Ruční závitníky.
Moderátor: Acon
Ruční závitníky.
Ahoj pánové.
Mam dotaz, sháním kvalitní ruční závitníky.
Rád si i připlatím, ale potřebuji nějaké co něco vydrží a nebude to bláto.
Nějaké zkušenosti či doporučení výrobce?
Děkuji
Luky
Děkuji
Luky
ex D1 300tdi
ex Def 110 td5
ex P38 tds
ex P38 TD
ex P38 4.6hse
ex L322 Vogue 4.4
L322 Vogue 3.6
Discovery 3 HSE
ex Def 110 td5
ex P38 tds
ex P38 TD
ex P38 4.6hse
ex L322 Vogue 4.4
L322 Vogue 3.6
Discovery 3 HSE
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ruční závitníky.
LukyMory píše:Ahoj pánové.
Děkuji
Luky
urcite doporucim velmi kvalitni strojni zavitniky a RECA, pouzivaji nejvetsi strojni dilny v Ostrave.
- Přílohy
-
- reca_logo.gif (21.13 KiB) Zobrazeno 3552 x
a co CZ výroba ?
NAREX Ždánice nebo Bučovice Tools
NAREX Ždánice nebo Bučovice Tools

„Kdokoliv obeznámený s předmětem uzná, že je to jasné selhání.“
Mám sadu od Narexu z roku 1992 je perfektní, ale pokud dnes dělají závitníky jako šroubováky ruce pryč od takového nářadí.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
....no pravehabakuk píše:Mám sadu od Narexu z roku 1992 je perfektní, ale pokud dnes dělají závitníky jako šroubováky ruce pryč od takového nářadí.
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
Na Narex a CZtool rýchlo zabudni je to už len značka ktorá bola symbolom kvality.Dnes je to úroveň Bau bau,tesco.Tá RECA je dobrý typ.Možno Würth,Garant, napíš čo vieš zohnať,potom to okomentujeme.Ja ti neviemm moc poradiť čo je na trhu lebo náradie a nástroje berieme priamo z NSR. 

V jednoduchosti je krása.
Narex mam jeste po dedovi, a kdyz jsem u nich delal revizi pohonu odstredivky na brusce zavitniku ,tak mi to neprislo jako Tesco quality. Ale je pravda ze jsem to nezkoumal. Byla to jen jedna z moznosti k dotazu. Napr. Hazet uz take neni to co byval.forester píše:Na Narex a CZtool rýchlo zabudni je to už len značka ktorá bola symbolom kvality.Dnes je to úroveň Bau bau,tesco.Tá RECA je dobrý typ.Možno Würth,Garant, napíš čo vieš zohnať,potom to okomentujeme.Ja ti neviemm moc poradiť čo je na trhu lebo náradie a nástroje berieme priamo z NSR.
„Kdokoliv obeznámený s předmětem uzná, že je to jasné selhání.“
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Bohužel musím souhlasit s forestrem,Narex Ždánice jsme testovali v práci měsíc a musím bohužel říct,že moje původní nadšení pro tuhle značku po pár dnech testování,přes dopručené řezné podmínky výrobcem utrpělo značné trhliny. Reca je takový dobrý střed, i když pro naše použití to taky žádný zázrak zrovna není,po 2000 závitech patrné silné opotřebení(zmetkový kalibr),vyrabime brzdové kotouče takže litina a nic moc délka závitu. Mohl bych se dlouze rozepsat o jiných výrobcích a jejich produktech se kterýma jsem měl možnost pracovat,ale kolega se ptal na ruční(nejspíš sadové)nikoli strojní. Zatím tu proběhlo doporučení víceméně na strojní. Ty ruční by mě taky zajímaly,takže jestli dokážete někdo poradit z vlastní zkušenosti,ne z reklamních katalogů,tak to jistě uvítá i víc lidí.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Inspirovany prispevkem se divam na RECU. Webovky, jak z roku 90, obrazky velikosti mince, ceny tajne, vse na vyzadani. Tohle me skutecne nici 

- forester
Tak aby si tomu trochu porozumel,hovoríme o priemyselných nástrojoch a tie sa v e-shope nepredávajú.Denne k nám chodia zástupcovia obchodných spoločností a nosia náradie na skúšky.Značky ktoré ti nič nepovedia a ani ich bežne nekúpiš.Veľkoobchd nneuvádza ceny,lebo ceny má každý zákazník iné.Preto som ti písal,že daj vedieť čo vieš zohnať.Dúfal som že niekto z kolegov na fóre bude robiť obchod z náradím a niečo ti ponúkne.Ja ti viem poradiť a aj zohnať odskúšané a kvalitné náradie ale za nekresťanské ceny a plus doprava.Potom ak máš firmu ktorá ti to vie u vá kúpiť,viem ti poskytnúť kontakt na obchodníka a presný typ nástroja.Cesta ku kvalitnému náradiu je zložitá,bežne h nekúpiš.
Na dilne pouzivam rucni zavitniky pro UNF zavity Narex kupovane primo v jejich prodejne v Praze pred cca 10 lety pote, co jsme znicili zavitniky, ktere jsem davno v minulosti nakoupil v Anglii po burzach a naprosto bez problemu.Na BSF zavity pouzivam zavitniky Volkel Germany, protoze Narex nemel tento typ stoupani v nabidce,koupene kdysi na nejakem e-shopu a taky drzi v pohode.
k.
k.
- forester
Tak ešte raz.Narex sa v posledných 10.rokoch stal značkou hoby náradia.Staré výrobky spred revolúcie boli na profi úrovni bežne používané v priemysle spolu z výrobkami ČZ.Preto platí ,že staré vrtáky sa nevyhadzujú,ale odkladajú na horšie časy.Nadoma keď niečo potrebujem chodím po bazároch a hľadám hrdzavé staré poctivé kúsky za pár centov.Dnes sa bežne stáva,že Narex závitník sa nezlomí,ale z otvoru výde z poškodeným profilom úplne otlačený.Je mi to veľmi ľúto,lebo som na tejto značke vyrástol a bola symbolom kvality a hlavne istoty,že čo začnem,to aj bez problémov dokončím.