Ahoj, zdravím všechny klubáky. Delší dobu pročítám tohle forum, dneska jsem se regnul a chtěl bych požádat o radu. Potřebuju koupit auto pro rodiče kteří se odstěhovali na samotu, kde bývá občas v zimě problém se sněhem ,i když se příjezd propluží tak třeba za hoďku jsou 1/2 metrové závěje.4x4 a větší světlost než osobák je nutnost. Nějak jsem se zhlídnul ve Freelanderovi. Jde o to že auto bude více méně jako nouzovka pro případ nasypání hromady sněhu a nemožnosti vyjet Touranem kterým jezdí běžně, jinak ho bude používat mamina celoročně na nákupy atd ,její roční nájezd je cca 1500km. Netrápí mě tedy spotřeba, ale to, aby auto třeba po 3 týdnech nečinosti nemělo problémy se startama. Nebude jezdit žádný velký OFF ,ale potřebuju pokud budou závěje vyjet na vesměs povláčené pole kde je sněhu max 20cm a dojet 500m k udržované cestě,pak už je to pohoda. Barák je mezi polema tak tam prostě vyfukuje.Otázka tedy zní jestli se vůbec zamýšlet nad dieselem při tak malém nájezdu. Nebude se s tím tahat žádné dřevo z lesa ani závodit, takže myslím že by 1,8 benzín úplně stačil. Vzhledem k tomu že to bude druhé auto u baráku tak bych nechtěl kupovat nic za balík, vidím to na nějakou stařenku do 60.000.Jinak na autě si 99% věcí udělám sám, mám dílnu kde se dá vyšívat a trochu si z autama hraju. O Freelanderech ale prostě nic nevím, měl jsem ho na dílně jednou na brzdy a kolega na tom jednou dělal automatku a to je asi tak vše..
Jsem od Ostravy tak kdyby náhodou někdo o něčem na prodej věděl budu rád.
Dík všem za reakce.
Freelander benzín nebo diesel?
Moderátor: Safraporte
Re: Freelander benzín nebo diesel?
Tak pri 3 tydnech mezi startama na naftu rovnou zapomen. I pro benzin budes muset vyresit udrzovani baterky a naftak ti bude delat problemy diky bio slozce v nafte. V zime ti bude tuhnout, v lete v filtrech budou rust bordely... Kazdy start bude s turbem a hlavou bez oleje, takze muzes cekat problemy. Naftak neni na takove pouziti, to je technika na denni jezdeni.
Na takove pouziti bude trpet i benzinove freecko. 16V motor asi taky nebude uplne happy z dlouheho stani a stekani oleje.
Za 60k si rovnou priprav 20-30k na to aby to auto jezdilo pres snehove zaveje spolehlive. Pokud mas tak maly rozpocet, tak bych uvazoval o Nive - levne, primerene kvalitni a postavene na extremni pouziti
Na takove pouziti bude trpet i benzinove freecko. 16V motor asi taky nebude uplne happy z dlouheho stani a stekani oleje.
Za 60k si rovnou priprav 20-30k na to aby to auto jezdilo pres snehove zaveje spolehlive. Pokud mas tak maly rozpocet, tak bych uvazoval o Nive - levne, primerene kvalitni a postavene na extremni pouziti

- fR4Nk
- tel.: 0948028417
- auto: LR Freelander
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Podobne ako Zizal si myslim, ze z tak napnutym rozpoctom spolahlive Freecko nenajdes. Sam si napr IRD neopravis. Ak uz chces to auto tak jednoznacne benzin. My na nasom mame tiez maly kilometrovy nabeh. Naviac nafta je palivo satanovo
PS: Z dobrym obutim Freeteza v snehu prejde vela, ale na to potrebujes mat v poriadku jej achillovu patu a tou je pohon., ktory v OK stave podla mna za 60k nenajdes.

Biely Freelander "Lord Sníh" a cierna Mazda MX-3 V6 "Black Widow". Dokonaly Jing Jang.
No pokud je to diesel starenka tak problemy asi budou to je jasne. On ten rozpocet tak moc napnuty nwni,ale je mi lito vysypat vic za auto ktere jezdi tak malo. A radeji si problemy vyresim sam a vim jak na tom jsem,nez koupit neco i cem majitel prohlasuje ze je to ok a od repasu nic nenajelo a pravda je kapanek jinde.Chapu ze to za ty prachy nebude zadna velka hitparada 

Myslím,že benzín je spolehlivější než nafta u staršího vozu a zvlášť v zimě.Navíc uvádíš že jezdí jen krátké trasy a na ty se disel už vůbec nehodí.Jednou za čas dobiješ baterku a máš po starostech.Průchodnost sněhem je dána správnými pneu,pak tě nic nezastaví.
-
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
Benzínu stání žádnej problém dělat nebude, tenhle motor provozuju v různejch autech, různým stylem posledních 5 let a několik set tisíc km a až na foukající těsnění pod hlavou při blbé údržbě a servisu, je bezproblémový.
Dík za info chlapi.