SRS oprava - návod Disco I

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Forsttimber
tel.: 0903147342
auto: Def 90 a ex D1 ,110

SRS oprava - návod Disco I

#1 Příspěvek od Forsttimber » 13 dub 2009 20:56

Tento vikend som mal to štastie že som si našiel čas pozrieť sa na moje svietiace SRS. a podarilo sa mi to odstranit takze posielam navod dufam ze to niekomu pomôže.

Ak som nič nové neobjavil tak prepáčte. V prípade že niečo nieje jasné veľmi rád vysvetlím.
Bohužial som nestihol v tej eufórii urobiť fotodokumetáciu.
Gramaticlé chyby mi prepáčte memal som veľmi čas.
Príznaky: najprv svietilo SRS potom odisiel klakson, ale moze to byť aj naopak.
Dôvod- pokazená rotačná spojka

Návod- naprv odpojím bateriu ale nieje to podmienka ja som ju nechal zapojenu a airbag nevystrelil- ale pre istotu.
2. odmontovat airbag na volante- zo zadnej strany volantu su dve hviezdicove skrutky
3. airbag ostranit
4. odpojit konektory od bagu a hlaksonu, odskrutkovat volant
5. prestrcit konektory cez volant a odobrat rotacnu spojku- malo by to ist lahko ale niesom si isty lebo na mojej bol uz jeden kolík odlomený
6. odpojit konektory od rotacnej spojky- ale pozor nie tie co su bezprostredne na nej lebo to sa neda. kazdy kabel ma v priemere 50 cm takze asi v takej vzdialenosti od spojky to odpajajte.
7. spojku rozobereme- zo zadnej strany je na vnutornom obvode nalisovaný plochy kružok ten sa dá odstraniť tak že skrutkovačom vylámeme všetky kolíčky je ich tam asi 20.
8. spojku rozoberieme- žiadny strach ale najprv treba uvolnit poistný kolíček- je tam taký pliešok a na nom pružinka a potom plastový kolík ale najprv vyberáme pliešok.
9. teraz sa to dá rozobrat nemalo by z toho nič vypadnúť- je tam navynutý plochý pás drôtu ktorý je v nejakom mieste prelomený čo spôsobuje prerušenie signálu.
10. prelomenú časť vystrihnúť a ostatné časti spojiť- ja som mal zlomenu časť hned pri konektore tak som to odstrihol celé a spojil priamo na konektor ktorý vstupuje do spojky
11. po oprave už iba navynúť a spojiť, tie kolíčky stačí nataviť spájkovačkou a oni budú držať
12. pozor ... po osadení na volan je nutné spoju úplne natočiť aby ten kabel vnútri bol úplne napnuty, aly sa náhodou napricvakol
13. potom povolim dve otáčky (ja som to dával do ľava) a v tomto miete je presne stred otáčania volantu ( volant sa otáča max na 1,8 otáčky na každú stranu)

suma sumárom ušetrené 200?
veľa štastia

BSD

#2 Příspěvek od BSD » 13 dub 2009 21:20

hezký návod, mám zase jinou zkušenost, mě se rozsvítila kontrolka po odpojeni a připojení předního levého čidla airbagu.. přitom to bylo vše udělané při odpojené baterii.. nevíte někdo jestli je nějaká jiná možnost jak to dát do půvoního stavu než to napíchnout na pc?

Forsttimber

#3 Příspěvek od Forsttimber » 13 dub 2009 21:23

ja so zapajal a odpajal airbag a nerozsviesilo sa mi to uz a raz bola bateria zapojená a raz nie

Kraky

#4 Příspěvek od Kraky » 13 dub 2009 22:08

BSD píše:hezký návod, mám zase jinou zkušenost, mě se rozsvítila kontrolka po odpojeni a připojení předního levého čidla airbagu.. přitom to bylo vše udělané při odpojené baterii.. nevíte někdo jestli je nějaká jiná možnost jak to dát do půvoního stavu než to napíchnout na pc?
...jiná možnost asi neni,kdybys někdy jel kolem Plzně,tak ti to "napíchnu"
je to chvilka.(pokud je to jinak v pořádku)

