nepříjemný zvuk - vodní pumpa?
Moderátor: Miky_CZ
nepříjemný zvuk - vodní pumpa?
čau
včera jsem byl projet moje DISKO I trochu terénem, vodou a tím k čemu bylo tohle auto stvořený a výrazně se zvětšil hluk z motoru, který byl předtím sem tam občas slyšet. Minulý týden jsem měnil napínací kladku, protože děsně skákala ( ložisko ). Nevim jak dlouho tam poskakovala původnímu majiteli a jestli nestihla zničit vodní pumpu, protože ten zvuk vychází přibližně odtamtuď. Ale pro jekot se to nedá identifikovat přesně. ( auto mám měsíc )
Než se pustím do vodní pumpy, nedokáže někdo tipnout, co by to mohlo být podle zvuku ? ( vim že popdle zvuku z videa se to těžko hádá, každopádně díky za jakékoliv tipy, nebo potvrzení doměnky )
včera jsem byl projet moje DISKO I trochu terénem, vodou a tím k čemu bylo tohle auto stvořený a výrazně se zvětšil hluk z motoru, který byl předtím sem tam občas slyšet. Minulý týden jsem měnil napínací kladku, protože děsně skákala ( ložisko ). Nevim jak dlouho tam poskakovala původnímu majiteli a jestli nestihla zničit vodní pumpu, protože ten zvuk vychází přibližně odtamtuď. Ale pro jekot se to nedá identifikovat přesně. ( auto mám měsíc )
Než se pustím do vodní pumpy, nedokáže někdo tipnout, co by to mohlo být podle zvuku ? ( vim že popdle zvuku z videa se to těžko hádá, každopádně díky za jakékoliv tipy, nebo potvrzení doměnky )
Re: nepříjemný zvuk - vodní pumpa?
A co to video kde je?
Jestli jsi projel vodou tak mě běžně kvílí řemen, a dle rad zkušenějších stačí namazat mýdlem.
Jestli jsi projel vodou tak mě běžně kvílí řemen, a dle rad zkušenějších stačí namazat mýdlem.
video je dole pod textem, já ho vidím, kdyby někdo ne, tak tady: https://www.youtube.com/watch?v=t0s6ZFu6yLU" onclick="window.open(this.href);return false;
jako řemen mi to nezní, ten kvičel dost, ale postupem času to přestalo
jako řemen mi to nezní, ten kvičel dost, ale postupem času to přestalo
Mě to piští taky.....dost podobně. jen pravidelněji, taky podle otáček.
Řemen je nový, vodní pumpa nová, ložiska napínací kladky taky.
Poznat odkud to jde nelze, nastříknout silikon není kam, stejně se dostane jinam a chvilku je klid....
Mě to nejen vadí, ale hlavně se bojím, abych něco nezk...il...
Už se mi kdysi stalo, že jsem ukroutil hřídel vodní pumpy....
Řemen je nový, vodní pumpa nová, ložiska napínací kladky taky.
Poznat odkud to jde nelze, nastříknout silikon není kam, stejně se dostane jinam a chvilku je klid....
Mě to nejen vadí, ale hlavně se bojím, abych něco nezk...il...
Už se mi kdysi stalo, že jsem ukroutil hřídel vodní pumpy....

Discovery je životní styl.
To isté mi robil remeň.Po výmene je ticho.
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
Jedine remeň.Trvá to niekedy aj tri dni kým prestane
Horšie ako manželka.

V jednoduchosti je krása.
no díky
jestli to je jen řemen, tak to by bylo v pohodě. Vy manželky 

- BAGETKA
- tel.: 605534420
- auto: Disko 1
- Kontaktovat uživatele:
me to delallo taky , mas krive ulozenou napinaci kladku . to jest ze neni soubezne s remenem a proto ty zvuky musis to srovnat a prestaneto ..
Disko 1- 2,5TDi - ve predu 5" vzadu 7" pneu 265/75/16 BFG AT +priprava pro navijak
Napadlo mě to jako možnost, je to letmo, ale co s tím?
Je to poměrně silné napnutí, tak se ani moc nedivím, že to časem "někam uhne".
Jak jsem psal - řemen, ložiska i pumpa jsou nové...a piští to jako čert.
Jde to nějak pořešit?
Je to poměrně silné napnutí, tak se ani moc nedivím, že to časem "někam uhne".
Jak jsem psal - řemen, ložiska i pumpa jsou nové...a piští to jako čert.
Jde to nějak pořešit?
Discovery je životní styl.
Kladka je nová, a ono s ní moc v tom uchycení hýbat nejde, drží jí jeden šroub uprostřed. Ale kazdopádně, jestli to fakt dělá ten řemen, tak je to v pohodě a můžu klidně spátBAGETKA píše:me to delallo taky , mas krive ulozenou napinaci kladku . to jest ze neni soubezne s remenem a proto ty zvuky musis to srovnat a prestaneto ..

Stříknout řemen u běžícího motoru silikonovým olejem...
Country boy...
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Já tam žádnej zvláštní zvuk neslyším

Hanys_a_Kaca píše:Já tam žádnej zvláštní zvuk neslyším![]()

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
To sem chtěl slyšet, že je to u těhle aut normálníHanys_a_Kaca píše:Já tam žádnej zvláštní zvuk neslyším![]()