NILO píše:To jsem chtěl slyšetkarel píše:a vydrží v pohodě i 80 tisíc km![]()
Ale to s nima nesmíš gumovat asgalt, i když spaluješ naftu, tak to ti vydrží.
Jistěže. Ovšem "normálně" je "pod osou", samozřejměMiloš píše:např. při výměně kola se to ale může zvednout normálně?
Myslím si že by ABS nemělo nijak blbnou při změně velikosti kola. Myslím že jestli je poměr o pár cm větší nebo menší bude mít vliv akorát na tachometr a ujeté kilometry a vše s tím spojené.Miloš píše:Taky mě pak napadlo že když tam bude rozdíl v obvodu,mohlo by blbnout ABS,oni přecejen stejný nebudou.
No, visko a TC by s tím problém mít v principu mohly, ale osobně si opravdu myslím, že by na to musel ten rozdíl být daleko větší.alap píše:Myslím si že by ABS nemělo nijak blbnou při změně velikosti kola. Myslím že jestli je poměr o pár cm větší nebo menší bude mít vliv akorát na tachometr a ujeté kilometry a vše s tím spojené.
V činnosti jako že přenáší nějaký moment je samozřejmě furt.George píše:Na rozdíl od mezinápravového diferenciálu,který musí vyrovnávat rozdílné otáčky mezi přední a zadní nápravou pokud na nich máš pneu s rozdílným průměrem,tam hrozí,že ti může odejít viskozní spojka,protože bude zbytečně v činnosti
No ony ale v praxi mají v podstatě pořád poněkud různou rychlost otáčení. Protože zatáčky, nerovnosti, různě nafoukané a ojeté gumy, a-tak-dále-a-tak-dále.George píše:Ona ta viskospojka za normálních okolností v činosti není.Pokud se neprotáčí kolo na té či oné nápravě tak se ani neprotáčí její přední a zadní vývod vůči sobě
Amen. Já jen, až dočtu LRFórum, se zas musím pustit do práce, a nechce se mi do toho, hmAle asi je to zbytečná polemika
Vozíme, a zkušenost máme takovoutoKDB píše:Chystám se nasadit Bridgestone DM-V1 v rozměru 245/75R16 a po přeměření místa kolem stávajících pneu (255/65R16) mám u předních kol trochu pochybnosti, jestli to nebude škrtat... Nevozíte někdo tenhle rozměr ?
S metrem v ruce jsem si ověřil okometricky pozorovaný rozdíl na předku mezi L a P stranou . Na levo je 8,5 a 8 cm mezi nárazníkem, kolem a zástěrkou, kdežto napravo je 6,5 a 4,5 cm....nárazník nevypadá nakřivo, tak nevím....