Pravost kilometrů
Moderátor: Miky_CZ
Pravost kilometrů
Zdravím - je možné dle diagnostiky nebo jinak ověřit pravost kilometrů uváděných prodejcem? Mám zájem o Discovery II s 2,5 TD5 motorem. Vím že motor najede mraky km, ale stejně bych byl radši vědět kolik má opravdu najeto než žít v sladké nevědomosti. Dík.
Re: Pravost kilometrů
Podle toho, kde byla provozovaná - venku nebo u nás.
Přesto si myslím, že u těchto aut to více než u jiných je o způsobu "používání".
Někdo najede pár set km za rok a po silnicích, někdo pětadvacet tisíc ročně a třeba slušnou porci v terénu nebo alespoň mimo asfaltky...
Já vím, že máš na mysli oficiální údaje - dá se u těch poctivě servisovaných sledovat nárůst mezi prohlídkami, určitě je "divné" když je některý rok stav třeba dvěstě tisíc a na další prohlídce jen sto třicet (třeba).
U nás tolerovaný folklór, urážel bych ruce, vždyť je to evidentní podvod.
Pokud koupíš auto tady, většinou je známá minulost i stav.
Auto z bazaru bych kupoval opravdu jen ve velké nouzi a v situaci když víš, co si prohlídnout a jak to má vypadat...
Přesto si myslím, že u těchto aut to více než u jiných je o způsobu "používání".
Někdo najede pár set km za rok a po silnicích, někdo pětadvacet tisíc ročně a třeba slušnou porci v terénu nebo alespoň mimo asfaltky...
Já vím, že máš na mysli oficiální údaje - dá se u těch poctivě servisovaných sledovat nárůst mezi prohlídkami, určitě je "divné" když je některý rok stav třeba dvěstě tisíc a na další prohlídce jen sto třicet (třeba).
U nás tolerovaný folklór, urážel bych ruce, vždyť je to evidentní podvod.
Pokud koupíš auto tady, většinou je známá minulost i stav.
Auto z bazaru bych kupoval opravdu jen ve velké nouzi a v situaci když víš, co si prohlídnout a jak to má vypadat...
Discovery je životní styl.