Nezná někdo prosím toto

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
dvorri
auto: 2xRRC 4.2

Nezná někdo prosím toto

#1 Příspěvek od dvorri » 15 lis 2013 22:47

Zdravím všechny a zalíbil se mi tento stroj,nezná prosím k němu někdo nějaké podrobnosti,případně na co si dát pozor.Jsem pouze majitelem freelanderu,ale o tomhle nic nevím.Omlouvám se,ale zatím nevím moc,jak to tu chodí a do jaké rubriky toto zařadit,tak prosím případně vlákno smažte.

http://auto.bazos.cz/inzerat/29351763/L ... ybstav.php

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

Re: Nezná někdo prosím toto

#2 Příspěvek od Acon » 16 lis 2013 07:45

tak stroj je to nádherný, zvuk motora silne návykový..... :inlove žial, Discoték s V8 je ako šafranu a nie je veľmi z čoho vyberať. O tých motoroch je tu popísané mnoho, zvykli praskať bloky čo je riešiteľné (robí to eliott) no ak je OK a jazdí na LPG tak by mu to už nemalo hroziť (aj keď názory môžu byť rôzne). Inak je to ako každá Disco. Ak ju budeš mať, budeš rád za lacné a dostupné diely ;-) a som presvedčený, že z toho obdobia neexistuje krajšia a pohodlnejšia kára ako Disco. Teda okrem P38.
Hafo info o Disco nájdeš tu viewforum.php?f=6 ;-)

benzínové D2 boli na celom fóre asi len 2. Ja sám som ju veľmi chcel no výber bol malý=skoro žiadny a dojazd na nádrž neakceptovateľný. Bomba v kufri tiež, tak som od toho ustúpil.No závidím každému, kto V8 vlastní. :wink:
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

dvorri

#3 Příspěvek od dvorri » 16 lis 2013 08:45

Tak souhlasím,že stroj je to hezký,ale trochu mě děsí,co tam vše svítí - to SRS ještě beru,to ABS,že občas problikne,tak se vymění nějaké čidlo,ale trápí mě to,že svítí check engine,kdo ví,co to je.Na diagnostice to vypsalo chyba pravé lambda sondy,ale je to jenom podání od majitele.Obávám se,aby tomu nebylo něco více.Spíš bych poprosil,pokud se sem dostane někdo,kdo to už nějakou dobu dělá - poprosil bych pana Slámu nebo Eliotta,jestli by byli tak hodní a něco k tomu připsali.Auto dle faktur servisovnáno u pany Wasky v Plzni - taky LR servis,ale neznám,jak tam dělají a vůbec jsem o tom servisu ani nikdy neslyšel.

Předem díky všem za postřehy

Tomanus
tel.: 775392424
auto: Disco I, Bmw e46 325

#4 Příspěvek od Tomanus » 17 lis 2013 11:45

Ahoj d II mam chvilku a v naftě ale skoro pět let jezdím na Vitaře Xl7 2,7 v6 v LPG. To jsem si tam nechal namontovat hned jak jsem to koupil. Teď důvod proc ti píši je že mi tam také svítí chyba na motoru. Řešil jsem to s firmou co mi to montovala a trý se to někdy stává ze to svítí. Jestli pamatuji tak je to joko chudá směs. Někdy to zhasne asi podle LPG. A tak to neřeším. Mám ji skoro 5let najel jsem 70 tis a vše v pořádku. Jo a žádný přimazávaní nemám. :o
Ahoj tomanus.

dava
auto: DII Td5 v origoši

#5 Příspěvek od dava » 17 lis 2013 12:05

nádrž v kufru?
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince

Náčelník
auto: Disco II 4,0 V8

#6 Příspěvek od Náčelník » 17 lis 2013 13:24

dvorri píše:Tak souhlasím,že stroj je to hezký,ale trochu mě děsí,co tam vše svítí - to SRS ještě beru,to ABS,že občas problikne,tak se vymění nějaké čidlo,ale trápí mě to,že svítí check engine,kdo ví,co to je.Na diagnostice to vypsalo chyba pravé lambda sondy,ale je to jenom podání od majitele.Obávám se,aby tomu nebylo něco více.Spíš bych poprosil,pokud se sem dostane někdo,kdo to už nějakou dobu dělá - poprosil bych pana Slámu nebo Eliotta,jestli by byli tak hodní a něco k tomu připsali.Auto dle faktur servisovnáno u pany Wasky v Plzni - taky LR servis,ale neznám,jak tam dělají a vůbec jsem o tom servisu ani nikdy neslyšel.

