Nože - rada a zkušenosti
Moderátor: Miky_CZ
Re: Nože - rada a zkušenosti
Není tu mezi Landroveristy nějakej šikovnej nožíř? Potřeboval bych udělat jeden pořádnej kudel. 

Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Safraporte říkal, že si bude dělat nůž. Jestli přímo on nevím, každopádně mu možná zkus napsat SZ. A Fugín dělal krásný repliky historickejch zbraní, nůž by jistě svedl taky 

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- Old Black
- tel.: +420 736 626 161
- auto: SI, SIII
- Kontaktovat uživatele:
Mě dělá nože Jirka Pošta z KV, je dobrej. UFG nebo napiš, pošlu Ti kontakt.mr-tomas píše:Není tu mezi Landroveristy nějakej šikovnej nožíř? Potřeboval bych udělat jeden pořádnej kudel.
Designové a průmyslové podlahy: http://www.profimat.cz
- Criss13
- tel.: 604608791
- auto: Freelander 1
Jestli se ptáš na ten můj,tak tajné to není.Čepel stála 3500,- Kč a materiál na rukojeť s tím pouzdrem asi tak do 1500,- Kč.Tam ovšem záleží na výběru materiálu.Jen pro představu.Ten špalíček dřeva (Goldfield) stál 599,- Kč.Takže pak ta cena může být jak levnější,tak naopak ještě dražší.Tim píše:To vypadá fakt dobře. Jestli to není tajné, na kolik to vyšlo?
- Tim
No, tak málo to není, ale za takovou práci to asi stojí 

- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Tim píše:Safraporte říkal, že si bude dělat nůž. Jestli přímo on nevím, každopádně mu možná zkus napsat SZ. A Fugín dělal krásný repliky historickejch zbraní, nůž by jistě svedl taky
heh Time nedělej mě tady objednávky

EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Já bych chtěl jenom vybrousit klínové ostří na mém připraveném výpalku, ale nevěřili by jste jakej je to problém. Všichni nožíři co jsem oslovil mě jinými slovy poslali někam, prostě jak z něčeho nekouká balík, tak se v čechách nemaká. I když jeden se našel co by mi to udělal, ale výsledek byl že mu to tam přes rok leželo, a výsledek nula.
Je to kopie nože od Busse ale z lepší ocele. Prášková Bohlerka K390, skoro kosmickej materiál.
Je to kopie nože od Busse ale z lepší ocele. Prášková Bohlerka K390, skoro kosmickej materiál.

- Tim
Fugín: Já Ti nedělám objednávky, já se jen snažím poradit
Obdivuju Tvou práci
Mr-thomas - Ještě mne napadá, že klučina co se mnou chodil na střední školu taky dělá nože. Už jsem ho pár let neviděl a nemám na něj kontakt, ale zkusím ho sehnat a hodím Ti ho do SZ. Je odněkud ze středních čech...

Mr-thomas - Ještě mne napadá, že klučina co se mnou chodil na střední školu taky dělá nože. Už jsem ho pár let neviděl a nemám na něj kontakt, ale zkusím ho sehnat a hodím Ti ho do SZ. Je odněkud ze středních čech...
- BigBang
- auto: 2x břichoplaz
- Kontaktovat uživatele:
když už máš takovou kosmickou ocel a chceš nechat dělat výbrus u nožíře, nestálo by za to nechat udělat místo klasickýho V pěknej konvex? 

Když mě se ten klínovej výbrus líbí více, a nůž bude i lépe řezat.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Výbrus do "kulata" jsme dělali na normální stolní dvoukotoučové brusce. Akorát to chce pomalu a chladit. A nejlépe si udělat vodítko. Nečekali jsme ani, že to půjde tak dobře.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Tim
Tak jsem ten kontakt nesehnal
Ani kluci, kterým dělal nože na něj nemají aktuální tel. číslo...

- lumberjack
- tel.: 732 808 469
- auto: Defender TD5 110 HT
mr-tomas píše:Já bych chtěl jenom vybrousit klínové ostří na mém připraveném výpalku, ale nevěřili by jste jakej je to problém. Všichni nožíři co jsem oslovil mě jinými slovy poslali někam, prostě jak z něčeho nekouká balík, tak se v čechách nemaká. I když jeden se našel co by mi to udělal, ale výsledek byl že mu to tam přes rok leželo, a výsledek nula.

