Výměna visco - Freelander TD4

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
HonzaF

Výměna visco - Freelander TD4

#1 Příspěvek od HonzaF » 15 říj 2013 15:23

Zdravím, pánové poraďte :Sorry: . V dohledné době mě bude čekat výměna visco spojky na mém freečku. Páč nejsem nikterak manuálně zručnej a taky nemám kde, předpokládám, že bych to svěřil odborníkovi. Na autorizák nemám, tak se ptám: nemáte tip, na koho bych se mohl obrátit na semilsku, jíčínsku, vrchlabsku, co by to dělal výměnným způsobem ? Moje představa je taková, že bych autí ráno přistavil a odpoledne si ho odvezl. Nevím ale, jestli to není utopie...

HonzaF

Re: Výměna visco - Freelander TD4

#2 Příspěvek od HonzaF » 19 říj 2013 09:59

Aha, tak nic, tak díky... Tak ať to admin zamkne a hodí do popelnice.

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#3 Příspěvek od Sláma Karel » 19 říj 2013 12:32

Stačilo by si to tu pročíst. Je to tu všechno včetně servisů které se tomu věnují a kde.

Třeba zkus Admina tady z fora, nebo máš v Nové Pace Auto Jase.

K :dance
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

HonzaF

#4 Příspěvek od HonzaF » 19 říj 2013 15:27

Zajímavé. Na původní dotaz nezareagoval nikdo skoro celý týden. Reakce na druhou poznámku tam byla za necelé 3 hodiny. Právě že jsem vlákna pročítal, pane Slámo,tak vím, že se spousty vlastníků freeček zmiňují o ceně repase visco spojky +- 100 euro. Servis Jase v N.Pace ji má za 5191,- Kč, což je 2x více, o Vrchlabí ani nemluvím. V dobré víře jsem se zeptal, jestli nááhodou někdo neví o něčem levnějším. Teď už vím, že jsem to dělat neměl :oops: a jako nováček na fóru jsem byl hned náležitě vyškolen. Prosím o uzamčení a přesunutí.

Allan
tel.: 731584386
auto: Freelander 1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Allan » 19 říj 2013 17:26

Ahoj mohu vědět jakou máš představu o ceně? :wink:

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#6 Příspěvek od fugín » 19 říj 2013 18:01

5 litrů za VCU naprosto normální. Jen výměna náplně u vlastní visco se pohybuje kolem 115 euro.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

Allan
tel.: 731584386
auto: Freelander 1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Allan » 19 říj 2013 19:03

No to pochybuji ,že ti to někdo za tu cenu udělá.To možná někdo kdo to dělá přímo na autě bez demontáže ,ale to snad dělá jenom Baláž.

Sláma Karel

#8 Příspěvek od Sláma Karel » 19 říj 2013 19:18

HonzaF píše:Zajímavé. Na původní dotaz nezareagoval nikdo skoro celý týden. Reakce na druhou poznámku tam byla za necelé 3 hodiny. Právě že jsem vlákna pročítal, pane Slámo,tak vím, že se spousty vlastníků freeček zmiňují o ceně repase visco spojky +- 100 euro. Servis Jase v N.Pace ji má za 5191,- Kč, což je 2x více, o Vrchlabí ani nemluvím. V dobré víře jsem se zeptal, jestli nááhodou někdo neví o něčem levnějším. Teď už vím, že jsem to dělat neměl :oops: a jako nováček na fóru jsem byl hned náležitě vyškolen. Prosím o uzamčení a přesunutí.
Tak to se Vám pane HonzoF hluboce omlouvám, že jsem Vás svou odpovědí urazil. :Sorry:
Už to nikdy neudělám, abych někomu odpověděl a snažil se mu poradit.
Ptal jste se na neautorizované servisy ve vašem okolí. To že o Auto Jase víte jsem opravdu tušit nemohl, možná bylo dobré to tam napsat, že o některých víte.
Pak jsem Vám radil Admina tady z fora o kterém vím, že se tomu také věnuje. Ten Vám asi není dost dobrý, nebo nechápu proč to nepovažujete za radu.
Ale bohužel o dalších servisech ve Vašem okolí nevím, tak jsem Vám ani další nemohl poradit, protože další je tam už jenom autorizovaný Auto Mejznar a ten nespadal do vašich podmínek, protože je autorizovaný.

