co s filtrem pevných částic

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Zpráva
Autor
Franta D1
tel.: 731585433
auto: Disco 1 3.5 V8i

Re: co s filtrem pevných částic

#21 Příspěvek od Franta D1 » 23 úno 2014 12:28

Navíc je třeba podotknout že životnost filtru je přímo úměrná životnosti vstřiků, která u nových motorů se stále rostoucíma tlakama asi 100 až 120 tis. Pak se začne špatně rozprašovat palivo a motor má snaku kouřit. Což je smrt filtru za ukrutnou raketu. Výměna filtru však nic nevyřeší a musí se současně provést výměna vstřiků. A pak si kupte jetý auto se 150 tis najeto. To už je totiž vrak jehož oprava se nevyplatí, a to bez rozdílu značky. A OTO PŘECI JDE :angry JE TO BYZNYS. :cash

visby
auto: Disco 2
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od visby » 25 úno 2014 09:01

pozeram, ze je tu vcelku vela odbornikov na tuto tematiku;-)

hlavne komentar z d-fensa, pripadne teoria o tom, ze je rovnake vypalit/vyplachnut filter ako tam nemat ziadny. o velkosti castic asi ani netreba diskutovat...

btw: pri euro6 maju PM aj PN limitovane aj benzinove motory

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#23 Příspěvek od Acon » 25 úno 2014 11:59

včera som po ceste počúval zaujímavú reláciu práve o pevných časticiach. Okrem zaujímavej informácie, že najvyššia koncentrácia v EU bola nameraná pri nejakej škôlke v Ostrave som sa dozvedel, že častice predsa len prenikajú do krvného obehu a poškodzujú cievne steny. No podstatná info, prečo nie je jedno či sa dostanú z výfuku v mestách alebo mimo nich je, že pevné častice majú životnosť 8-10 dní kým sa rozplynú.
Aj keď argumenty môžu byť hocijaké, vždy sa nájdu takí, čo ich akceptujú aj takí čo si budú vždy tvrdiť svoje. Presne tak ako si mnohí povedia, že vyhodená PET v lese predsa nikomu neublíži a mnohí si svoj odpad donesú domov a vyhodia do kontajnera prípadne pridajú aj nejaký cudzí.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Kokesek
auto: D2,D3,L322,P38,L405
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Kokesek » 25 úno 2014 16:16

me na tom stve akorat jedna vec a to....resime tady nejake male objemy a osobni auutomobil, ale co ty praveke odjete tatry avie a liazky ktere kdyz projedou kolem meho domu tak citim 6min castice nafty a dalsich 15min castice spatne spaleneho oleje. a to je des! Pohled na vyfuk takoveho stroje je uplne sokujici. Pak reknu zlaty osobak bez DPF.
Diagnostika, chipovani, OPRAVY A SERVIS LR
774290683 MORAVA, OSTRAVA, FM
http://www.car-prestiz.cz

visby
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od visby » 25 úno 2014 16:54

Kokesek píše:me na tom stve akorat jedna vec a to....resime tady nejake male objemy a osobni auutomobil, ale co ty praveke odjete tatry avie a liazky ktere kdyz projedou kolem meho domu tak citim 6min castice nafty a dalsich 15min castice spatne spaleneho oleje. a to je des! Pohled na vyfuk takoveho stroje je uplne sokujici. Pak reknu zlaty osobak bez DPF.
vidis, to je len tvoj pocit. v skutocnosti je nebezpecnejsi moderny diesel, prave kvoli velkosti castic. najhorsie su na tom prve PDcka s vysokym vstrekovacim tlakom, td5ka napriklad;-)

ked je vstrekovaci tlak vysoky, tak su castice moc male na to aby ich nase telo vedelo vylucit ako standardny prach alebo sadze starych velkych dieslov. vseobecne plati, cim vyssi tlak tym mensie castice a tym horsie pre pluca a krv.

masar
tel.: 773968639
auto: D2 Td5

#26 Příspěvek od masar » 25 úno 2014 22:31

visby píše:pozeram, ze je tu vcelku vela odbornikov na tuto tematiku;-)

hlavne komentar z d-fensa, pripadne teoria o tom, ze je rovnake vypalit/vyplachnut filter ako tam nemat ziadny. o velkosti castic asi ani netreba diskutovat...

btw: pri euro6 maju PM aj PN limitovane aj benzinove motory
Nechápu tvojí narážku? Je tam snad nějaká "početní nesrovnalost" nebo máš pocit, že i přes ty uvedený negativa převažuje přínos v tom, že to "nehulí" lidem přímo pod nos?
Land Rover Discovery 2 Td5

visby
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od visby » 26 úno 2014 09:56

masar píše:Nechápu tvojí narážku? Je tam snad nějaká "početní nesrovnalost" nebo máš pocit, že i přes ty uvedený negativa převažuje přínos v tom, že to "nehulí" lidem přímo pod nos?
porovnava tam dve neporovnatelne veci, partikle su dokazane skodlive a telo ma obrovsky problem sa s tym vysporiadat (prakticky nevie), nehovoriac o dalsich jedoch, ktore filtruju moderne auta.
taktiez treba brat do uvahy, ze filter sa nevyraba a nezneskodnuje na mieste kde sa pouziva, takze najviac postihnutym oblastiam filter urcite pomoze. aj ked v globalnom meritku cela vyrobna retaz mozno vyproduje viac emisii (lokalne vs globalne emisie), v ziadnom pripade vsak nebudu take skodlive ako exhalaty z auta bez filtrov.

predsalen nie je dym ako dym a exhalat ako exhalat;-)

ps: vacsina toho clanku je dobra, ale tie jeho zavery ohladne DPF su cele zle... s uplnym zaverom ale suhlasim;-)

Kokesek
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Kokesek » 26 úno 2014 16:16

TO Visby...