BSD

Re:

#5 Příspěvek od BSD » 16 dub 2009 21:47

Kraky píše:
BSD píše:hezký návod, mám zase jinou zkušenost, mě se rozsvítila kontrolka po odpojeni a připojení předního levého čidla airbagu.. přitom to bylo vše udělané při odpojené baterii.. nevíte někdo jestli je nějaká jiná možnost jak to dát do půvoního stavu než to napíchnout na pc?
...jiná možnost asi neni,kdybys někdy jel kolem Plzně,tak ti to "napíchnu"
je to chvilka.(pokud je to jinak v pořádku)

Diky za nabidku, je to v pořádku.Nic s tím být nemůže.Je to na vteřinu po tom odpojení.Jen kolem Plzně v dohledné době mít cestu nebudu... ale dik za pozvani :)

marek sk,lm
tel.: +421908162506
auto: discovery 1 300tdi

Re: SRS oprava - návod Disco I

#6 Příspěvek od marek sk,lm » 01 říj 2009 20:45

dik za navod :!: mam teras ten problem :oops: menil som stieraci kruzok na serve.vsetko som si poznacil,ked som vitahoval kardan volantoveho hriadela a sa mi zapacilo ako sa volant lahucko otaca,tak som v tom "zatemneni" zabudol na hrbu kablov :Ja blb: :Ja blb: tak som este raz dosiel na "koniec " a nazad a odratal som otacky a hriadel nasunul na stred.truba este ide :oops: ,na srs mi v 3 elektroservisoch povedali,ze nestaci len kabel spojit,je to pravda :?: :?: diagnostiku maju len 2004 a novsie :Sorry:
http://www.drevotuning.sk,www.retrowood.sk
D1 300tdi , HONDA CIVIC 1,6i aerodeck ,"hnisan"almera 1,8i , ford tranzit 2,5 hladky

Forsttimber

#7 Příspěvek od Forsttimber » 02 říj 2009 08:29

diagnostiku ma aj D1 a to mi povedali v LR servise v KE
Real Land Rover is built, not bought

gibson
tel.: +421907201052
auto: DI 300, mini, vw t2

#8 Příspěvek od gibson » 03 lis 2012 16:54

ked ten volant sa tocil tak krasne :rofl :rofl :rofl
DI 300Tdi - pojazdne
mini 1300 98' - zhnity bruchoplaz ultimate!
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty
http://www.gibsonsg.rajce.idnes.cz http://www.fedorsecurity.sk

Val
auto: D3 V8, exD1, exD2

#9 Příspěvek od Val » 18 čer 2014 11:33

Forsttimber píše:Tento vikend som mal to štastie že som si našiel čas pozrieť sa na moje svietiace SRS. a podarilo sa mi to odstranit takze posielam navod dufam ze to niekomu pomôže.

Ak som nič nové neobjavil tak prepáčte. V prípade že niečo nieje jasné veľmi rád vysvetlím.
Bohužial som nestihol v tej eufórii urobiť fotodokumetáciu.
Gramaticlé chyby mi prepáčte memal som veľmi čas.
Príznaky: najprv svietilo SRS potom odisiel klakson, ale moze to byť aj naopak.
Dôvod- pokazená rotačná spojka