Možná by jste mohl a měl pochopit, že se těžko odpovídá lidem po desáté, po patnácté na stejnou otázku.
Třeba já nejsem Freečkař, tak do té sekce zas tak často nechodím. A když vydím po padesáté nadpis "výměna visco Free" tak to rovnou přeskakuji. :roll:

A pokud jste četl o těch repasích, tak tam se i píše kde to dělají. Když se tam o nikom z Vašeho okolí nepíše, tak to tam nejspíš nikdo nedělá.

Také si můžete samozřejmě nechat vyndat viscospojku v jakémkoliv obyčejném servisu (protože to opravdu není nic těžkého a odborného) a poslat si ji na tu repas sám.
Jenže matematika je krásná věc. A když spočítáte cenu té repase + 2x poštovné, tak to o moc levněji mít nebude, ale zato to bude trvat o hodně déle :wink: Něco ale samozřejmě ušetříte.

Myslím, že tohle nebyl zrovna podařený vstup na toto pohodové forum. Tady se málokdy lidé napadají a urážejí. Spíš nikdy.
To se pěstuje spíš na Offroadforu, tak to můžete zkusit s tím dotazem tam. :ninja

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

Sláma Karel

#9 Příspěvek od Sláma Karel » 19 říj 2013 19:20

Allan píše:No to pochybuji ,že ti to někdo za tu cenu udělá.To možná někdo kdo to dělá přímo na autě bez demontáže ,ale to snad dělá jenom Baláž.
A ještě Pešl ve Valašském Meziříčí a možná i Defender.cz v Kolíně.
Nic ale v rozpětí, které bylo zadáno v požadavku.

Vlastně i tady je nabídka :mrgreen: ale také mimo rozsah. :cry:
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... se#p227139" onclick="window.open(this.href);return false;

28 let praxe

HonzaF

#10 Příspěvek od HonzaF » 19 říj 2013 20:05

Nejsem urážlivý, pane Slámo. Ani já jsem ani slůvkem nikoho neurazil.Jen jsem si uvědomil, že můj dotaz byl opravdu nevhodný a nepatřičný a dovolil jsem si to napsat. A Vy jste to vztáhl na sebe. Píšete,že když vidíte po padesátý stejný dotaz, tak ho přeskakujete. Vidíte, a v tom je mezi námi ten rozdíl. Já když vidím na střeleckých fórech po stý stejný dotaz od nějakého nováčka, co neví a je svým způsobem bezradný a hladá pomoc právě na fóru k tomu určeném, tak třeba po stý sednu a napíšu( když znám odpověď). Prosím ukončeme tutu diskusi, je to hodně OT. Přeji hodně úspěchů.

Sláma Karel

#11 Příspěvek od Sláma Karel » 19 říj 2013 20:20

No když mě tam konkrétně jmenujete, tak bych čekal, že je to konkrétně na mě.
Jsem nepochopil, že pane Slámo je veřejné oslovení. :Ja blb:

Rozdíl v nás určitě je, ale i přesto jsem se Vám snažil poradit, za což se nám všem tady (když to nebylo tedy osobní) dostalo od Vás pěkné pochvaly.

Už to tu nebudu plevelit a ještě jednou moje omluva i za to, že jsem vztahovačný když jsem jmenovaný. :mrgreen:

28 let praxe

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#12 Příspěvek od fugín » 19 říj 2013 20:24

Allan píše:No to pochybuji ,že ti to někdo za tu cenu udělá.To možná někdo kdo to dělá přímo na autě bez demontáže ,ale to snad dělá jenom Baláž.
No přesně o tom mluvím. Pouze výplach a naplnění do vlastní visco.
Jo,a ještě ....na vysvětlenou Honzovi proč tak málo reakcí. Na téma visco a repase je tu toho tolik,že je téměř nemožné při troše snažení nenajít odpovědi na veškeré otázky. Přeju brzké uzdravení friťáka :yes
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#13 Příspěvek od Tim » 20 říj 2013 12:18

Možná by bylo opravdu nejlepší dát ty dva tisíce navíc a mít to hned hotový. Vždyť se to dělá zhruba jednou za 100 000 km, takže je dost možný, že další repase už se Váš friťák ani nedožije...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Odpovědět