Dovolená na Islandu a vybavení 2xDiscovery4 a 1x RRS 2007
Moderátor: Acon
Dovolená na Islandu a vybavení 2xDiscovery4 a 1x RRS 2007
Zdravím všechny, příští rok v červenci se chystáme na Island s discoverama a RRS. Jsou to sériovky, tak jsem se chtěl zeptat, jak by jste je upravili. Sání, naviják atd. Jaké výrobce(originál/náhrada) kde to sehnat a kde nechat namontovat.
Děkuji za odpověď
Děkuji za odpověď
Re: Dovolená na Islandu a vybavení 2xDiscovery4 a 1x RRS 200
ještě jaké gumy
ATcka, dynamickou kurtu a jezdit s rozumem. Stejne bych si netroufl takhle elektricky auta tam nekde macerovat ve vode, zvlast, kdyz bych se chtel po ose i vratit. Ale jiste se objevi vice kvalifikovanych nazoru 

LR SIII
- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
předně Vám všem fandím a trochu závidím, rád bych taky vyrazil, ale je to celkem řacha peněz ale k tématu
Jan Sucharda v Průvodci Islandským vnitrozemím- hned z kraje píše že všechy popsané cesty projel sám s autama v základu bez sání , off gum a dalších
srandiček Hyundai SANTA FE pak Hyundai Teracan potom Iveco Massif.
Tak bych to neviděl tak tragicky , gumy proti průrazu brodit se dá do 70čísel to jde a Santa ani Teracan to ve vodě víc nedaj.
naviják k čemu , stromů u řeky moc nepotkáš , tak dlouhá kurta stačí v partě stačí
Sání už mám ,gumy taky , kurta mám taky akorát mě chybí palubní lístky
třeba časem až dorostou děcka
zdar Petr
Jan Sucharda v Průvodci Islandským vnitrozemím- hned z kraje píše že všechy popsané cesty projel sám s autama v základu bez sání , off gum a dalších
srandiček Hyundai SANTA FE pak Hyundai Teracan potom Iveco Massif.
Tak bych to neviděl tak tragicky , gumy proti průrazu brodit se dá do 70čísel to jde a Santa ani Teracan to ve vodě víc nedaj.
naviják k čemu , stromů u řeky moc nepotkáš , tak dlouhá kurta stačí v partě stačí
Sání už mám ,gumy taky , kurta mám taky akorát mě chybí palubní lístky

zdar Petr
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Nepotrebujete skoro nic. Suchardu jsem cetl a jel na Island trochu vyplasenej. Zvladnete to tak jak jste, snad bych jen auto vic zvedl. Nekdy tam jsou vysoky sutry v rece nebo i na ceste. Ale s rozumem to date. Trochu vody si naberete pri vyssim stavu brodu. My byli s deckama jednim autem a i pres to, ze jsme byli pripraveni na ledacos, nepotrebovali jsme skoro nic extra. Neco malo jsem napsal tady. http://www.cyrilmoto.com/cestovani/cest ... -na-defiku Chce to zbytecne neblbnout. Stejne je za jezdeni mimo vyznacene trasy trest smrti.
.
P.s. Az pojedu znovu ( ten ostrov jsem si zamiloval) tak bych opet rad defikem. Ma to proste sve kouzlo. Jedine chvile, kdy se mi styskalo po D4 byly ty pri presunu po nemecke dalnici. Jinak jsem prezil i to manualni razeni. Ale s D4 to date. Jen to zbytecne netopit nad metr hloubky. Ale protoze to tam jezdi turisti i s mrnavyma Suzuki Jimmy, urcite najdete misto, kde to pujde i s temi elektrarnami.

P.s. Az pojedu znovu ( ten ostrov jsem si zamiloval) tak bych opet rad defikem. Ma to proste sve kouzlo. Jedine chvile, kdy se mi styskalo po D4 byly ty pri presunu po nemecke dalnici. Jinak jsem prezil i to manualni razeni. Ale s D4 to date. Jen to zbytecne netopit nad metr hloubky. Ale protoze to tam jezdi turisti i s mrnavyma Suzuki Jimmy, urcite najdete misto, kde to pujde i s temi elektrarnami.

