Záhada
Moderátor: Acon
Záhada
Situace, z nějakého záhadného důvodu se mi na hadicích od turba vytváří olejový film (taková jako skoro mlhovina) a nejsem schopen lokalizovat odkud, protože je jenom na té modré silokonové části, viz obrázek, a nikde jinde. Turbo suché, trubka co jde z kolena do IC suchá, prostě všechno okolo je bez toho olejového filmu. To se to koleno a ta část co jde z IC do sání nějak potí? Když to utřu, je to tam po pár stech km znova. A teď babo raď. 

Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Záhada
A jak to vypadá v hadicích uvnitř? Ono to může být i netěsností hadice - kdy se olej procpe tlakem vzduchu na výstupu turba ven a potom se rozleze zvenku po hadici. Několikrát jsem na různých autech viděl silikonové hladice sklouzlé, protože běžné kabelové sponky je neudržely.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Dovnitř jsem nekoukal, ale v přechodu hadice a trubky není vůbec žádný náznak oleje. A jak jsem psal, vypadá to jako olejová mlha, takže kdyby to někde profukovalo, tak to musí být přece i okolo hadic.
- jirka116
- tel.: 776670047
- auto: Defender 300a130 TD5
Neni možný že by ti na to stříkala netěsná hadička od tvého nastřikovaní etanolu?
Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk
Defender 110 300tdi, 130 td5
Není to ethanol, ale methanol s vodou, ale to by pak byl olej všude, a to není.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Zkus to omotat nějakým papírovým ubrouskem a přes to igelitem. Poznáš, jestli to leze z hadice samotné - nějakým pórem a plazí se to po povrchu, nebo je to zvenku.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Na všech 300Tdi kde jsem měl tyhle modré silikonové hadice tak to bylo zvenku mastné... Občas to stříknu odmasťovačem a otřu hadrem. Normální černé hadice to nedělají...
Country boy...
To jako že jsou porézní? Začalo to asi půl roku po instalaci.