Příspěvek
od eveUSO » 30 dub 2013 17:14
Ty koule jsme v práci testovali a řeknu ti, že je to úplně na hovno, dokonce samotná koule v kombinaci se suchým a dobře hořlavým materiálem rozdělat další ohnisko.
K přenosným hasičákům, opravdu ty kilovky a pul kilove spreje do auta nemají smysl, osobně zastávám názor, že 6kg je dobrá volba v rámci poměru: prostoru, financí a výkonu. Ono když auto opravdu blafne, tak máme i my kolikrát co dělat, aby se to uhasilo těma 160L vody co v RZA (dodávka, která jede jako předvoj, před cisternou).
Halonové přístroje... moc si neumím představit jak stým uhasím auto, přece jen motorová část má stálý přísun vzduchu a to na funkci, kdy halony, které mimo jiné i vytěsňují kyslík, nemá dobrý vliv.
Práškové ABC ... záleží na typu, nadělaj sice v motoru bordel, ale jak bylo psáno, jde to dobře spláchnout vodou.
CO2 nebo- li sněhové ... dobrá volba, nedělaj bordel, jsou ekologické, ale jsou nebzepečne pro uživatele (jsou lidi co si umí popálit ruce) a za druhe, zase přísun vzduchu, takže funkce vytěsnění kyslíku je omezena.....
Já o PHP uvažuji dlouho, ale ještě jsem ho do auta nedal... (dívné vuči řemeslu :-D), auta jsem vždy hasil jen vodou, popřípadě pěnou-smáčedlem, ale je pravda, že svou Diskošku bych asi vodníkem prolít nechcel.
-LR DII- FL, 3" lift, 1" bodylift, BFG KM2 33", Safariland, pevnostňáky a prahy, inox nájezdový plech, držák rezervy, HD měnič, Parnhardská tyč zadní nápravy, CB, teplá sprcha, spaní, naviják.
-,,Audaces fortuna iuvat''