osklive cvaknuti pri brzdeni
Moderátor: Miky_CZ
- Pist
- tel.: 724754310
- auto: LR disco 2 td5
osklive cvaknuti pri brzdeni
zdary nemohu prijit co a nebo odkud to vychazi kdyz slanu na brzdu od predu se ozve osklive cvaknuti a nemohu prijit odkud to je nekdy to cvakne vic nekdy mene nekdy vubec
nemate nekdo zkusenost ? huci me loziska na predku muze to bejt nejak od lozisek ?

LR. Disco I 300 TDI - 2"lift, 235/85/16. zahradka , snorchel. LR Disco td5-2"lift zahradka
Re: osklive cvaknuti pri brzdeni
ať se ti někdo zepředu kouká na nápravu když brzdíš, když jsem měl v háji silentblocky v ramenou, náprava při brždění mlátila jak se cukala při brždění...Pist píše:zdary nemohu prijit co a nebo odkud to vychazi kdyz slanu na brzdu od predu se ozve osklive cvaknuti a nemohu prijit odkud to je nekdy to cvakne vic nekdy mene nekdy vubecnemate nekdo zkusenost ? huci me loziska na predku muze to bejt nejak od lozisek ?
no a nebo to dělá něco z milionu jinejch věcí...

Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Cvakne to jednou na jedno seslapnuti pedalu, nebo to cvaka po celou dobu brzdeni?
Mně cvaká vzadu jeden pistek, protože se prostě přilepuje, nějak drhne neboco, prostě má zpožděni za ostatníma, leckdy zůstane zaseklej a až při větším tlaku povolí a pak samozřejmě jebne o destičku, která je už trochu dál díky druhému pístku. Dělá mi to posledních padesát tisíc kilometru. Já moc ale nebrzdim. Jsem radši, že je to takhle, než když ty brzdy tečou, to je otrav - to donutí k zásahu i mne. Při častějším prudkém sešlapávání se mi teďkonc uvolní a pak chodí celkem hladce a nic necvaká, ale stačí auto odstavit na pár dní, když prší, a zas to přiroste a pak to klofe.
Mně cvaká vzadu jeden pistek, protože se prostě přilepuje, nějak drhne neboco, prostě má zpožděni za ostatníma, leckdy zůstane zaseklej a až při větším tlaku povolí a pak samozřejmě jebne o destičku, která je už trochu dál díky druhému pístku. Dělá mi to posledních padesát tisíc kilometru. Já moc ale nebrzdim. Jsem radši, že je to takhle, než když ty brzdy tečou, to je otrav - to donutí k zásahu i mne. Při častějším prudkém sešlapávání se mi teďkonc uvolní a pak chodí celkem hladce a nic necvaká, ale stačí auto odstavit na pár dní, když prší, a zas to přiroste a pak to klofe.
- petr pp
- tel.: 0903790668
- auto: def 90
ja mam taku skusenost ze maju velku volu platnicky v osadeni strmenov.
- Pist
- tel.: 724754310
- auto: LR disco 2 td5
no to by mohlo bejt zetra poslechnu viz protoze ori mirnem pribrzdeni to neudelaHanys_a_Kaca píše:Cvakne to jednou na jedno seslapnuti pedalu, nebo to cvaka po celou dobu brzdeni?
LR. Disco I 300 TDI - 2"lift, 235/85/16. zahradka , snorchel. LR Disco td5-2"lift zahradka
U starších brzdičů jsou vymačkané dosedací plochy mezi deštičkou a brzdičem a při zabrzdění se destička posune a narazí na tuto dosedací plochu a udělá to výrazné a ostré cvaknutí, Trochu může pomoci dát nové trny se závlačkou a pružinou (případně nové "pružící plíšky", pokud tam jsou ony), ale neodstraní se to... na funkci to nemá vliv...petr pp píše:ja mam taku skusenost ze maju velku volu platnicky v osadeni strmenov.
Country boy...
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Tak já teda nějak vůbec nepochopil, o co by se jako ty pružinky z těch propisovaček měly snažit
, tak už jsem je tam nikdy nedával.

- petr pp
- tel.: 0903790668
- auto: def 90
Moja oprava spocivala v navareni cockom na hrany platniciek presnom zabruseni dosadacich ploh
a bolo to ok.
a bolo to ok.
- Piskot
- tel.: +420602648622
- auto: LR Discovery 2,5 Tdi
...ty pružinky z propisovačekHanys_a_Kaca píše:Tak já teda nějak vůbec nepochopil, o co by se jako ty pružinky z těch propisovaček měly snažit, tak už jsem je tam nikdy nedával.

Land Rover Discovery I, 2,5Tdi, KONI Heavy Track, Cooper Discoverer M+S, jinak standard :-)