Novy majitel

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
Balú
tel.: +421903775011
auto: LR DII 2003

Re: Novy majitel

#21 Příspěvek od Balú » 25 úno 2014 15:15

kupa auta od cloveka z fora ,z jasnou servisnou historiou,z vymenenymi problemovymi vecami...neviem nad cim rozmyslas,asi si myslis ze vyberies v bazare lepsie alebo lacnejsie ? ale to vie ocenit jedine ten,co si to tiez myslel a kupil...no a potom nastalo vystriezvenie a kopa smutku.nespekuluj a kup to macejkyho usetris si miliony nervovych buniek.

Aleš Kaiser
tel.: 777612763
auto: LandRover Freelander
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Aleš Kaiser » 25 úno 2014 15:21

Ahoj, já mám nejlepší zkušenosti s motory 2.0 Td4 82kW. Turba bych se nebál. Je tam více jiných věcí, které můžou zlobit. Pokud se chceš vyvarovat větších nákladů, doporučuju koupit si auto bez nadstandardní výbavy. Odcházejí mimo jiné hodně i klimatizace i ta nezávislá topení, o kterých se tady psalo. Pokud má najeto skoro 200 tkm, tak už je to poměrně dost. Určitě na něm bude třeba něco řešit. Koupit takové auto bez závady téměř nejde. Jedině si ho nechat přivézt.
Autoservis Land Rover, diagnostika - Autoservis Garant Praha 3 tel: 777612763 http://www.autoservis-garant.cz/autoser ... rover.html

astero
auto: Ex Free, Evoque

#23 Příspěvek od astero » 25 úno 2014 15:41

Ono je to tak, že prachy, čo do auta vrazíš na diely, sa ti pri predaji nikdy nevrátia. Tak isto je to aj v iných veciach. Takže je ideálne (pre kupcu) kúpiť auto, ktoré už má "nainvestované".
Lenže, na trhu je množstvo áut, ktoré na prvý pohľad lákajú nižšou cenou a potenciálny kupec si neuvedomí, že investícia do kúpy obvykle nie je konečná. Spočítaním nákladov na následné opravy s cenou za auto potom často vyjde konečná čiastka omnoho vyššia ako bolo prvotne plánované.
500€ za prepis ti vykompenzujú napríklad 4 gumy. V prípade auta, o ktoré sa tu jedná by som neváhal.
Ja som vyberal asi z 12tich áut, a vybral som 5dv TD4 rv2001 pred rokom za 4500€ a to bolo len auto bez ničoho. Síce na pohľad v dobrom stave, tažšie sa radila 2. Musel som kúpiť gumy, repas visco, predné brzdy, spojka na dva krát a niaká tá spotrebka.
Do opráv išlo asi tak 1500€ a to som väčšinu opráv robil sám.

SMOG

#24 Příspěvek od SMOG » 25 úno 2014 15:53

Balú píše:kupa auta od cloveka z fora ,z jasnou servisnou historiou,z vymenenymi problemovymi vecami...neviem nad cim rozmyslas,asi si myslis ze vyberies v bazare lepsie alebo lacnejsie ? ale to vie ocenit jedine ten,co si to tiez myslel a kupil...no a potom nastalo vystriezvenie a kopa smutku.nespekuluj a kup to macejkyho usetris si miliony nervovych buniek.
neboj sa nemyslim si ze v bazare vyberiem lepsi..blb nesom..asi preto som siel najprv sem na forum aby som si o aute nieco pozistoval a pobehal inzerciu..

