Expediční D3 dostala držák rezervy a nádrž na vodu
Moderátor: Miky_CZ
- Robik LR
- tel.: 602330478
- auto: G4 Challenge
- Kontaktovat uživatele:
Expediční D3 dostala držák rezervy a nádrž na vodu
Ahojky pánové, spousta z Vás zná mojí oranžovou dvoumístnou D3 v barvách G4 Challenge. No a protože každý rok tam na ní něco namontuju a většinou to bývají jen samé praktické věci tak jsem se dohodl s Hubertem a ten mě vymyslel a dodal otočné rameno na rezervu, s velmi důmyslným zámkem a zevěšením.
Rezerva zmizela a tak zbyl prostor pro nádrž. Jasně všichni už vidíte dalších 105 litrů nafty a neuvěřitelný dojezd auta. Jenže nafty je všude včetně afriky a Ruska dostatek narozdíl od benzínu a tak jsem si udělal radost a nechal si vyrobit z nerezu nádrž na vodu. Plnění je z rohu nárazníku jako tomu bylo u mojí první stavby D1, v nádrži je měděná spirála napojená na termoventil a spojená s chladící kapalinou od motoru. Z boku umístěné elektrické čerpadlo pak tlačí vodu do hadice, která i s kabely od vypínače vede pěkně schovaná v ramenu rezervy.
V praxi to tedy znamená, že 105 litrů vody je během jizdy za necelou hodinu ohřáto na 40 stupňů a o stálou teplotu se stará zmíněný termoventil. Lamely v nádrži pak zajistí aby se tam nic nemlelo a nemělo vliv na stabilitu vozu.
Na rameni mám pak dvojí ventil, jeden určen výhradně pro sprchu a druhý na běžné mytí nádobí, rukou a pod.
Špičkově provedená práce a použití drahých materiálů bylo odměněno velmi rozumnou částkou.
Celá sranda mě stála 29.900 Kč.
Pokud by měl někdo zájem jsem přesvědčen, že se s Hubertem dohodne i na jiných úpravách než jsem chtěl já.
No a pár fotek pro inspiraci jsem dal sem:
http://blazius.rajce.idnes.cz/Nadrz_Disco_3/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jo kontakt na Huberta je: 724 878 985
Rezerva zmizela a tak zbyl prostor pro nádrž. Jasně všichni už vidíte dalších 105 litrů nafty a neuvěřitelný dojezd auta. Jenže nafty je všude včetně afriky a Ruska dostatek narozdíl od benzínu a tak jsem si udělal radost a nechal si vyrobit z nerezu nádrž na vodu. Plnění je z rohu nárazníku jako tomu bylo u mojí první stavby D1, v nádrži je měděná spirála napojená na termoventil a spojená s chladící kapalinou od motoru. Z boku umístěné elektrické čerpadlo pak tlačí vodu do hadice, která i s kabely od vypínače vede pěkně schovaná v ramenu rezervy.
V praxi to tedy znamená, že 105 litrů vody je během jizdy za necelou hodinu ohřáto na 40 stupňů a o stálou teplotu se stará zmíněný termoventil. Lamely v nádrži pak zajistí aby se tam nic nemlelo a nemělo vliv na stabilitu vozu.
Na rameni mám pak dvojí ventil, jeden určen výhradně pro sprchu a druhý na běžné mytí nádobí, rukou a pod.
Špičkově provedená práce a použití drahých materiálů bylo odměněno velmi rozumnou částkou.
Celá sranda mě stála 29.900 Kč.
Pokud by měl někdo zájem jsem přesvědčen, že se s Hubertem dohodne i na jiných úpravách než jsem chtěl já.
No a pár fotek pro inspiraci jsem dal sem:
http://blazius.rajce.idnes.cz/Nadrz_Disco_3/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jo kontakt na Huberta je: 724 878 985
Toyota Hilux - Expedition
KTM 990 Adventure R
Moto Guzzi V7 Racer
Can Am Renegade 1000
http://www.blazius.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
KTM 990 Adventure R
Moto Guzzi V7 Racer
Can Am Renegade 1000
http://www.blazius.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Discovery1
- auto: Dender 300 Tdi 110SW
- Kontaktovat uživatele:
Re: Expediční D3 dostala držák rezervy a nádrž na vodu

Defender 110 SW 300 Tdi splněný sen :-)
Ex Disco 300 Tdi naviják 5,4t, trocha železa okolo, lemy, zahrádka nějaké světlo navíc a 255/85 R16 BF KM2
Ex Disco 300 Tdi naviják 5,4t, trocha železa okolo, lemy, zahrádka nějaké světlo navíc a 255/85 R16 BF KM2
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Hezké, koukám že se nakonec nechal přemluvit a udělal to z nerezu. Akorát mu nevolejte všichni neráz - momentálně nestíhá. 

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Konecne jeden pekny zamok na rezervu ktory nebije do oci pekna praca.
LR DEFENDER 110 SW
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za reklamu. Robík uvedl že jsem to děla já ale vzhledem k tomu že pravdu nestíhám, celou tuto akci dělal kamarád z Bítova já mu tentokrát bezvýznamně pomáhal. Spíš jsem to celé domlouval.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Hubert píše:Děkuji za reklamu. Robík uvedl že jsem to děla já ale vzhledem k tomu že pravdu nestíhám, celou tuto akci dělal kamarád z Bítova já mu tentokrát bezvýznamně pomáhal. Spíš jsem to celé domlouval.

Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu
- Kusto
- tel.: 602516325
- auto: D1 300 tdi
Krásná práce,a je paráda že máš kolem sebe schopné vachmajstry 

- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Líbí se mě délka toho ramene ,že nekryje rezerva pravé zadní světlo ... 

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
opravdu skvělá práce dotažená k dokonalosti
, asi začnu šetřit
Robiku jak je to s případnou technickou kontrolou , nebo případně havarií.
Vím že pevnosťák by měl být v techničáku, ale rezerva by jim nemusela vadit když nekreje světlo ne?

, asi začnu šetřit
Robiku jak je to s případnou technickou kontrolou , nebo případně havarií.
Vím že pevnosťák by měl být v techničáku, ale rezerva by jim nemusela vadit když nekreje světlo ne?
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
S jeho svolením kontakt na výrobce a LR nadšence. Vlastimil Binder 606509949erik píše:
a významný kontakt na toho Beatováka?
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6