BEZPEČNOSTNÍ MATICE KOLO
Moderátor: Safraporte
BEZPEČNOSTNÍ MATICE KOLO
Ahoj........nejsem tu úplně nový,akorát pod jiným jménem,ztratil jsem heslo atd.................mám jednu velkou prosbu,mám pár měsíců,freelandera 99.rok,benzín,potřebuju vyměnit kolo a zjistil jsem,že je tam snad bezpečnostní matice,kterou pochopitelně nemůžu oddělat,nevíte kde mám sehnat klíč??????????????????,na netu nemůžu nikde najít,případně jak lze snadno ji povolit,děkuju za jakoukoliv radu.
DAVY
DAVY
- Matz
- auto: D3, 2x Free Td4
Re: BEZPEČNOSTNÍ MATICE KOLO
Na to není klíč,ale taková redukce a běžně bývá uložená pod podlahou v kufru nebo třeba v popelníku nebo v přihrádce spolejezdce a pod.
.Pokud ji nemáš,nebo ji nenajdeš tak zajeď do pneuservisu,tam už si s tím poradí.

D3 HSE tdv6 2006
Free SE Td4 2004 4x2 + chip
Free Td4 2001 4x4, +2"
Free SE Td4 2004 4x2 + chip
Free Td4 2001 4x4, +2"
- Admin
- Admin fóra
- tel.: +420 777 883 488
- Kontaktovat uživatele:
Povolovací protikus pojistných matek se dá koupit, pokud jsou originál LR. Na matce je vyražený číslo nebo písmeno. Podle toho se dá objednat protikus.
Mi praskl klíč na bep.matici.V pneu servise mají speciální nástrčáky které na matici narazí a povolí.Já si koupil na místě novou sadu i s klíčem.
No , nie som si isty,ci je to tak ,ako tvrdis,ze na matke je vyrazene cislo,pretoze na co by bola teda bezpecnostna. Ja som na Jeepe stratil "orech" na maticu,ale kupoval som to ja,takze som mal na krabicke kod orechu. Kontaktoval som firmu,ktora mi sprostredkovala firmu v Nemecku,kde mi vyrobili podla dodaneho kodu kopiu,a poslali. Ked nemas krabicku originalu,tak je to zle. Potom jedine destrukcia.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
přesně jak píše ADMIN je-li orig LR tak je tam číslo na redukci podle kterýho se dá koupit redukce já mel to samý a v pohodě v Praze v LR mě ho objednali, určitě bych ještě našel fa i s cenou
- Admin
- Admin fóra
- tel.: +420 777 883 488
- Kontaktovat uživatele:
Tak si buď jistý, že je to tak, jak jsem psal! Nesrovnávej Jeepa a Land Roveradandee píše:No , nie som si isty,ci je to tak ,ako tvrdis,ze na matke je vyrazene cislo,pretoze na co by bola teda bezpecnostna. Ja som na Jeepe stratil "orech" na maticu,ale kupoval som to ja,takze som mal na krabicke kod orechu. Kontaktoval som firmu,ktora mi sprostredkovala firmu v Nemecku,kde mi vyrobili podla dodaneho kodu kopiu,a poslali. Ked nemas krabicku originalu,tak je to zle. Potom jedine destrukcia.

Viděl jsem pitomce který na bezpečnostní matku navářeli šestihranou matku aby jí mohli povolit. Výsledek? Šlo sundat kola, opálená barva na všech kolech. Přelakování disků, dražší než koupit jiný starší.
Tak pardon.Zruste poplach.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Tak nevím, ale já měl ten kód na ořechu, na matkách nic nebylo 

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Pokud jsou to originál LR matky, tak je to opravdu i na nich.
K
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
Já použil sekáček a kladívko a v pohodě až na to ,že druhý den jsem našel nadstavec
ale matku jsem moc neponičil tak jsem ji na brusce pospravoval a vše ok.

- Choroš
- tel.: 603157254
- auto: Freelander I 1,8
Ten nástavec na povolování bezpečnostních matic bývá standartně umístěn u heveru, v malé kapsičce je tam i plastový stahovač krytek na ty matice.
to číslo je na redukci ( ořechu ) - na matce bych to asi nepřečetl když je zapuštěná v al-disku a taky jsem našel cenu 445,- kč s DPH objednáno A.M.T. Mobil a.s., Kolbenova 37/891, praha ale už v roce 2007 

V každém slušném pneuservisu ti to sundají za minutu a nové bezp matice i s klíčem stojí polovinu originálu a nemusí níc objednávat snad dokonce podle čísel.Matice není kapota,nemusí být origoš.