Obcas sa mi stane, ze mi pri startovani zabzuci starter a nie a nie nastartovat. Pomoze to, ked si zaradim rychlost a troska pokyvem s autom. Z 80% sa to stane pri dazdi, resp. ked je vonka vlhko. ma niekto podobnu skusenost? Ako to vyriesit?
Starter som mal rozobrany, uhliky vyzeraju v poriadku, volnobezka tiez...
Preklzujuci starter
Moderátor: Safraporte
Preklzujuci starter
Freelander 2.0 Di, rv. 1999, 5 dv.
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Zkušenost
V dobách minulých jsem vlastnil Oltcita. Tato závada se zde stávala poměrně často. Startér se vysunul a ozub drhnul o setrvačník takže to vydávalo zvuk jako pila. Pomohlo to jak píšeš. Závadu jsem posléze odstranil při opravě spojky. Je nutno udělat náběh na ozubech setrvačníku. Bohužel motor musí ven a setrvák je dost tvrdý a je nutno opatrně kvůli vyvážení. Pakliže Ti to nevydává ten děsný zvuk tak to může být špatné nastavení "spínacího kroužku" ve startéru. Snad Ti to pomůže. Hezký den
ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
Takze so starterom je to coraz horsie. Uz sa to nedeje iba pri dazdi, ale kedykolvek. Zastanem na parkovisku, vypnem motor, chcem nastartovat a bzzzzz.
Volal som do viacerych servisov a vsade mi potvrdili, ze tento problem dokaze vyriesit sikovny mechanik, prip. elektrikar bez vymeny celeho startera. Vie mi niekto poradit presnejsie ako sa da preklzujuci starter opravit? Moze to byt vybehanou volnobezkou?
Volal som do viacerych servisov a vsade mi potvrdili, ze tento problem dokaze vyriesit sikovny mechanik, prip. elektrikar bez vymeny celeho startera. Vie mi niekto poradit presnejsie ako sa da preklzujuci starter opravit? Moze to byt vybehanou volnobezkou?
Freelander 2.0 Di, rv. 1999, 5 dv.