Zizal
auto: Freelander TD4

#25 Příspěvek od Zizal » 25 úno 2014 17:49

Zas ho tak nestraste s autama v bazarech a hlavne inzerci :grin:
Ja koupil Freecko od starsiho pana - auto bylo udrzovane, ale uz se objevily vady, co pan nechtel resit a sel do noveho auta. Vzhledem k nizke prodejnosti Freecka na konci sveta byla cena vic nez luxusni a byla z ni i sleva. Podle fotek a inzeratu bys to auto nekoupil ani omylem, ale v realu super kup. Za cca 15tkm se projevilo ABS (to sem vedel), EGR taky jsem o nem vedel a zadni stahovacka - ta ale muze odejit kdykoli. Klima klimuje, nezavisle topeni topi, dve sady gum v cene (jedna sada prakticky nova). Jen z auta bylo treba sundat samolepky ze 4x4 je vofrout a rychle pruhy co ho jeste zrychlovaly.
Koupe "vymazleneho" auta je super pokud hledas takovy kus a vis ze chces sednout a jezdit, neupravovat k obrazu svemu. Pokud si s tim chces vyhrat a postavit to podle sebe tak je lepsi seriovka za dobrou cenu. Mozna do ni nasypes neco v servisu na zacatku, ale je to o vypoctu. Taky vztah k autu co nekdo postavil a ty ho muzes tak maximalne zkazit je divny - srdcovku spis budes mit z kusu co si sam udelas. Nechci kazit kseft ale 130k je dost - 30k na prvni servis je dost a za 100k i min je mozne sehnad ledacos. Pokud vemes auto za 70k v rozumnem stavu, tak 60k je na komplet repas i upravy podle vlastnich predstav. Bohuzel z upraveneho auta je lepsi obrat upravene dily, prodat seriovku a dily prodat samostatne...

2SMOG:
hadrova strecha je skladaci - mas ji furt sebou. Stahnes, natahnes jak potrebujes. Sehnat hadrovou strechu je problem. Sehnat hardtop je jednoduche a levne.

dandee
auto: Free 1.8 benz 1999

#26 Příspěvek od dandee » 25 úno 2014 22:03

Ja reagujem iba na koniec tvojho prispevku o hadrovej streche.Existuje na Slovensku p. Balogh zo Šale, ktory ma vsetko na Fríčka. Dufam,ze ho mozem takto zverejnit. Ma aj handrove strechy,aj bakelitove/hardtop/, visko, atd. U neho som kupoval par veci a velmi solidna cena. Ja mam handrovu strechu,a chcel som ju dat aj dole,ale bojim sa,ci ju este natiahnem,lebo som cital,ze sa nemusi podarit ju natiahnut spat,ale v lete som mal dole stresne okna a otvorene zadne okno a bolo to ako keby bolo vsetko prec. Vzduch prudil atd. Mozno tento rok to skusim.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .

SMOG

#27 Příspěvek od SMOG » 26 úno 2014 07:26

Krasty

#28 Příspěvek od Krasty » 26 úno 2014 08:12

SMOG píše:co by ste povedali na toto autko..

http://land-rover-freelander.autobazar. ... 78810.html
Ty covece, chapu ze laborujes a snazis se najit co nejvice muziky za co nejmene penez. Ten inzerat nevypada zle a ta cena taky neni spatna, jen je otazka, zda tomu tak je i v realu a jestli vse ostatni je v poradku. To se podle inzeratu tezko pozna.
To auto, co tu nabizi Macejky te vyjde o nejakych 1200 Euro navic, ale ver mi, ze za tu cenu to stoji. Je to proverene auto clena fora. 1200 Euro (rozdil mezi Macejkovo LR + prihlaseni a tou cenou z inzeratu) je sice dost penez, ale pokud si chces poridit slusneho freelandera tohoto typu, tak opravdu pocitej s investici celkem mezi 4-5 tis Euro, aby byl opravdu v lati.

Je to na tobe jak se rozhodnes. Ja jsem sel tvou cestou...nasel jsem auto za 65 tis kc a uz jsem v nem za ca 3 roky za 110 tis kc a to jsem najel 15000 km. Takze pokud bych vratil cas, tak si beru Macejkovo vuz a hotovo.
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993

Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)

Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)

dandee

#29 Příspěvek od dandee » 26 úno 2014 08:50

To moj vyzeral takto ked som ho kupoval / 3900 €/ , a mal najazdenych 131 tis.
Jazdil dobre,ale casom tesnenie pod hlavou,vyfuk,brzdy, silentbloky kardanu, visko spojka nova,klima unika,....
No nekup to.
Přílohy
zboku.JPG
zozadu.JPG
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .

