RR P38 nezapína redukčnú prevodovku
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
Re: RR P38 nezapína redukčnú prevodovku
pokud by cidlo neutralu bylo vadne tak jednotka transfer boxu nedovoli pohyb motorku. Vetsinou byva vadna snimaci deska polohy (je to vlastne matice prepinacu). Pozna podle toho zmenu smeru a koncovou polohu. Pokud bude vydrena nebo jinak poskozena nebude motorek fungovat korektne. Taky sem se setkal s vadou ridici jednotky. Ta se projevuje tak ze motorek vubec nevrci a becm (pristrojovka -blika) čeka a nic. Dalsi dobry TEST tohoto systemu je pouze vlozit pojistku cislo 11 do BECM a hned clovek vi jestli to umi aspon trosku žít tim ze to vyradi do neutralu. neni treba u toho mit zaply motor. coz u prerazovani LOW HIGH byt musi.
-
- auto: Range Rover P38 2,5
Ďakujem za rady, ešte to vyskúšam s tou poistkou. Motorček pracuje, len asi nechodí do koncovej polohy. Aj keď sa podarí zaradiť redukciu, tak pri jazdení stále bliká kontrolka na prístrojovke. Redukciu to vyraďuje na prví krát, len to zaraďuje na 4-5 krát.
- Kokesek
- Kontaktovat uživatele:
bude problem v motorku na te maticove desce muzou byt vydrene kontakty
-
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
To se kontakty stačí vydřít i při tak malé frekvenci použití ? Čekal bych, že spíš zaoxidují...
-
Dá sa ten motorček rozobrať a kontakty opraviť?
- Kokesek
- Kontaktovat uživatele:
je to uhlikovy povlak na desce. nejsou to klasicke mikrospinace. rozebrat jo opravit vetsinou ne. Proto se porad prodavaji...
-
Dnes som mal super deň. Vymenil som žhaviče a ešte raz som demontoval motorček z prevodovky. Kompletne som ho rozobral. Zo statora vytieklo asi 1 dcl oleja. Vystriekal som to čističom na brzdy a vyfúkal vzduchom. Zrejme netesní gufero na oske. Jemným šmirgľom som prebehol komutátor rotora a uhlíky. Bohužiaľ, hrubou silou som rozobral plastový obal maticovej dosky, nakoľko je to nerozoberateľné. Opäť som to vystriekal čističom, vyfúkal vzduchom a prihol zberné kontakty. Maticová doska, aj kontakty boli ako nové. Nakoľko obal maticovej dosky bol poškodený páčením, musel som orezávacím nožom z neho odrezať asi 1-2 mm po celom obvode a zalepiť ho tekutým kovom. Tekutý kov nestihol ani zaschnúť a motorček bol už na prevodovke.
A teraz to najlepšie. Motorček ožil, preradenie trvá asi 2 sekundy. Dokonca aj kontrolky prestali blikať a krásne vypisuje LOW a HIGH.
Dúfam, že niekomu pomôže tento návod a chcem sa všetkým poďakovať za cenné rady.
A teraz to najlepšie. Motorček ožil, preradenie trvá asi 2 sekundy. Dokonca aj kontrolky prestali blikať a krásne vypisuje LOW a HIGH.
Dúfam, že niekomu pomôže tento návod a chcem sa všetkým poďakovať za cenné rady.
- ssang
- tel.: 733149044
- auto: jen vzpomínky na LR
stanislav013 píše:Dnes som mal super deň. Vymenil som žhaviče a ešte raz som demontoval motorček z prevodovky. Kompletne som ho rozobral. Zo statora vytieklo asi 1 dcl oleja. Vystriekal som to čističom na brzdy a vyfúkal vzduchom. Zrejme netesní gufero na oske. Jemným šmirgľom som prebehol komutátor rotora a uhlíky. Bohužiaľ, hrubou silou som rozobral plastový obal maticovej dosky, nakoľko je to nerozoberateľné. Opäť som to vystriekal čističom, vyfúkal vzduchom a prihol zberné kontakty. Maticová doska, aj kontakty boli ako nové. Nakoľko obal maticovej dosky bol poškodený páčením, musel som orezávacím nožom z neho odrezať asi 1-2 mm po celom obvode a zalepiť ho tekutým kovom. Tekutý kov nestihol ani zaschnúť a motorček bol už na prevodovke.
Blahopřeju k úspěchům a takhle se pomalu (možná i rychle podle frekvence závad na Tvé P38

Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Stanislav Bedi
- tel.: +421907444887
- auto: P38 2.5TD
On nas uz opusta vysi na i ternete krasna masinka na strunach
- Václaf
- tel.: 777 874 392
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se,ale nějak nerozumím 

http://www.zprimskehopodzamci.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zednictvi.zprimskehopodzamci.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zednictvi.zprimskehopodzamci.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Neopúšťa, len ak by mal niekto záujem, tak sa môžme dohodnúť. Zatial si užívam jazdu v tanku:)