vypadky tachometra
Moderátor: Miky_CZ
vypadky tachometra
Chcem Vas poprosit o radu pri probleme s tachometrom. Obcas sa stava, ze rucicka tachometra mi hned po rozjazde vyskoci na 75 km/h a nech idem akokolvek rychlo, jej poloha sa nemeni. Niekedy, neviem v plyvom coho, mi meranie rychlosti naskoci a ukazuje normalne. Predpokladam, ze to bude len spatny kontakt na snimaci, alebo spatny snimac. No neviem kde ho mam hladat. V servisnom manualy sice je nakresleny, ze toto je snimac otacok a takto to vymenis, no neviem kde je ten snimac? A vobec, je tato zavada chybou snimaca? Palubovku som uz rozobral a precistil vsetky multikonektory, ale problem pretrvava nadalej. Hladal som po fore riesenie tohoto problemu, par ludi sa na to stazuje, no riesenie som nikde nenasiel. Aby som nezabudol, jedna sa o LR D1 rok 1996.
Re: vypadky tachometra
Je na převodovce shora, zespodu uvidíš dva dráty, ale snímač je - myslím - vidět jen po sundání krytu tunelu v interiéru.
Mě rychloměr nejde vůbec, zespodu jsem tam šáhl, konektor rozpojil, pročistil a spojil, ale nic.
Pokud máš návod na výměnu, tak bych se rád podíval
Nevím, jestli mám problém v něm, v drátech nebo ve snímači.
Mě rychloměr nejde vůbec, zespodu jsem tam šáhl, konektor rozpojil, pročistil a spojil, ale nic.
Pokud máš návod na výměnu, tak bych se rád podíval

Nevím, jestli mám problém v něm, v drátech nebo ve snímači.
Discovery je životní styl.
Ahoj, dakujem za radu. Neuveritelne, no minule sa mi podarilo spocitat vsetky zuby pri zaradovani jednotky a odvtedy mi tachometer funguje stale. V prilohe je kopia z manualu. Je sice v anglictine, no vela toho nepovie. Radi len dat dole kabel, odistit drziak a snimac vymenit. Nevies na akom principe funguje ten snimac? Co reguluje napatove impulzi na nom?
- Přílohy
-
- wmlj970e.pdf
- (245.82 KiB) Staženo 143 x
Nevies na akom principe funguje ten snimac? Co reguluje napatove impulzi na nom?
To je právě to, co jsem se od nikoho nedozvěděl
Takže nevím, jestli je špatné čidlo, dráty nebo rychloměr v palubovce.
Nevím co měřit a co hledat.
Ve Valmezu se jim do výměny nechtělo, prý se musí celé auto zvednout, "něco" složitě sundat a není to jednoduché. Prý.
Takže pokud jde snímač jednoduše "šáhnutím" demontovat, tak by to bylo fajn
Auto mám v nemocnici, takže to teď zkusit nemůžu....
To je právě to, co jsem se od nikoho nedozvěděl

Takže nevím, jestli je špatné čidlo, dráty nebo rychloměr v palubovce.
Nevím co měřit a co hledat.
Ve Valmezu se jim do výměny nechtělo, prý se musí celé auto zvednout, "něco" složitě sundat a není to jednoduché. Prý.
Takže pokud jde snímač jednoduše "šáhnutím" demontovat, tak by to bylo fajn

Auto mám v nemocnici, takže to teď zkusit nemůžu....
Discovery je životní styl.