Krasty

#30 Příspěvek od Krasty » 26 úno 2014 09:13

Tak napis jeste, co te to stalo, aby ses dostal na stav, ktery mas dneska. A prave u Macejkovo auta se da rict, ze vsechny veci jsou v lati.
(Macejkyho osobne vubec neznam, aby si nekdo nemyslel, ze tady lobuju...) :mrk
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993

Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)

Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)

dandee

#31 Příspěvek od dandee » 26 úno 2014 10:16

No kolko to stalo,to presne neviem,lebo medzitym som rozmlatil aj Jeepa,ktoreho som daval dohromady,ale minimalne tie 2 litre,ako som spominal SMOGovi,ze aby si nechal pripravene na prve opravy.A to som si nahradne diely zhanal sam/taka nova visko s loziskami ma vysla 200€/ , ze dobre ceny.Robi mi to mechanik,velmi dobry,vsetky prace,karosar,motorar,akekolvek auto,ci americke,anglicke,japonske,to mam stastie,lebo za pracu pyta naozaj pakatel.Stara skola. Do znackoveho servisu uz nepachnem,lebo ked som si nechal vymenit vyfuk,tak mi dali taky,co za 2 roky bol deravy.Musel som poriadne zatlacit,aby mi ho vymenili.

No celkove by som od Macejkyho to auto bral,keby som potreboval Landika.I ked ho tiez nepoznam,ale veril by som mu. Na druhej strane , auto si moze vymysliet dalsi problem, za co ale predchadzajuci majitel nemoze.
Nakoniec aj nove auta sa kazia. Nedavno sused musel reklamovat svoje nove auto,lebo mu prestalo slapat.Ze na dialnici mu odisiel motor,viac ako 50 to neslo.

SMOG

#32 Příspěvek od SMOG » 26 úno 2014 14:19

Krasty píše:

Ty covece, chapu ze laborujes a snazis se najit co nejvice muziky za co nejmene penez. Ten inzerat nevypada zle a ta cena taky neni spatna, jen je otazka, zda tomu tak je i v realu a jestli vse ostatni je v poradku. To se podle inzeratu tezko pozna.
To auto, co tu nabizi Macejky te vyjde o nejakych 1200 Euro navic, ale ver mi, ze za tu cenu to stoji. Je to proverene auto clena fora. 1200 Euro (rozdil mezi Macejkovo LR + prihlaseni a tou cenou z inzeratu) je sice dost penez, ale pokud si chces poridit slusneho freelandera tohoto typu, tak opravdu pocitej s investici celkem mezi 4-5 tis Euro, aby byl opravdu v lati.

Je to na tobe jak se rozhodnes. Ja jsem sel tvou cestou...nasel jsem auto za 65 tis kc a uz jsem v nem za ca 3 roky za 110 tis kc a to jsem najel 15000 km. Takze pokud bych vratil cas, tak si beru Macejkovo vuz a hotovo.
ono kebyze ma 3dverak,tak to beriem hned..ani nevaham neboj,pozeral som uz to jeho free..len je to jak keby sa ti pacili sedani a kupis kombik len preto lebo je v lepsim stavu..skusam preto najst slusny 3dverak

dandee

#33 Příspěvek od dandee » 26 úno 2014 15:54

Uz kvoli jednej veci je lepsi 3 dverovy. Nedodrbe sa ti stresne okno. To jedine by mi vadilo na 5 dverovom,ze nevies,kedy sa to poserie. A poserie sa to urcite.

P.S. 5 dveraci ma zabiju............ :skleb

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od macejky1 » 26 úno 2014 17:02

Zeptal bych se proc je tam napsano airbag pouze 1x. To je divne.
Pri najezdu 220 tis. By me taky zajimalo kdy byla menena visco spojka (mela by se delat co 100-120 tis.) Stav IRD se tezko odhaduje do toho nevidis. Nevim co je to "vzpery zadni napravy".

