kategoria M1G
Moderátor: Acon
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: kategoria M1G
Tak těch 50km by mě velice zajímalo, jestli někdo takovou kokotinu vymyslel. Koukám, že si to budu muset najít přímo ve znění zákonů - jak na Slovensku, tak v Německu, následně vytisknout a v případě potřeby vzít ssebou.
Protože mám čím dál větší dojem, že policajti to pořádně neví, lidi co s tím jezdí taky ne, protože je školí někdo, kdo o tom taky moc neví. Nějak si nedovedu představit, že mi někdo bude omezovat použití auta na okruh 50km. A teď neřeším tachograf, ten ať v autě kde je obvyklý - tedy náklaďáky a autobusy nad 3,5t klidně je i pro soukromé použití, to je to poslední. Stejně je tam hlavně kvůli bezpečnostním přestávkám a nějak nechápu, proč bych je u soukromého auta neměl dodržovat. Tak nějak tím že pojedu soukromě to auto nebude mí autopilota, brzdit lépe a podobně. Spíž jde o to, že těžko budu ukazovat kolečka ze poslední 2 týdny, nebo co se to má vozit sebou, když tím autem pojedu jednou za rok.
Asi by nebylo od věci udělat seznam aktuálních předpisů, nejlépe včetně odkazů na ně. A na jejich základě teprve psát komentáře nebo výklad, aby to nebylo jedna paní povídala.
Mě se něco podobného osvědčilo při jednání jak s policajtama, tak se státním dozorem - stačilo se slušně omluvit a dojít si pro složku, kde byly vytištěné aktuální zákony a k nim přidaný komentář. Vždy se dali zviklat a následně se začali chovat rozumně a ne povýšeně se snahou zastrašit, což s oblibou dělají. Projde jim totiž potom leccos, i když nejsou v právu.
Protože mám čím dál větší dojem, že policajti to pořádně neví, lidi co s tím jezdí taky ne, protože je školí někdo, kdo o tom taky moc neví. Nějak si nedovedu představit, že mi někdo bude omezovat použití auta na okruh 50km. A teď neřeším tachograf, ten ať v autě kde je obvyklý - tedy náklaďáky a autobusy nad 3,5t klidně je i pro soukromé použití, to je to poslední. Stejně je tam hlavně kvůli bezpečnostním přestávkám a nějak nechápu, proč bych je u soukromého auta neměl dodržovat. Tak nějak tím že pojedu soukromě to auto nebude mí autopilota, brzdit lépe a podobně. Spíž jde o to, že těžko budu ukazovat kolečka ze poslední 2 týdny, nebo co se to má vozit sebou, když tím autem pojedu jednou za rok.
Asi by nebylo od věci udělat seznam aktuálních předpisů, nejlépe včetně odkazů na ně. A na jejich základě teprve psát komentáře nebo výklad, aby to nebylo jedna paní povídala.
Mě se něco podobného osvědčilo při jednání jak s policajtama, tak se státním dozorem - stačilo se slušně omluvit a dojít si pro složku, kde byly vytištěné aktuální zákony a k nim přidaný komentář. Vždy se dali zviklat a následně se začali chovat rozumně a ne povýšeně se snahou zastrašit, což s oblibou dělají. Projde jim totiž potom leccos, i když nejsou v právu.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Hele, na školení chodím asi 20 let. Pokud se jedná o soukromou jízdu, nemusí být v tachografu karta, nebo kolečko. Jen u nákladního auta řidič musí mít u sebe zdravotní osvědčení. (pokud jedeš profi, máš profesák a nemusíš dokládat zdravotní)
Jde li o firemní auto, musíš doložit že máš vozidlo zapůjčeno k soukr. účelům. Klidně to může být návěs, to je jedno. (jezdil jsem takhle domů s prázdným, nevycházely časy, takže jsme sepsali smlouvu o zápůjčce kamionu)
Samozřejmě pokud máš náklad, musíš doložit že je soukromý, resp.neobchodní. Náklad se dokládá vždy, pozor na to, i v osobáku můžou chtít vědět čí je těch 20 notebooků
Dá se i čestné prohlášení, ale je vhodný ho mít napsaný dřív než tě zastaví.
Kategorie vozidla se neřeší, jde o celkovou hmotnost.
Dálnice v okolí:
CZ:Motorová vozidla s největší povolenou hmotností do 3 500 kg včetně (bez ohledu na hmotnost jejich přívěsu) používají časové kupóny (dálniční známky s vyznačenou dobou platnosti).
SK: nad 3,5 tuny povolené hmotnosti vozidla nebo soupravy je mýtné. Poněkud atypicky mají dementní věc, a to známku na přípojné vozidlo, do 3,5 tuny,rarita . Logika nalepení na tažné vozidlo taky nemá chybu. Jak to je když jedno z vozidel je na mýtný a druhý na známku ví čert
D: nad 12 tun celkové je mýtné, jinak nic. Nevztahuje se na busy, soukr účely, neveřejnou dopravu(za úplatu)
A:stejně jako cz
Jde li o firemní auto, musíš doložit že máš vozidlo zapůjčeno k soukr. účelům. Klidně to může být návěs, to je jedno. (jezdil jsem takhle domů s prázdným, nevycházely časy, takže jsme sepsali smlouvu o zápůjčce kamionu)
Samozřejmě pokud máš náklad, musíš doložit že je soukromý, resp.neobchodní. Náklad se dokládá vždy, pozor na to, i v osobáku můžou chtít vědět čí je těch 20 notebooků

