Koupě Land Rovera

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
tomaskristof
tel.: 447934378155

Koupě Land Rovera

#1 Příspěvek od tomaskristof » 21 led 2014 21:24

Zdravím,
jsem tu nový a tak bych potřeboval pár rad. Začal jsem uvažovat o koupi Freelander, pročítám si fórum a nějak se mi nedaří zodpovědět otázky, které potřebuji. Zalíbily se mi všechny vozy od značky Land Rover a tak jsem začal uvažovat, který je pro mě nejvhodnější. Jsem student a nějak se nevyžívám v jízdě v terénu (zatím). Auto bych využíval párkrát týdně, dlouhou trasu jednou za čas. Defender, discovery mi příjde na mě moc a tak si myslím, že freelander je celkem vhodný. Auto bych chtěl mít pro radost a ne na každodenní ježdění
Nechtěl bych, aby mi to auto sežralo peněženku, jak na spotřebu, tak na případné díly. Můj rozpočet je 70-110tisíc. Je Freelander nebo vůbec land Rover ta správná volba, kdyby ano, tak který rok atd.

Děkuji za odpověďi a pokud jsem úplně mimo mísu, tak nějak šetrně ;-)

fidzi
tel.: Xiaomi Mi2S
auto: Discovery I 300Tdi

Re: Koupě Land Rovera

#2 Příspěvek od fidzi » 21 led 2014 21:35

Pokud to máš jen pro radost, tak si kup za ty prachy raději Mazdu MX-5. Freelander není nějak řidičsky zajímavé auto, se kterým by ses po silnici jel projet jen tak. MX-5 tě bude bavit pokaždé, když se rozjedeš, je to auto čistě for fun.
Každé skutečné dobrodružství začíná nárazem fantazie na skutečnost.

Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585

tomaskristof

#3 Příspěvek od tomaskristof » 21 led 2014 22:04

Mazda mě opravdu neláká ;-)

Balú
tel.: +421903775011
auto: LR DII 2003

#4 Příspěvek od Balú » 21 led 2014 22:14

ak ťa jazdenie v teréne neláka,tak načo chceš Land Rover ? z SUV si moc srandy v meste neužiješ a vlastne ani na okreskách,všeobecne zo zadokolkami je zábava...

KDB
tel.: 725722563
auto: P38 4,6

#5 Příspěvek od KDB » 21 led 2014 23:30

mě moje P38 baví při každé jízdě :-)...stejně jako MG F, Rover 75 :-)

Trewor - ségra
auto: D2

#6 Příspěvek od Trewor - ségra » 21 led 2014 23:44

Nejdůležitější rada je nikam se nehnat a kupovat s rozvahou. Udělej výběr toho co se ti líbí a na co máš :cash a projdi net a pozjišťuj info. Webů o jednotlivejch značkách a modelech je plno a lidi tam většinou rádi poradí pokud tam nejdřív pohledáš jestli se tam koupě toho auta už x krát neřešila. Já když kupoval břichoplaz tak mi ho prohlíd a projel šéf českýho klubu toho auta. Je opravdu velmi vhodný aby na to auto kouk a projel někdo kdo ho zná a ví kam koukat a ví co jak se tam má chovat.

Já jsem taky ještě mladý pako a tak mam jasno že s prvnim autem si člověk musí něco užít a strávit víc času v něm něž pod nim. Proto už kolegové nade mnou radili například Mazdu MX-5. Po faceliftu je to pěkný auto s kterym si užiješ kupu srandy (zadohrab+kabrio) a je to jedno z nejspolehlivějších aut takže je oproti většině aut za takový prachy podstatně menší šance, že do něj budeš muset další peníze sypat a sypat a sypat. A svištět s větrem ve vlasech...kdo nezná, neocení :cool
Nebo třeba Civic...

tomaskristof

#7 Příspěvek od tomaskristof » 21 led 2014 23:51

Děkuju za odpovědi :-)

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#8 Příspěvek od Tim » 22 led 2014 07:13

Já bych ho zase neodrazoval, spousta z nás tady má to auto jen proto, že ho chce a do terénu se s ním pořádně nepodívá... A ne pro každého mlaďase je synonymum zábavné jízdy střihání zatáček a předjíždění :ty jeden...:
Pokud se chceš kochat krajinou a v klídku jezdit vysoko nad zemí, klidně si Land Rover kup. Počítej ale s tím, že nejlevnější provoz to zrovna není - no, dokud nemáš rodinu tak je to OK :D A určitě se tu najde někdo, kdo Ti s koupí konkrétního kusu pomůže, poradí...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Bzuk
auto: Free I 2003 TD4 82kw

