líbí se jim i noční chytání a když se ráno na závěr povede kapřík, tak jsme všichni absolutně spokojení.
Většinu ryb pouštíme zpět (aby i za pár let bylo co chytat). Máme nastavenou míru kolem 55 cm, kdy si občas nějakého odneseme na gril. Vše 60+ jde nekompromisně z5

btw - ten lisáček na prvním fotu sice vypadá malý, ale měl 54 cm a 4,2 kg

- fugín
Nádhera! Ten šupík je hezky vysoký. Za těch 60+ 

-
Chtěl jsem jet dnes na noc, ale je 19,30 a stále tu máme 35°C
Tak pojedu až ráno. Ale moc tomu šanci nedávám.

Tak pojedu až ráno. Ale moc tomu šanci nedávám.
- Pist
- tel.: 724754310
- auto: LR disco 2 td5
paradni misto neresil bych a chytal .Krasty píše:Tak je to v prdeli.
Takhle to tam vypada...
LR. Disco I 300 TDI - 2"lift, 235/85/16. zahradka , snorchel. LR Disco td5-2"lift zahradka
- Tim
My včera s polovičkou byli na Boněťáku od 20:00 do 0:00 a já nic, polovička jednoho (ale zase docela slušnýho) cejna.
Krasty je rybářská stráž, takže to si asi "nelajzne"...Pist píše: paradni misto neresil bych a chytal .
-
V sobotu? V tom parnu?Tim píše:My včera s polovičkou byli na Boněťáku od 20:00 do 0:00 a já nic, polovička jednoho (ale zase docela slušnýho) cejna.

Dnes má

- Tim
No jo, sice byl hic, ale přijel jsem docela brzo z Německa a nechtěl jsem být doma, navíc jsem na rybách nebyl ani nepamatuju... Bylo mi jasný, že to brát nebude, ale za ten klídek u vody mi ten výlet stál