Dá se i čestné prohlášení, ale je vhodný ho mít napsaný dřív než tě zastaví.
Kategorie vozidla se neřeší, jde o celkovou hmotnost.
Dálnice v okolí:
CZ:Motorová vozidla s největší povolenou hmotností do 3 500 kg včetně (bez ohledu na hmotnost jejich přívěsu) používají časové kupóny (dálniční známky s vyznačenou dobou platnosti).
SK: nad 3,5 tuny povolené hmotnosti vozidla nebo soupravy je mýtné. Poněkud atypicky mají dementní věc, a to známku na přípojné vozidlo, do 3,5 tuny,rarita . Logika nalepení na tažné vozidlo taky nemá chybu. Jak to je když jedno z vozidel je na mýtný a druhý na známku ví čert

D: nad 12 tun celkové je mýtné, jinak nic. Nevztahuje se na busy, soukr účely, neveřejnou dopravu(za úplatu)
A:stejně jako cz
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
... a to si nespomenul, ze na kupon pises SPZ pripojneho vozidla.dava píše:SK: nad 3,5 tuny povolené hmotnosti vozidla nebo soupravy je mýtné. Poněkud atypicky mají dementní věc, a to známku na přípojné vozidlo, do 3,5 tuny,rarita . Logika nalepení na tažné vozidlo taky nemá chybu.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
-
Takže relativně rozumné shrnutí, a jediné z čeho zůstává rozum stát jsou slovenské dálniční známky na vozíky, které se nelepí na vozík, ale na auto. Takže když budu chtít jeden vozík střídavě tahat dvěma autama, zaplatím dvě známky. Bohužel musím zkonstatovat, že Slovensko je východně, a z toho toto celé plyne.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- petr pp
- tel.: 0903790668
- auto: def 90
No a to si zober ze tu preberame len malinko z nasich zakonov 

- hifi
- tel.: 0944542144
- auto: D2 Td5 2004 automat
muhehe, je to tu ...stan.
ale dnes som radi pocul extra kvalitu : v cechach vraj (teraz uz neviem ci prijali alebo navrhli zakon) podla ktoreho je jeden z partnerov v manzelskom zvazku pokial prevadzkuje mimomanzelsky vztah povinny toto oznamit svojmu partnerovi.

ale dnes som radi pocul extra kvalitu : v cechach vraj (teraz uz neviem ci prijali alebo navrhli zakon) podla ktoreho je jeden z partnerov v manzelskom zvazku pokial prevadzkuje mimomanzelsky vztah povinny toto oznamit svojmu partnerovi.

Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
JJ, myslel jsem vždycky, že na ty naše magory zákonodárce nikdo nemá, ale na Slovensku se vyskytuje taky hromada specialit. Zmínil bych krom známek na vozejky ještě povinný reflexní pruhy na autech nad 12 tun, předjíždění na dálnicích pro 12tun+, a úžasnou věc jménem Kontrola originality vozidla.hifi píše:muhehe, je to tu ...stan.
Co jste komu udělali??

No road? No problem...
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003

a predchadzat sa nesmie +7,5t by ta slak trafil...
-
Ten reflexí pruh je tuším i u nás - docela rozumná věc, a k tomu předjíždění - už docela chápu co vidím na silnici, když se předjíždějí dva kamiony, tak jeden je určitě Maďar nebo Slovák a podle toho, jak jim to jde pomalu, si to chtějí užít, když doma nesmí. 

Myslíš ten obrys plachty nebo skříně dokola zboku a zezadu jo?MadTom píše:Ten reflexí pruh je tuším i u nás - docela rozumná věc, a k tomu předjíždění - už docela chápu co vidím na silnici, když se předjíždějí dva kamiony, tak jeden je určitě Maďar nebo Slovák a podle toho, jak jim to jde pomalu, si to chtějí užít, když doma nesmí.
No road? No problem...
-
Jo, něco takového.
Na druhou stranu je třeba najít i klady legislativy na Slovensku. Třeba na doma vyrobený traktor je možno si zakoupit registrační značku a provozovat ho na silnicích 2 a 3 třídy.
LR Series, Zetor, Ferguson TEA 20, Ferguson 35
- Stanislav Bedi
- tel.: +421907444887
- auto: P38 2.5TD
Zaujímavá téma
Pozeral som aj moju Diskošku,aj RRC - obi dve M1

Pozeral som aj moju Diskošku,aj RRC - obi dve M1

Range Rover Classic 300Tdi , Range Rover Classic vogue s 2,5TD