-
- tel.: 720355414
- auto: Discovery Td5
lumberjack píše:mr-tomas píše:Já bych chtěl jenom vybrousit klínové ostří na mém připraveném výpalku, ale nevěřili by jste jakej je to problém. Všichni nožíři co jsem oslovil mě jinými slovy poslali někam, prostě jak z něčeho nekouká balík, tak se v čechách nemaká. I když jeden se našel co by mi to udělal, ale výsledek byl že mu to tam přes rok leželo, a výsledek nula.
Je to kopie nože od Busse ale z lepší ocele. Prášková Bohlerka K390, skoro kosmickej materiál.Chtěl bys jen vybrousit klínový ostří a prostě za pár šupů to nikdo nechce udělat, hmmm. Hele promiň, ale nevim sice co děláš a jaký si počítáš sazby... Co si tady napsal je hovno a nedivim se, že ti to nikdo s takovym přístupem nevybrousí. Při takovýhle velikosti nože je jedno jestli tam máš konvex nebo klín, ty to při řezání prostě nepoznáš, tohle neni finka... Ale jo, jinak nic ve zlém...

lumberjack: Prosimtě co to kecáš? Kde jsem psal že to chci udělat za pár šupů?
- lumberjack
Promiň, ale tohle tedy mluví za vše!!! ... Nevím jestli jsi čech nebo ne, nevím co děláš, jestli tvoříš nějaké hodnoty nebo jen spekuluješ hlavou. Je mi to vlastně jedno, ale já čech jsem a zatím se i přes všechno to, co se tu děje, nestydím. Znám hodně lidí, kteří jsou dobří, poctivý, umějí něco, s čím se ostatní ani nechytají a dokážu to ocenit. Jestli ty nedokážeš, je to pouze jen tvá chyba. Příjde ti nožíř moc drahej, ok, udělej si to sám.mr-tomas píše:Všichni nožíři co jsem oslovil mě jinými slovy poslali někam, prostě jak z něčeho nekouká balík, tak se v čechách nemaká.

Tak hele abys byl v obraze. Když jsem oslovoval jednotlivé nožíře, tak ani s jedním jsem cenu neřešil, vyjma posledního, a to až po tom co mi na to kejvnul. A nebylo to ve smyslu chci to za tolik a tolik, ale uděláte mi to, a kolik to bude stát, a konec. Vzhledem k tomu že ta čepel na fotce stála do tohoto stavu už skoro 5 tisíc, tak věř tomu že nečekám že mi to někdo udělá za pár šupů už proto že se tahle ocel musí poměrně složitě kalit ve vakuu. A to že jsem napsal že by za to chtěl každej balík, bylo myšleno že si za to nemůžou říct tolik jako když dělaj celej nůž, tak to radši odmítnou.
Jo a makal jsem půlku života rukama (zámečničina) takže vím co práce obnáší, takže fakt nepotřebuju přednášky o poctivé práci. Řekl bych, žes to jenom špatně pochopil a děláš ze mě něco co fakt nejsem a to mě fakt točí.
Jo a makal jsem půlku života rukama (zámečničina) takže vím co práce obnáší, takže fakt nepotřebuju přednášky o poctivé práci. Řekl bych, žes to jenom špatně pochopil a děláš ze mě něco co fakt nejsem a to mě fakt točí.
- lumberjack
mr-tomas píše:Tak hele abys byl v obraze. Když jsem oslovoval jednotlivé nožíře, tak ani s jedním jsem cenu neřešil, vyjma posledního, a to až po tom co mi na to kejvnul. A nebylo to ve smyslu chci to za tolik a tolik, ale uděláte mi to, a kolik to bude stát, a konec. Vzhledem k tomu že ta čepel na fotce stála do tohoto stavu už skoro 5 tisíc, tak věř tomu že nečekám že mi to někdo udělá za pár šupů už proto že se tahle ocel musí poměrně složitě kalit ve vakuu. A to že jsem napsal že by za to chtěl každej balík, bylo myšleno že si za to nemůžou říct tolik jako když dělaj celej nůž, tak to radši odmítnou.

-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Jo, říkal. Ale také jsem říkal, že jen pro sebe a při dlouhých zimních večerech - si zatopím v dílně, naliju si něco dobrého, nacpu dýmku a abych tam jen tak zbůhdarma nestál, tak si spáchám nějaký kudelTim píše:Safraporte říkal, že si bude dělat nůž...

čekal bych něco jako sorry, sekl jsem se