Absolutne s tebou souhlasim. Mam nacichane uz hodne naftaku a sam na sobe poznam ktery je "zly" a ktery ne.
Dilema je potom se zakaznikem. Kdyz mu reknu ze je treba novy DPF tak radostny neni a zacina vzdy resit alternativu.
Prinosem je dnes celkem dobre cenove dostupny univerzalni DPF v ruznych variantach.

libovka
tel.: Jabko
auto: RR L322

#29 Příspěvek od libovka » 27 úno 2014 20:56

Mám pár zkušeností s univerzálníma DPF a musím říct že teda moc nefungujou.Slovo univerzální je potřeba brát s velkou rezervou.

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#30 Příspěvek od Acon » 28 úno 2014 06:03

masar píše:...
Nechápu tvojí narážku? Je tam snad nějaká "početní nesrovnalost" nebo máš pocit, že i přes ty uvedený negativa převažuje přínos v tom, že to "nehulí" lidem přímo pod nos?
Okrem toho, že dfens napísal len to čo predpokladal, že masy chcú počuť a rovnica je dosť populistická, rozhodne je prínos v tom, že to nehulí pod nos. Ak už sme pochopili čo tie častice sú a v čom sa líšia od dymu starších dieslov, tak snáď nikomu nemôže byť jedno, či to dýcha, alebo nie.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Kokesek
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Kokesek » 28 úno 2014 08:18

libovka píše:Mám pár zkušeností s univerzálníma DPF a musím říct že teda moc nefungujou.Slovo univerzální je potřeba brát s velkou rezervou.

nefungujou co do funkce nebo montaze?

Aleš Kaiser
tel.: 777612763
auto: LandRover Freelander
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Aleš Kaiser » 28 úno 2014 09:20

Demontáže filtrů pevných částic jsou občas problémové a levné univerzální filtry také, to mám osobně vyzkoušené. U demontáže filtru je problém, že se potlačují chybová hlášení diagnostiky (aby se oblbla řídící jednotka) a pak když je nějaký problém s motorem, většinou se o tom ani nedozvíte, protože ty kontrolky pak správně nefungují. Nejjednodušší a nejlevnější je chemické čištění filtru, které většinou pomůže. A může si ho udělat i každý šikovnější člověk sám doma. Ani nemusí do autoservisu nebo to dávat automechanikovi. Je pravda, že za chvíli to bude ve všech nových autech, bohužel.
Autoservis Land Rover, diagnostika - Autoservis Garant Praha 3 tel: 777612763 http://www.autoservis-garant.cz/autoser ... rover.html

libovka
tel.: Jabko
auto: RR L322

#33 Příspěvek od libovka » 28 úno 2014 20:14

nefungujou co do funkce nebo montaze?[/quote]

Jsou zdřejmě poddimenzované nebo jak bych to napsal.Sice se prodávají podle obsahu a výkonu,ale bohužel není např. třílitr jako třílitr.Špatná průchodnost způsobí špatnou funkci motoru a nadměrné přehřívání výfuku mezi motorem a DPF filtrem.Viděl jsem DPF filtr rozpálený tak že svítil.
A viděl jsem případ kdy se během jízdy univerzální DPF tak rozpálil,že auto schořelo.Po přepravení auta do servisu kde se filtr montoval,bylo zjištěno,že se fitr tak rozpálil až v jeho obalu vznikla díra.
Stejně špatnou zkušenost mám i s univerzálním katem u benzínových motorů.Jednou jsem ho dal na BMW 316 a po 80kilometrové jízdě byl uplně rozžhavenej do ruda.Bylo to v noci a pod autem to svítilo jak neon. :D
A pak jsem ho risknul ještě na freečko 1.8i a dopadlo to uplně stejně jako u BMW.

Takže já určitě už univerzální kat ani DPF nemontuju.

Kokesek
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Kokesek » 01 bře 2014 17:20

libovka píše:nefungujou co do funkce nebo montaze?
Jsou zdřejmě poddimenzované nebo jak bych to napsal.Sice se prodávají podle obsahu a výkonu,ale bohužel není např. třílitr jako třílitr.Špatná průchodnost způsobí špatnou funkci motoru a nadměrné přehřívání výfuku mezi motorem a DPF filtrem.Viděl jsem DPF filtr rozpálený tak že svítil.
A viděl jsem případ kdy se během jízdy univerzální DPF tak rozpálil,že auto schořelo.Po přepravení auta do servisu kde se filtr montoval,bylo zjištěno,že se fitr tak rozpálil až v jeho obalu vznikla díra.
Stejně špatnou zkušenost mám i s univerzálním katem u benzínových motorů.Jednou jsem ho dal na BMW 316 a po 80kilometrové jízdě byl uplně rozžhavenej do ruda.Bylo to v noci a pod autem to svítilo jak neon. :D
A pak jsem ho risknul ještě na freečko 1.8i a dopadlo to uplně stejně jako u BMW.

Takže já určitě už univerzální kat ani DPF nemontuju.[/quote]

Aha..na tom neco bude.

Odpovědět