Ahoj.
Mám problém s mojí DII. Od včerejška se mi zničeho nic během jízdy po cca 500 metrech rozsvítí oranžová kontrolka zvedání zadku a k tomu červená kontrolka vykřičníku (stejná jako na ruční brzdu). Vůbec nechápu proč. Zkoušel jsem i zastavit a znovu nastartovat, ale udělá to to samé. Auto bylo původně na měchách. Zhruba před rokem a půl mi došla trpělivost se senzory výšky a postavil jsem to na pružiny. Kompresor odpojil a vyndal, pojistku také. Konektory u kompresoru nechal (někdo tu kdysi psal, že mu to házelo chybu, když je uštípal).V jednotce jsem to teda přepnout nenechal. Ale celou tu dobu se to nikdy nerozsvítilo. Tak po čem teď jít?
Díky Mrky
Kontrolka zvednutí zadku a brzd DII
Moderátor: Miky_CZ
- Mrky DII
- tel.: 605517364
- auto: Už jen Free I 3x
Kontrolka zvednutí zadku a brzd DII
Naposledy upravil(a) Mrky DII dne 05 zář 2014 21:40, celkem upraveno 1 x.
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Kontrolka zvednutí zadku DII
Červená kontrolka - zkontrolovat, že je dost brzdové kapaliny.
Žlutá kontrolka - napíchnout na diagnostiku, zjistit co tomu je, a vypnout SLS v řídící jednotce BCU v nastavení přístrojové desky.
Žlutá kontrolka - napíchnout na diagnostiku, zjistit co tomu je, a vypnout SLS v řídící jednotce BCU v nastavení přístrojové desky.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Mrky DII
Brzdovka je v pohodě. A obě kontrolky se rozsvěcují současně.
- Mrky DII
Možná někomu pomůže moje zjištění závady. Vždy se obě kontrolky rozsvítily současně. Brzdová kapalina v pořádku, systém měchů odstraněn, prostě divný. Čekal jsem tedy, až se něco projeví. Projevilo, ale něco jiného. Začala mi téct vodní pumpa. Po demontáži pumpy jsem zjistil, že pumpa byla úplně KO (až jsem se trochy styděl) a celkem slušně se zadírala. Po výměně pumpy se kontrolky přestaly rozsvěcovat. Takže usuzuji, že při zadírání vodní pumpy byl v rámci otáček řemenu omezen výkon vzduchové vývěvy na posilovač brzd a proto to hlásilo závadu.
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Re: Kontrolka zvednutí zadku a brzd DII
To spíš docházelo k výkyvům dobíjení a některé jednotky jsou na to náchylné.
Kdyby se omezil podtlak tak to auto nepozná,ale ty to poznáš hned.
Kdyby se omezil podtlak tak to auto nepozná,ale ty to poznáš hned.