#9 Příspěvek od Bzuk » 22 led 2014 08:54

Zdravím přátelé, já ma Freelandera sice jen chvíli takže nemůžu soudit, potřeboval bych taky někoho znalého,aby mi poradil jestli jeho chování je normální nebo to je na servis.. nějaké mouchy to má, ale to má každé auto.. já ho třeba musel pořídit, protože jsem se přestěhoval do kopců a pocházím taky z jiných kopců.. dá se v zatáčkách vyřádit i s tímto vozem, kolikrát ani nechcete :-) je taky rozdíl z čeho přesedám, dříve jsem měl 307sw ale nějak mě chytly Rovery... jenže to nejede tak rychle, ale zase se ve většině někam jednoduše vyhrabu. Chce to se domluvit s nejakou bandou co už něco o tom ví a poradí jak to auto využít a objevit jeho možnosti.. nejlevnější provoz to zrovna ale nemá :-( jenže to nemá žádné starší auto..
Bohuš

Zizal
auto: Freelander TD4

#10 Příspěvek od Zizal » 22 led 2014 19:05

Prvni auto kupovat rozumem? Jsi mlady a nevis co vlastne chces, takze jedine do toho slapnout a pak zjistis kudy priste cesta nevede. Je student a student, nekdo na skole umi vydelat, jiny utracet... Zalezi kam to auto chces, jestli do mesta, vesnic, na pole nebo na paradu. Pokud neresis rodinu, tak se maximalne ze spatneho nakupu poucis, nebo zahucis do lasky k nejakemu typu bo znacce. Freecko jako prvni auto - proc ne. Jede to slusne i v zatackach (ne jak MX-5, ale fobii to natres). Kdyz pojedes na festak bo na vylet tak nezapadnes hned na konci asfaltu a dily to ma jeste rozumne drahe. No a kdyz je to prvni auto tak potesi ze i cena blatniku a narazniku neni extremne vysoka. Na vyblbnuti je spousta moznosti - BMW protoze je to zadohrab, Alfa protze je to Alfa... Na seriozni auta budes mit casu dost s rodinou :mrgreen:

tomaskristof

#11 Příspěvek od tomaskristof » 22 led 2014 19:14

Děkuji za odpovědi. První auto to není, z toho jsem se poučil a zjistil směr, tentokrát to chci pořádně promyslet. Jezdit rychle mě nebaví a rád si užiju přírodu, sedět vysoko atd. Studiju lesnictví v zahraničí a v létě se vracím, chtěl jsem něco na víkend, z čeho budu mít prostě radost.

Jen nechci koupit auto za 80tisíc a pak v něm skončit za jednou tolik. Proto mě zajímá ročník a motor, který doporučujete.

fotosam
tel.: 603262798
auto: Freelander TD4
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od fotosam » 23 led 2014 09:12

Vypadá to, že máš celkem jasno a rozmlouvání některých předchozích pisatelů moc nerozumím - Tys přece chtěl vědět něco o Free a ne o mazdách apod.!

Já osobně jsem pořídil Free I. více než před čtyřmi lety a neznaje úskalí, o nichž jsem se dočítal až posléze zde na fóru, jsem auto koupil téměř zběsile rychle a s jedinou malou konzultací s mechanikem, který ale ve freečku seděl prvně v životě a pod kapotu se mu díval také poprvé! No, nic, asi jsem měl trochu kliku. I když už mě za tu dobu, co ho mám, stál na nečekaných opravách pár desítek tisíc, mám ho rád a vděčím mu za to, že mě zase po mnoha letech začalo bavit jezdit v českém provozu. Přesedal jsem do něj z Felicie a jízda s ním mě skutečně baví. Do auta nastupuji a ne zalézám, z něj vystupuji a ne se soukám (185 cm, 110 kg), mám úplně jiný pohled na provoz, . . .

Neporadím Ti ale rok, motor atd., já mám 1,8i, spotřeba není, při mém počtu ujetých kilometrů, to nejhlavnější a jezdí to k mé spokojenosti. Je to možná výší nároků, ale já si jízdu užívám i na okreskách, přijde mi, že podvozek (i když mám dost vytlučené všechny silentbloky) je skvěle řešený právě pro klidnou jízdu na ne zrovna úžasných českých silnicích.

