TD5 z ničeho nic chcípne
Moderátor: Miky_CZ
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
TD5 z ničeho nic chcípne
Dnes se mi na AROshow 2x stalo,že mi TD5 z ničeho nic zdechla.
Startér točil a nic. Po zapnutí zapalování se rozsvítili kontrolky ACE a převodovky.Palivové čerpadlo se taky nerozběhlo.Neseplo se ani relé čerpadla.Když jsem relé zmáčkl ručně tak začlo čerpadlo dávat.Evidentně byla bez proudu i jednotka motoru,převodovky a asi i ACE.Najednou z ničeho nic se při tom zaplém zapalování rozjelo pal.čerpadlo tak říkám zkusím to natočit a ono to chytlo.
Tak jsem šel ještě pojezdit a po 15 minutách ten samej příběh.
Vodou jsem nejezdil.
Neměl jste někodo podobnej problém?
Startér točil a nic. Po zapnutí zapalování se rozsvítili kontrolky ACE a převodovky.Palivové čerpadlo se taky nerozběhlo.Neseplo se ani relé čerpadla.Když jsem relé zmáčkl ručně tak začlo čerpadlo dávat.Evidentně byla bez proudu i jednotka motoru,převodovky a asi i ACE.Najednou z ničeho nic se při tom zaplém zapalování rozjelo pal.čerpadlo tak říkám zkusím to natočit a ono to chytlo.
Tak jsem šel ještě pojezdit a po 15 minutách ten samej příběh.
Vodou jsem nejezdil.
Neměl jste někodo podobnej problém?
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: TD5 z ničeho nic chcípne
Typoval bych to na vodu - nenapršelo ti do toho někde? A nebo vakl na některé pojistce, konektoru, relé - a jak to schládlo, tak se to rozjelo. Nebo opečené kontakty na relé. Každopádně ani jedno není dobré. Chce to schémata z RAVE a podívat se, kde zmizne elektrika. Ale pokud se to odstraní samo, tak to jde dost blbě najít, a dle zákonu schválnosti se to po.... definitivně v tu nejhorší dobu.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Mrky DII
- tel.: 605517364
- auto: Už jen Free I 3x
Že by do Discovery pršelo? Vyloučeno ...
Závada ale zajímavá. Tipoval bych to taky na vyhřátý kontakt, něco podobného jsem už řešil, i když na jiném autě než LR. Bylo to u ventilátoru topení a když běžel dlouho na vyšší výkon, ohřál se úchyt pojistky a pak změknul a pojistka ztratila kontakt a přitom vypadalo vše zcela v pořádku.

Závada ale zajímavá. Tipoval bych to taky na vyhřátý kontakt, něco podobného jsem už řešil, i když na jiném autě než LR. Bylo to u ventilátoru topení a když běžel dlouho na vyšší výkon, ohřál se úchyt pojistky a pak změknul a pojistka ztratila kontakt a přitom vypadalo vše zcela v pořádku.
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...
- libovka
To je parádní závada.Dnes jsem prošel konektory,relé,rozebral jsem obě pojistkovy a žádnej problém nikde nebyl.Závadu umím vyvolat vytažením relé které napájí jednotku.Mám trošku obavu jestli to nebude v jednotce.Včera byla tak rozpálená že se naní nedala udržet ruka.
- libovka
Je divný že to udělalo jen při ježdění v terénu.Naštěstí vždy když jsem stál na místě a motor šel jen na volnoběh.Prostě bez varování jakoby někdo vypnul klíček.Pak jsem dojel uplně normálně domů a ráno do práce taky v pohodě.
- petr pp
- tel.: 0903790668
- auto: def 90
Podobne som riesil v neakom aute boli to kable zo spinacky - konektori.
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
Ja myslim ze jsou to dve zavady. Pokud ti auto zaclo zdechat az potom co jednotka varila. Pak je mozne ze teplem povolil kontakt na cipu. To ze se to zahriva je ale divne, pokud by to nejelo a hralo se to, tak to chapu. Ale proc to porad jeste jelo kdyz to varilo. Jedine ze by si mel prechodak nekde na zemi v jednotce. Nebo se moc zatezovalo trafo nebo vykonaky.
Vic jak chybu jednotky bych posledoval chybu spotrebice.
co to znamena---Závadu umím vyvolat vytažením relé které napájí jednotku----
Zmeril ubytek na zemi a plusu no a pak odbery.
Vic jak chybu jednotky bych posledoval chybu spotrebice.
co to znamena---Závadu umím vyvolat vytažením relé které napájí jednotku----
Zmeril ubytek na zemi a plusu no a pak odbery.
- libovka
No když vytáhnu to relé tak motor zdechne,nejede pumpa,blikají kontrolky převodovky,svítí ACE a spadne budík teploty motoru.
Prostě uplně stejná situlace jako když to udělá samo.
Prostě uplně stejná situlace jako když to udělá samo.
-
Vezmi schéma a podívej se, čím je to relé ovládané. Jestli je to hlavní relé, které si myslím, tak je ovládané od spínací skříňky. Chtělo by to kontrolu ovládacího drátu a všeho co s ním souvisí - věškeré kontakty, konektory, pojistky a podobně, přes které je jak ovládané, tak napájené.
A to že jednotka za provozu hřeje je normální, rukou se to dost špatně poznává - ted já do 50°C udržím vlastní ruku a do 60°C cizí ruku. Nevím jak jsi to zkoušel ty.
A to že jednotka za provozu hřeje je normální, rukou se to dost špatně poznává - ted já do 50°C udržím vlastní ruku a do 60°C cizí ruku. Nevím jak jsi to zkoušel ty.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Čau kluci, mam podobnej problem. V sobotu jsem na vylete a brodil sem jen tak lehce pres kapotu to neslo. Najel jsem jeste cca 50 km az dom. Pak byla zizen a rikam si ze zajedu pro pivo. Ujel jsem vzdalenost nez vysal naftu z palivejch hadic a zdechl. Cerpadlo mlcelo. Pro kontrolu jsem sundal kryt motoru a sundani privodni hadice i prepadove bylo zjisteni ze jsou suchy. Nemam u sebe notas ani Rave. Potrebval bych vedet kde a jaky rele ovlada cerpadlo v nadrzi. Abych mohl pokrocit ve vylucovani cim to je a cim ne. Diik
Ve chvili nudy jsem se sel na to podivat. Prijdu otocim klickem a ejhle cerpadlo jede a tlaci bublinky. Tak sem sel po tom rele rozdelam ho a co nevidim kontakty vkoureny. Pilnik to vyresil a po 4 odvzdusnovacich cyklech sem to natocil. Nicmene regulator tlaku paliva zajetelenej a mam dojem ze dloho nevydrzi. Velky dik popdpore na telefonu - LandJirka je pašák.
-
Relé výhledově vyměň, nebo si aspoň vem do auta náhradní. To opilování kontaktů většinou dlouho nevydrží, a při ceně náhradního relé, a jeho velikosti si je vozím spolu s žárovkama a pojistkama.
No samozdrejme ze pujde novy a k nemu rezervni
opilovani bylo jen aktualni reseni aspon abych dojel dom.