vypadky tachometra

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
hosmann

vypadky tachometra

#1 Příspěvek od hosmann » 13 říj 2014 22:52

Chcem Vas poprosit o radu pri probleme s tachometrom. Obcas sa stava, ze rucicka tachometra mi hned po rozjazde vyskoci na 75 km/h a nech idem akokolvek rychlo, jej poloha sa nemeni. Niekedy, neviem v plyvom coho, mi meranie rychlosti naskoci a ukazuje normalne. Predpokladam, ze to bude len spatny kontakt na snimaci, alebo spatny snimac. No neviem kde ho mam hladat. V servisnom manualy sice je nakresleny, ze toto je snimac otacok a takto to vymenis, no neviem kde je ten snimac? A vobec, je tato zavada chybou snimaca? Palubovku som uz rozobral a precistil vsetky multikonektory, ale problem pretrvava nadalej. Hladal som po fore riesenie tohoto problemu, par ludi sa na to stazuje, no riesenie som nikde nenasiel. Aby som nezabudol, jedna sa o LR D1 rok 1996.

Steve
auto: D.I manuál 1997

Re: vypadky tachometra

#2 Příspěvek od Steve » 15 říj 2014 18:46

Je na převodovce shora, zespodu uvidíš dva dráty, ale snímač je - myslím - vidět jen po sundání krytu tunelu v interiéru.
Mě rychloměr nejde vůbec, zespodu jsem tam šáhl, konektor rozpojil, pročistil a spojil, ale nic.
Pokud máš návod na výměnu, tak bych se rád podíval :mrk
Nevím, jestli mám problém v něm, v drátech nebo ve snímači.
Discovery je životní styl.

hosmann

#3 Příspěvek od hosmann » 21 říj 2014 20:56

Ahoj, dakujem za radu. Neuveritelne, no minule sa mi podarilo spocitat vsetky zuby pri zaradovani jednotky a odvtedy mi tachometer funguje stale. V prilohe je kopia z manualu. Je sice v anglictine, no vela toho nepovie. Radi len dat dole kabel, odistit drziak a snimac vymenit. Nevies na akom principe funguje ten snimac? Co reguluje napatove impulzi na nom?
Přílohy
wmlj970e.pdf
(245.82 KiB) Staženo 143 x

Steve
auto: D.I manuál 1997

#4 Příspěvek od Steve » 21 říj 2014 21:48

Nevies na akom principe funguje ten snimac? Co reguluje napatove impulzi na nom?

To je právě to, co jsem se od nikoho nedozvěděl :S

Takže nevím, jestli je špatné čidlo, dráty nebo rychloměr v palubovce.
Nevím co měřit a co hledat.
Ve Valmezu se jim do výměny nechtělo, prý se musí celé auto zvednout, "něco" složitě sundat a není to jednoduché. Prý.
Takže pokud jde snímač jednoduše "šáhnutím" demontovat, tak by to bylo fajn :mrk
Auto mám v nemocnici, takže to teď zkusit nemůžu....
Discovery je životní styl.

Odpovědět