rizeni discovery 2 odvzdusneni??
Moderátor: Miky_CZ
rizeni discovery 2 odvzdusneni??
prosim o radu. menil jsem na discovery 2 td5 hadici na rizeni ze servo nádobky do pumpy. ted nejde tocit volantem. nemůže to byt zavzdusneny?? nevite někdo jak a co stim???
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Re: rizeni discovery 2 odvzdusneni??
By se to mělo odvzdušnit v podstatě samo, stačí spustit motor nechat běžet a dolévat do nádobky olej tak, aby byla hladina stale mezi ryskama, u toho když spřízněná osoba otočí volantem doprava doleva, do krajnich mezi, tak by mělo být odvzdušněno. Na samotné převodce řízení (zeshora v místech kde do ní vchází volantová tyč) je sice odvzdušňovací šroubek, nějaká jedenáctka nebo tak něco, ale myslím, že vůbec není nutné ho používat.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Přesně tak, akorát musí běžet motor, aby se točila pumpa. A nenechávat to běžet nasucho. Když se mi udělal malá dírka na tlakové hadici na výstupu z pumpy a byl jsem tehdy zrovna u Baltu, tak jsem za 1000km dolil do serva asi 3l oleje a pěkně si nakonzervoval část auta. Neodzdušňoval jsem to nikdy, vždy to zvládlo samo.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
dik za info chlapy.