Brodění
Moderátor: Acon
Brodění
Zajímalo by mne jak je to se zátkou na převodovce /spojce při brodění? Kdy je nutné jí dát? Když jsem naposledy řádil v Milovicích, taj jsem pár různě hlubokejch kaluží chca nechca projel, a přiznám se že jsem si na nějakou zátku vůbec nevzpoměl.
Pak jsem koukal že nabízejí dodatečné odvzdušnění na víčko rozvodů co je na prsou. Je vhodné ho tam dodělat?
Pak jsem koukal že nabízejí dodatečné odvzdušnění na víčko rozvodů co je na prsou. Je vhodné ho tam dodělat?
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
Re: Brodění
Neřeš to, dle mých zkušeností na více autech je to v pohodě jak to vyrobili v Anglii i bez té spodní zátky.mr-tomas píše:Zajímalo by mne jak je to se zátkou na převodovce /spojce při brodění? Kdy je nutné jí dát? Když jsem naposledy řádil v Milovicích, taj jsem pár různě hlubokejch kaluží chca nechca projel, a přiznám se že jsem si na nějakou zátku vůbec nevzpoměl.
-
- tel.: 736769704
- auto: Discovery TD5,F2
Zátku nepoužívám,co nateče to zas vyteče
No nevim, v čisté vodě je to asi možná jedno, ale blátivá kaluž bude asi horší. Přemejšlím dát tam tu zátku nastálo. Udělat do ní závit a dát tam na odvětrání benžo z hadičkou.
-
- tel.: 736769704
- auto: Discovery TD5,F2
Obcas muze protect spojkovej valecek ten co je na prevodovce a pokud je tam ta zatka tak je spojkova lamela v řiti dřiv nez se nadejesmr-tomas píše:No nevim, v čisté vodě je to asi možná jedno, ale blátivá kaluž bude asi horší. Přemejšlím dát tam tu zátku nastálo. Udělat do ní závit a dát tam na odvětrání benžo z hadičkou.
Zapoměl jsem napsat že je to automat.
Ten závit na zatku je i na rozvodech a nekdy by se tam ta zatka hodila.
Po utopení auta v bahně předchozím majitelem a následnou mou koupí,jsem musel dělat rozvody.Ty sračky tomu vůbec neudělaly dobře.A na automatu vůbec netuším proč to tam je

tel:604422529
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
mam tu zatku na rozvodech a do vička u čerpadla jsem si udělal odvzdušnění.Mam tam klasickou rychlospojku(to malinky kolínko) na vzduch,jen jsem do víčka vyřízl zavit...
discovery 1
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Já tam namontil klasický odvzdušňovák na vodu .... podle závitu . Před kravením to zavřu a pak otevřu . Teda teď ani nevím , jak to teď mám
jestli povolené,nebo utažené . Jasně že na D1 "nesmrtelný spiderman " , ale teď s ní nejezdím,tak asi proto nemám přehled 

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
Já ale spíš potřebuju abych o tom nemusel přemejšlet jestli je to otevřený nebo zavřený. Ten odvzdušňovák pak nic neřešeší když musím stejně lézt pod auto a hlavně si na to vzpomenout.
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Tak tam prdni miesto odvzusnovaku holender na hadicu aj s nejakou hadicou a vyved to do motoroveho priestoru niekde hore [FACE WITH STUCK-OUT TONGUE AND WINKING EYE].
LR DEFENDER 110 SW
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
No to znamená zase lézt pod auto na kontrolu,jestli není ta hadička urvaná
Hold když chceš s autem kravit,tak tě občasná kontrola nemine
a podle mě to je namístě,aby se předešlo větším závadám 
Ono i ten odvzdušňovák se může urazit ..... nejjistější je v tomdle případě zátka a manipulovat s ní ( motáž s následnou demontáží
).

Ono i ten odvzdušňovák se může urazit ..... nejjistější je v tomdle případě zátka a manipulovat s ní ( motáž s následnou demontáží

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
Já budu mít celej spodek zadeklovanej, takže hadička bude krytá, ale takhle nebudu muset dělat žádnej manipulační otvor.
Ale co já vím,tak to tam není až tak jako odvzdušnění,ale jako odkapávač olejů případného ůniku 

tel:604422529
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Tak zaprvé, na automatu s mechanickým čerpadlem lze odvzdušnění vyvést tam, kde byl snímač kliky, za druhé dole je otvor pro výtok prosakujícího oleje. Včera jsme dělali spojku na 300tdi co měl zátku natvrdo, z fremy vyteklo asi 1/2 litru oleje. To samé platí i pro rozvody. Nechte to auto fungovat tak, jak bylo vymyšlené, jediné řešení, jak nelézt pod auto, je při brodění hnát do rozvodů a fremy převodovky stlačený vzduch horem a udržovat v prostoru přetlak.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ten stlačenej vzduch mě taky napadl - má to tak Unimog. Ale to neřeší odkap oleje. Jedině to lehce celé tlakovat na jedné straně a průhlednou hadičkou to odspodu někam vyvést a kontrolovat, jestli něco vyteklo. Ale je to celé dost složité.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Mam taky zkušenost. Asi třikrát jsem byl s Defíkem delší dobu ve vodě (10-15 minut) a vždycky potom, když jsem auto odstavil na několik hodin, se mi lepila spojka a musel jsem ji utrnout přes starter. Druhý den už ne.
Odkalovací otvor dole na frémě nemam, jen zátku nahoře pro nastavení horní úvrati.
Odkalovací otvor dole na frémě nemam, jen zátku nahoře pro nastavení horní úvrati.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Ale řeší, vzduch tam musí jít jinudy, spodní díra musí zůstat volná.MadTom píše:Ten stlačenej vzduch mě taky napadl - má to tak Unimog. Ale to neřeší odkap oleje. Jedině to lehce celé tlakovat na jedné straně a průhlednou hadičkou to odspodu někam vyvést a kontrolovat, jestli něco vyteklo. Ale je to celé dost složité.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
Ten stlačenej vzduch je zajímavá myšlenka. Mám v autě kompresor se vzdušníkem, tak by stačilo ty výpustní místa trochu přiškrtit aby to nemělo tak velkou spotřebu vzduchu a bylo by to vyřešený.