konečně názor že v tom nejsem sámjantanen píše:!!! OLEJ V MOTORU MĚNIT MAXIMÁLNĚ PO 8tis km !!!

jinak kámoš má lagunu II a tam odchází turba na zadření jedno za druhým ( úžasný lonlife

On mění po 10 tis. auto má 3 kila v hrbu a o turbu neví

Moderátor: Miky_CZ
konečně názor že v tom nejsem sámjantanen píše:!!! OLEJ V MOTORU MĚNIT MAXIMÁLNĚ PO 8tis km !!!
jantanen píše:No a když sme u mot. oleje tak v automatu 10 tis km a vyměnit ( výměna se musí provádět průplachem , recirkulace přes filtr) např systém BG a pod . nestačí jen vypustit a napustit a jezdit a vypustit a napustit a jezdit. Většina bordelu zůstane v hydro. měniči a po nalití nového oleje dojde k zpětné kontaminaci.!!! Bláboly servisů jako doživotní náplň nebo po 50tis a pod sou naprostý kraviny. Pak je většina automatů vprdeli do 200tis km. !!!
Myslím, že měnit olej v motoru po 10 tis a převodoce po 40 tis je naprosto ideální. Jak píše Dušan.... měnit v automatu po 10 tis je podle mě nesmysl.iRRes píše:jantanen píše:No a když sme u mot. oleje tak v automatu 10 tis km a vyměnit ( výměna se musí provádět průplachem , recirkulace přes filtr) např systém BG a pod . nestačí jen vypustit a napustit a jezdit a vypustit a napustit a jezdit. Většina bordelu zůstane v hydro. měniči a po nalití nového oleje dojde k zpětné kontaminaci.!!! Bláboly servisů jako doživotní náplň nebo po 50tis a pod sou naprostý kraviny. Pak je většina automatů vprdeli do 200tis km. !!!
To už je trochu moc sci-fi ne ? Dělat proplachy po 10 000km. To bych měl na 1km náklady 2kč jen za olej v motoru a automatu
jantanen píše:Jak pro koho scifi , já měnim motorové oleje u svých aut po 5tis km a při každé druhé výměně mot. oleje provádím výměnu oleje v automatu. LONGLIGE olej je super pokud chceš motoru dopřát extra péči ( akorát ho nesmíš měni po 20 tis ale nechat ho tam max. 10 tisíc) pak tě ten motor přežije. Mě se líbí jak si všichni ťukaj na čelo a pak se divěj že jim motor nebo automat lehne max do 300 tis km. JEŠTÉ JEDNOU TŘEBA V USA JE STANDART MĚNÍT OLEJ PO 5tis km !!! samozřejmě to nedělaj všichni ale je to obvyklé. a pak nemusíš shánět novej motor nebo převodovku. Ale jak řikám každý svého štěstí strůjcem
Jj ethanol...iRRes píše:jantanen píše:Jak pro koho scifi , já měnim motorové oleje u svých aut po 5tis km a při každé druhé výměně mot. oleje provádím výměnu oleje v automatu. LONGLIGE olej je super pokud chceš motoru dopřát extra péči ( akorát ho nesmíš měni po 20 tis ale nechat ho tam max. 10 tisíc) pak tě ten motor přežije. Mě se líbí jak si všichni ťukaj na čelo a pak se divěj že jim motor nebo automat lehne max do 300 tis km. JEŠTÉ JEDNOU TŘEBA V USA JE STANDART MĚNÍT OLEJ PO 5tis km !!! samozřejmě to nedělaj všichni ale je to obvyklé. a pak nemusíš shánět novej motor nebo převodovku. Ale jak řikám každý svého štěstí strůjcem
S tím motorem nemám problém a na doporučení mnohých budu dělat max. po 10 000km. U toho automatu mi to ale přijde úlet. Za kolik máš takovej proplach? Já jako obyč smrtelník tam nechám min. 15 000kčJinak jak píšeš jestli se automat vys...e po 200 000km tak to bych dal za proplachy 300 000kč. To raději risku a když tak koupím novou
PS: v US, ale jezdi většina na bena resp. ethanol ne ?