Tak šťastnou ruku a vítej mezi freečkaře :wink: !

fidzi

#13 Příspěvek od fidzi » 23 led 2014 09:21

Fotosame, myslím, že odpověď je přesně na to co se ptal :wink:

Kód: Vybrat vše

Je Freelander nebo vůbec land Rover ta správná volba...

Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#14 Příspěvek od Tim » 23 led 2014 09:29

tomaskristof píše:. Studiju lesnictví v zahraničí a v létě se vracím, chtěl jsem něco na víkend, z čeho budu mít prostě radost.
Jen nechci koupit auto za 80tisíc a pak v něm skončit za jednou tolik. Proto mě zajímá ročník a motor, který doporučujete.
Tak to se možná někdy potkáme budoucí kolego :wink: Jestli tedy opravdu chceš freelandera, tak já osobně bych dneska šel do 2,0 dieselu. Sice nemám rád naftové motory, ale ten benzín opravdu žere dost, zvlášť když budeš jezdit po lese, navíc u něj odchází těsnění pod hlavou. Určitě budeš často měnit čepy a stabilizační tyčky, ale jejich cena je téměř směšná v porovnání třeba s japonskými vozy, další bolístkou jsou lanka ve stahovačkách oken, ty už sebou vozím náhradní, protože jsem nedočkavej kuřák a pořád rvu dolů zamrzlá okénka :head , když to natrénuješ, je to práce na půl hodinky :mrgreen: . Rok výroby ber 2002 + , prý už mají lépe udělanou IRD. Při koupi rozhodně zkontrolovat viscospojku (určitě tady na fóru najdeš návod jak), případně žádat slevu :wink: Ale nejlepší by bylo mít někoho kdo tomu aspoň trochu rozumí s sebou...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

KDB
tel.: 725722563
auto: P38 4,6

#15 Příspěvek od KDB » 23 led 2014 10:14

Je fakt, že nafta je asi praktičtější - a nebál bych se ani staršího dieslu ještě od Roveru - je jednodušší, odolnější, spotřeba malá. Ale ani novější už od BMW není špatný - je výborný, ale o něco choulostivější.
Říkám to jako zapřisáhlý benziňák a milovník Rover K-series....1,8 má jedinou obtěžující vadu - a to náchylnost na odejití těsnění pod hlavou - zvlášť, pokud předchozí výměnu dělal diletant.. Jinak výborný motor s malou spotřebou ( v Roveru 75/1500kg : 6,5-7l/100)
Je pravda, že Fre má velmi komfortní podvozek a řídí se to jako osobák - dodnes na něj vzpomínám.

y.sajty
auto: freelander1.8 LPG

#16 Příspěvek od y.sajty » 23 led 2014 10:37

Myslím,že koupě free.není špatná volba.Pokud chceš pohodlí,přehled,poctivou a nerezavějící kasli a hlavně bezpečnost,tak do toho jdi,Dostal jem se do hromadné bouračky a jako jediný odjel po svých jen s ohnutým číslem a měl jsi vidět ty ostatní.Co se týká motorů,nemám rád naftu a protože chceš starší,většinou přijdou opravy na mnohem víc než benzín a když si do něj dáš plyn,tak tě stojí km míň než nafta.Běž do toho,ale vybírej si!

fidzi

#17 Příspěvek od fidzi » 23 led 2014 10:56

habakuk
auto: Discovery II

#18 Příspěvek od habakuk » 23 led 2014 11:41

fidzi píše:No Free 1 zas tak bezpečné není :wink:

http://www.euroncap.com/tests/land_rove ... 2/142.aspx
V kontextu své doby bylo bezpečné.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy

fidzi

#19 Příspěvek od fidzi » 23 led 2014 12:01

To je hodnocení poplatné té době a metodice. Ty výsledky se nepřepočítavají.

habakuk
auto: Discovery II

#20 Příspěvek od habakuk » 23 led 2014 12:11

Jasný co jsem se díval na auta které jsem používal kolem r.v. 2000 všechny dopadaly podobně. Se stačí podívat jak dopadla DII z dnešního pohledu boční náraz dost otřesný. Proto beru 3 hvězdy OK. Ta metodika se měnil až tak 3 roky zpět ne?
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy

Odpovědět