spojka
Moderátor: Safraporte
-
- auto: Free td4 04
spojka
Nazdar priatelia. mam fričko td..pri stlačani spojkoveho pedalu musím ist až na doraz inač mi ide tažko zaradit rýchlost... da sa spojka aj štelovať?alebo je spojka na výmenu. alebo to môže robiť aj spojkový valec dakujem
Re: spojka
Můžeš mít špatné gumičky ve spoj.válci-kupuje se sada. Zabírá spoj válec? Ale nejdřív se podívej jestli máš kapalinu ve spoj.nádobce,už se o tom psalo cca před měsícem.Nemusí to být nutně špatná spojka.3telování-u některých aut ano ale u FREE nejde.
-
Valec zabera ale hned od spodu ako púštam spojku.. a ta nadržka na kapalinu je nastrašnom mieste..to musim rozobrať, vela veci abysom sa tam dostaly.sajty píše:Můžeš mít špatné gumičky ve spoj.válci-kupuje se sada. Zabírá spoj válec? Ale nejdřív se podívej jestli máš kapalinu ve spoj.nádobce,už se o tom psalo cca před měsícem.Nemusí to být nutně špatná spojka.3telování-u některých aut ano ale u FREE nejde.
-
neviem ešte som to nepozeral.. a ak je prasknutý ako sa to mohlo stať?mulder píše:A nemáš prasklý držák spojkového válce ?
- Matz
- auto: D3, 2x Free Td4
Praská, protože ta hřídel co de skrz obal převodovky zatuhne, a vyp. válec proto rozvalí ten držák v kterém je uchycený...
D3 HSE tdv6 2006
Free SE Td4 2004 4x2 + chip
Free Td4 2001 4x4, +2"
Free SE Td4 2004 4x2 + chip
Free Td4 2001 4x4, +2"
-
ale ja mam spojkový valec na pedali a nie na prevodovke. do spojky ide trubka k spojkovemu ložisku.Matz píše:Praská, protože ta hřídel co de skrz obal převodovky zatuhne, a vyp. válec proto rozvalí ten držák v kterém je uchycený...
-
kvapaliny je dost som pozeraly.sajty píše:Můžeš mít špatné gumičky ve spoj.válci-kupuje se sada. Zabírá spoj válec? Ale nejdřív se podívej jestli máš kapalinu ve spoj.nádobce,už se o tom psalo cca před měsícem.Nemusí to být nutně špatná spojka.3telování-u některých aut ano ale u FREE nejde.
Ak si to už otvoril tak to hlavne dolej.
Sleduj hladinu v nádržke a neplánuj si dlhé cesty
a precvič si pohýňanie a radenie bez spojky.
Obvykle sa ako prvý mení hl.valec, to je brnkačka /v porovnaní s ložiskom/ do 100€. Jak toto nepomôže, tak hydraulické ložisko. Pri tej plíležitosti sa obvykle mení aj lamela.
Výmena spojky na tomto voze sú gurmánske orgie, doporučujem vyhľadať vo fóre kľúčové slovo spojka
Sleduj hladinu v nádržke a neplánuj si dlhé cesty

Obvykle sa ako prvý mení hl.valec, to je brnkačka /v porovnaní s ložiskom/ do 100€. Jak toto nepomôže, tak hydraulické ložisko. Pri tej plíležitosti sa obvykle mení aj lamela.
Výmena spojky na tomto voze sú gurmánske orgie, doporučujem vyhľadať vo fóre kľúčové slovo spojka

- fR4Nk
- tel.: 0948028417
- auto: LR Freelander
- Kontaktovat uživatele:
No tak problem z spojkou dobehol aj lorda Sneha
. Najprv mi klesol pedal spojky o cca 2cm. Spojkovy pedal po prekonani tych hluchych 2cm, zaberal normalne. Teraz mi pre zmenu spojkovy pedal vyskocil hore o cca 5cm hore
Spojkovy pedal a spojka teraz zabera az na konci stlacenia, boha jeho
Nemam cas sa na to pozriet kvoli praci. Dufam, ze cez vykend sa k tomu dostanem i ked z mojimi autoopravarskymi skusenostami si asi ani neskrtnem
Nema spojkovy pedal nejake stelovanie priamo pri pedaloch v kabine? Inac radenie, pohynanie, klesanie otacok pri samotnom radeni a celkove jazdenie bez problemov...
Dufam ze nado mnou nevyrieknete nejaku jobovku
Zabudol som na motorizaciu je to 1,8 L.

Nemam cas sa na to pozriet kvoli praci. Dufam, ze cez vykend sa k tomu dostanem i ked z mojimi autoopravarskymi skusenostami si asi ani neskrtnem

Nema spojkovy pedal nejake stelovanie priamo pri pedaloch v kabine? Inac radenie, pohynanie, klesanie otacok pri samotnom radeni a celkove jazdenie bez problemov...

Biely Freelander "Lord Sníh" a cierna Mazda MX-3 V6 "Black Widow". Dokonaly Jing Jang.
-
spojka sa neda štelovat na valci to je len na výmenu teda aspon u td4fR4Nk píše:No tak problem z spojkou dobehol aj lorda Sneha. Najprv mi klesol pedal spojky o cca 2cm. Spojkovy pedal po prekonani tych hluchych 2cm, zaberal normalne. Teraz mi pre zmenu spojkovy pedal vyskocil hore o cca 5cm hore
Spojkovy pedal a spojka teraz zabera az na konci stlacenia, boha jeho
![]()
Nemam cas sa na to pozriet kvoli praci. Dufam, ze cez vykend sa k tomu dostanem i ked z mojimi autoopravarskymi skusenostami si asi ani neskrtnem![]()
tak mne to už prestalo robiť..ked som otvoril vrchnak na spojkovom valci a kvapaliny bolo dost. zavrel som to a od vtedy to prestalo.. a ked ti môžem poradiť tak diely na freečka ma pan Balog vŠali.. ma original Anglicke diely. som mu volal na ten spojkový valec nový ccca 60eur.na moje td4. a spjkove ložisko ma tušim za 85eur