Návod- naprv odpojím bateriu ale nieje to podmienka ja som ju nechal zapojenu a airbag nevystrelil- ale pre istotu.
2. odmontovat airbag na volante- zo zadnej strany volantu su dve hviezdicove skrutky
3. airbag ostranit
4. odpojit konektory od bagu a hlaksonu, odskrutkovat volant
5. prestrcit konektory cez volant a odobrat rotacnu spojku- malo by to ist lahko ale niesom si isty lebo na mojej bol uz jeden kolík odlomený
6. odpojit konektory od rotacnej spojky- ale pozor nie tie co su bezprostredne na nej lebo to sa neda. kazdy kabel ma v priemere 50 cm takze asi v takej vzdialenosti od spojky to odpajajte.
7. spojku rozobereme- zo zadnej strany je na vnutornom obvode nalisovaný plochy kružok ten sa dá odstraniť tak že skrutkovačom vylámeme všetky kolíčky je ich tam asi 20.
8. spojku rozoberieme- žiadny strach ale najprv treba uvolnit poistný kolíček- je tam taký pliešok a na nom pružinka a potom plastový kolík ale najprv vyberáme pliešok.
9. teraz sa to dá rozobrat nemalo by z toho nič vypadnúť- je tam navynutý plochý pás drôtu ktorý je v nejakom mieste prelomený čo spôsobuje prerušenie signálu.
10. prelomenú časť vystrihnúť a ostatné časti spojiť- ja som mal zlomenu časť hned pri konektore tak som to odstrihol celé a spojil priamo na konektor ktorý vstupuje do spojky
11. po oprave už iba navynúť a spojiť, tie kolíčky stačí nataviť spájkovačkou a oni budú držať
12. pozor ... po osadení na volan je nutné spoju úplne natočiť aby ten kabel vnútri bol úplne napnuty, aly sa náhodou napricvakol
13. potom povolim dve otáčky (ja som to dával do ľava) a v tomto miete je presne stred otáčania volantu ( volant sa otáča max na 1,8 otáčky na každú stranu)

suma sumárom ušetrené 200?
veľa štastia

Zdravim Vas. Mam problem zrejme z volantom. Začalo mi svietit SRS, najprv pri tocení volantom a teraz uz stále. Blbne mi aj ovládanie rádia na volante. Podľa toho typujem že je niečo s tými kontaktmi pod volantom. Ešte som to nerozoberal. Ide to dole podľa tohoto návodu? Teda je to to isté ako na D1?Mám Disco r.v. 2003
Diky za rady.
Val

Hanys_a_Kaca
tel.: 775 173 983
auto: DEF110+D2+RRC

#10 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 18 čer 2014 11:40

Vcelku je to na všech autech podobné pro disco 2 máš návod tu: https://www.youtube.com/watch?v=Rl3HeZX0aag
Hanys a Káča

Land Rover se nekupuje, Land Rover se staví.
O našem výletu: http://www.oneland.cz

Miky214

#11 Příspěvek od Miky214 » 19 čer 2014 20:05

Ahoj, nemam teda tenhle problem s SRS, ale zaujala me informace, ze D1 ma diagnostickou zasuvku. Pro laiky...kde ji hledat?

Piskot
tel.: +420602648622
auto: LR Discovery 2,5 Tdi

#12 Příspěvek od Piskot » 19 čer 2014 23:04

Miky214 píše:Ahoj, nemam teda tenhle problem s SRS, ale zaujala me informace, ze D1 ma diagnostickou zasuvku. Pro laiky...kde ji hledat?
..je osazená v tom papírovém krytu nad nohama řidiče.
Land Rover Discovery I, 2,5Tdi, KONI Heavy Track, Cooper Discoverer M+S, jinak standard :-)

Miky214

#13 Příspěvek od Miky214 » 20 čer 2014 00:14

Tak jsem to prolezl a nic. Alespon nic co by se podobalo bezne zasuvce. Je tam nejaka zvlastni LR diag. zasuvka?

Val
auto: D3 V8, exD1, exD2

#14 Příspěvek od Val » 20 čer 2014 12:25

Hanys_a_Kaca píše:Vcelku je to na všech autech podobné pro disco 2 máš návod tu: https://www.youtube.com/watch?v=Rl3HeZX0aag
Ďakujem :hand

Tomy H.
tel.: +421904496524
auto: Discovery 2 Td5
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Tomy H. » 12 kvě 2015 08:25

Našiel som stránku kde maník krásne nafotil konektory aj črevá tej spojky:

http://www.rhobbs.co.uk/tag/yrc100350/
Tomy
Discovery 2 Td5 2002

Odpovědět