Předem díky všem za postřehy
Taky mě vyděsila svítící kontrolka check engine u moji DII V8. Nakonec se zjistilo,že tam dali nějaký ne zcela patřičný katalyzátor.Vzhledem k tomu, že kontrolka svítí oranžově, tak to beru jen jako zajímavou informaci. Navíc, kontrolka občas i nesvítí. Posledních 40 tis km to tak funguje :Pohoda:

dvorri

#7 Příspěvek od dvorri » 17 lis 2013 14:27

Díky za inforamce pánové,hned jsem chytřejší.Jinak to prý jede normálně,na volnoběh to nepokuckává a táhne to krásně za tepla i za studena.Jinak když se prý ta chyba smaže a jezdí se pouze na benzín,tak se kontrolka nerozsvítí,teprve,až se auto přepne na plyn a musí se najet alespoň 300 km.Asi to bude i pravda,protože na mém saabu 9-5 aero mi to dělalo úplně to samé a nakonec se vyměnila půlka auto a bylo to v blbé lambdě kupodivu před katalyzátorem.

dava

#8 Příspěvek od dava » 17 lis 2013 18:07

:mrgreen: jj, lambda je kupodivu před katalyzátorem... Mě se to auto líbí, kontrolky se asi snadno zhasnou. Důležitý kde je nádrž, jestli v kufru tak to je bída, jestli origo malá benzín a plyn dole, tak super
No road? No problem...

dvorri

#9 Příspěvek od dvorri » 17 lis 2013 22:30

No možná jsem blbej,ale já měl na saabu lambdy dvě - jednu před katem a druhou za katem... :lol:

dava

#10 Příspěvek od dava » 18 lis 2013 12:20

No, tady jsou teda před katem, pravá a levá znamená , že ta V8 má dvoje parohy, dva katíky ... S plynem to může dělat bordel, jako i na spoustě dalších aut, ale jestli to dělá jen jedna, mohla by pomoct výměna sondy, nebo třeba jen zlobí svíčka, nebo je chycenej ventil, vstřik, to je těžko hádat.
Já bych jednoduše prohodil lambdy mezi sebou, pokud by se napsala na druhý straně, mám potvrzený že zlobí a vyměním ji, kdyby ale dál házela chybu pravá, je to jinde.
SRS bejvá konektor předpínače pod sedačkou, nebo jinej, taky ve volantu, kolikrát stačí zahýbat a je klid.
Sporadicky ABS může bejt jen oxidace konektoru, nebo jsem měl nedoražený čidlo, ale taky třeba končí ložisko náboje...

Taková loterie, ale to je u všech starejch aut. Jestli prodejce ví nebo neví jak je to doopravdy, to nepoznáš, ale auto myslím slušný za rozum cenu. Pro mě by byla ale rozhodující ta nádrž, protože je to auto na práci, čili občas musím něco naložit. U auta na výlety přes noc to taky překáží.
No road? No problem...

dvorri

#11 Příspěvek od dvorri » 18 lis 2013 23:44

Tak jsem se dnes odhodlal a auto jsem koupil a dojem velmi dobrý.ABS se vůbec nerozsvítilo ani po najetí 200km,přesto mě majitel upozornil,že jednou třeba za týden se mu to stane.Takového prodejce hledat mikroskopem.Zajímavé je,že auto jede nesrovnatelně hůře na benzín,než na LPG,ale to mě vůbec netrápí.Ten 4 rychlostní automat na auto úplně stačí,alespoň to člověka nesvádí k závodům na vysokoprofilových gumách :grin: Na podvozku nikde nic neklepe ani nehučí.Při vyšších rychlostech profukuje okolo oken,ale to mi dělá i ve freelanderu,takže jsem to ani neregistroval.Auto jsem si ve vybráném servise mohl nechat projít a napojit na diagnostiku a opravdu to háže chybu pravé lambdy.Jediné,co se při prohlídce zjistilo byla trochu sáknoucí přídavka a koroze spodku zadních dveří - nepatrná.Slícování dílů v pohodě,tak uvidíme.Ty gumy jsou opravdu tak akorát - taky jsou včetně disků z Disco 3 -235/75/17,ale zase je auto krásně vysoko.No co říct,zatím jsem mile překvapen a na každém starším autě něco bude,tak to taky tak beru.Ale myslím,že cena byla velmi rozumná a ještě ve výsledku šla o deset dolů na to pozhasínání kontrolek...

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#12 Příspěvek od Acon » 19 lis 2013 07:11

:yes tak to blahoželám. DiscoII s V8 je tu málo, určite bude mnohých zaujímať aké budú skúsenosti. Cena bola myslím priaznivá a keď ju hneď na začiatku popdrobíš prevencii, bude slúsžiť k spokojnosti ;-)
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Náčelník
auto: Disco II 4,0 V8

#13 Příspěvek od Náčelník » 19 lis 2013 14:31

Tak jsi do toho praštil! :F

Opravdu to vypadá na dobrou koupi. A plyn se dá doladit. Já to na výkonu vůbec nepoznám.

Ať Ti udělá hodně radosti.

dvorri

#14 Příspěvek od dvorri » 19 lis 2013 14:58

Děkuji všem za podporu a rady a hlavně načelníkovi,který mi zodpověděl ještě před koupí pár otázek.Jinak opravdu spokojenost,proti freelanderu je to úplně jiné svezení.Sice jsou tu jen tlumiče a ne měchy,ale i tak jízda velmi pěkná.Alespoň je zase o věc míň,která se může posrat.Čeká mě udělat olejovou vanu,protože okolo těsnění to silně rosí,ale to jsou opravdu takové prkotiny.Trochu mi vadí,jak je to ta americká verze,tak ten kombinovaný budík rxchlosti - mph/km,takže včera jsem to kalil přes město 55,ale mil :grin: a jak to je velké a tiché auto,tak mi to ani nepřišlo.

kubas
tel.: 733528449
auto: Lr Discovery 1

#15 Příspěvek od kubas » 22 pro 2013 18:50

Odpovědět