Děkuji za rady knížka mi dnes přišla o Islandu vrhnu se na čtení
- IvanM
- tel.: 603158801
- auto: DEF110
- Kontaktovat uživatele:
Auta bych asi vůbec netunil. Naviják neni potřeba vůbec, ani jiný vybavení do terénu.
Spíš je třeba sebe vybavit do větru a možné zimy. Toť vše...
Ivan
Spíš je třeba sebe vybavit do větru a možné zimy. Toť vše...
Ivan
Taky záleží na tom jak dopadne letošní sněhová nadílka. Na přelomu letošního května a června byly všechny horské silnice s ohledem na velké množství sněhu a silného tání uzavřeny. Takže duhové hory,střední část Islandu, sopky, atp. nešlo realizovat, ale i tak jsme dali cca. 2.600 km.
„Kdokoliv obeznámený s předmětem uzná, že je to jasné selhání.“
Ahoj,
Také přemýšlíme (1x D III a jednou LAndruiser). Termínově konec června, 14 dní tam. (o prázdninách jsem žádán na akce s dětma)
Jste uzavřená skupina?
Jinak na těch diskoškách asi není co řešit, zvažoval jsem sání, ale upřímě - co tím člověk získá? 70cm je dost na to někde v pustině člověk blbnul, stejně když půjdeš hloubs se v DIII zaleje motor a nateče do pojistek, a dál - pak nateče i do auta a pod sedadlama je další elektronika ala navigace, takže ehm, nevím. Tak sání u DIII+ beru jako ochranu proti "našplouchání" do sání... za ty peníze a kvůli pár brodům řešit nebudu - radši pojedu poznávací kochačku.
Spíš si myslím že bude v noci zima, tj teplo do auta vyřešit.
Taky jsem viděl deluxe report od lidí co tam byli s DIII na silničkách, já osobně pojedu určitě na AT abych se nemusel strachovat o každý kamínek.
Jinak myslíte, že koncem června ješte bude hodně sněhu?
Díky
Také přemýšlíme (1x D III a jednou LAndruiser). Termínově konec června, 14 dní tam. (o prázdninách jsem žádán na akce s dětma)
Jste uzavřená skupina?
Jinak na těch diskoškách asi není co řešit, zvažoval jsem sání, ale upřímě - co tím člověk získá? 70cm je dost na to někde v pustině člověk blbnul, stejně když půjdeš hloubs se v DIII zaleje motor a nateče do pojistek, a dál - pak nateče i do auta a pod sedadlama je další elektronika ala navigace, takže ehm, nevím. Tak sání u DIII+ beru jako ochranu proti "našplouchání" do sání... za ty peníze a kvůli pár brodům řešit nebudu - radši pojedu poznávací kochačku.
Spíš si myslím že bude v noci zima, tj teplo do auta vyřešit.
Taky jsem viděl deluxe report od lidí co tam byli s DIII na silničkách, já osobně pojedu určitě na AT abych se nemusel strachovat o každý kamínek.
Jinak myslíte, že koncem června ješte bude hodně sněhu?
Díky
Vyrábím XLifter (https://www.xlifter.com) = ovladač vzduchového pérovaní pro D3,4,RRS. (a také http://landroverforum.cz/forum/viewtopi ... =6&t=28825).
Diskoška 3 ve verzi "HST" - předělaná na výletování (a reinkarnovaná Hubertem :D )
Diskoška 3 ve verzi "HST" - předělaná na výletování (a reinkarnovaná Hubertem :D )
pro představu 27. květen 2013-nedaleko vodopádu Dettifoss
protažen pouze příjezd na parkoviště, ostatní silnice uzavřeny, a návaje byly do výšky autobusu 
„Kdokoliv obeznámený s předmětem uzná, že je to jasné selhání.“