Jinak teda kolik jsem vrazil do auta ja nebudu ani psat ale bylo to hodne :-).
A myslim ze oceni jen nekdo pro koho budou krome dobreho technickeho stavu dulezite i vsechny "doplnky". Zkatka pro nekoho kdo potrebuje na aute zahradu, zakrytovany podvozek, sani, chce mit nezav. topeni, vyhrivane sedacky, atd. Pokud by tohle vsechno nekdo chtel dat na "normalni" auto z bazaru tak se nedoplati a bude pro nej vyhodnejsi koupit uz auto hotove. A ja doufam ze takovy clovek se potom o toho mojeho "clena rodiny" dobre postara.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

SMOG

#35 Příspěvek od SMOG » 27 úno 2014 06:39

Ked sme teda u stavu vsetkych veci v kupovanom aute v Bazare,poznate niekoho kto sa specializuje len na Landaky?niekto vo vychodnych cechach alebo na zapade slovenska??

dandee

#36 Příspěvek od dandee » 27 úno 2014 07:34

Neviem teraz,ci som ti dobre rozumel,ale tu je stranka na cloveka,co ma mraky nahradnych dielov na Landiky,a aj cele auta.

http://bio-min.autobazar.eu/

SMOG

#37 Příspěvek od SMOG » 27 úno 2014 14:36

a je aj mechanik?robi aj servis alebo len predava ND?

dandee

#38 Příspěvek od dandee » 28 úno 2014 07:25

Myslim,ze on je iba predavac a majitel. Ale niekto mu to musi rozoberat. Treba mu zavolat,alebo sa tam ist pozriet.Ma tam aj vrakovisko.

Karab

#39 Příspěvek od Karab » 04 bře 2014 21:25

Ahojte,
Tem je viac ako dost,o kupe freelandera,o ich chybach ci malych a velkych..Mna by skorej zaujimalo aky motor by ste mi poradili..Chcem si kupit freelandera ale neviem sa rozhodnut medzi 2di alebo 2tdi..
Neviem ci mam zvolit rychlejsiu variantu s turbom,alebo radsej hladku verziu dieslu,kde mi nemoze odist nejake turba :)
Budem kupovat auto co bude mat mozno skoro 200tis najetych a nechcem dopadnut tak ze hned bude treba turbo menit a podobne veci..docital som sa ze hladky diesel je "vecny" ze vydrzi viacej ako s turbom,ale s dieslovymi motormi nemam skusenosti..Doteraz som mal BMW 316 a Hondu civic 1,8 SPORT
Najlepsie by bolo aby mi aj niekto kto ma freelandra 3 dveroveho napisal sukromnu spravu a by sme mohli pokecat o tom :)
Diky a nez.eb te ma tu hned za zakladanie noveho topicu ze ich je tu milion,od toho je forum :)

Z plnou vážnosťou Ťa chcem upozorniť že Freelander a to už v akom koľvek ročníku je BLUD a NEZMYSEL a kto ti tvrdi ze je to pekne auto s s tradíciou a dobrou priechodnosťou tak mu jednoducho never, je to pravdepodobne jeden s tých ktorý si ten srot kupil a takto si to ospravedlnuje. mal som a doteraz vlastním niekoľko freelanderov, ale to len z toho dvovodu ze mam pristup k dielom z UK a mam diagnostiku, ale kolko ma to vsetko stalo tak ti to jednoducho neradim a ver ze to myslim uprimne ak mas nejake otázky napis SS

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od macejky1 » 05 bře 2014 12:59

Tak a máš to vyřešený :D
Prostě jen zavolej Karabovi a on už ti nějaké auto vybere. Jasně teda že to nebude Freečko ale něco jinýho.

Tohle mě fakt pobavilo. Dobrá rada nad zlato. :yes
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

Odpovědět