Zkušenosti s úředníky a policií

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

Re: Novela zákona-nevyhovující technický stav = sebrání TP

#81 Příspěvek od RudaK » 10 úno 2015 16:51

DjALF píše: Pevnosťák je schopnej otevřít auto při bouračce jako konzervu to je jasný, ale nikdo nekouká na to, že každej den se najde několik kreténů, kteří mi nedají přednost a mám ho tam proto abych zvýšil svoji ochranu a ne proto abych někomu ublížil.
Já bych si ho tam dal jen proto,že se mě líbí :chuckle ,ale že odolávám,tak ho montovat nebudu ....... :mrgreen: raději uberu a ono to nějak dopadne .
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

DjALF
auto: Toyota LC 100
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od DjALF » 10 úno 2015 23:21

Rudo na Užovce jsem ho měl :Pohoda: a nikdy se nikdo neptal. Teď na Toytoy právě ještě nevím :roll: chci tam dát naviják, ale možná jen vlezu na dílnu a vytvořím něco festovního pod origo plasťák :muscle
Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/

Mára-RRC
tel.: 773625346
auto: 2x RRC

#83 Příspěvek od Mára-RRC » 11 úno 2015 12:14

Jen takovej dotaz kluci, když jsi vše nechám zapsat do TP kola světla zahrádku prevnostní nárazníky. tak jsi myslím že jsem stejně v prdeli páč mi pan všech pánů řekne ano pane řidici ale stejne jste v pici nemate homologovaný pevnostní nárazníky. je tak???? Takže bud stk a nebo TP cau good bay je tak??? takže je to na prd pro me pro normalního pracujíciho obcana ČR.... a mužu mít auto v Top svavu a mám vyvařený a smykem jdou všechny kola. a stejnak jsem prohrávající je tak???
RRC 1993 200 Tdi. Když Klasiku tak Classika (My Devils Machine)
Zrozen k porážce žijící pro vítězství...

cervusl
tel.: 732560183
auto: D 1 300

#84 Příspěvek od cervusl » 11 úno 2015 21:01

lumberjack to popsal níže koukni na to,to je jedna rovina,že nejmenovaná automobilka nevydělává jak by chtěla tak zahraniční majitel zapomene kufřík s EUR v poslanecké kantýně,aby jako vymysleli něco co nás donutí nakupovat nový auta po 6 letech,trochu zapomněly,že máme jiný platy než v DE.Jak to budou řešit policajti,kteří jsou v tom stejně nevině jako mi je otázka.myslím,ale že se domluvíme.Druhá rovina je když se stane pojistná událost s upraveným autem,kde se domluvit moc nedá,protože majitel pojišťovny chce vydělat a má na to školené právníky,dobré úmysly jdou stranou a platí striktně zákon. :cry:

Mára-RRC

#85 Příspěvek od Mára-RRC » 11 úno 2015 21:12

pevnostnák je na mojí ochramu jak v terenu tak i na silnici večně mi tam někdo nedá přednost... tak asi tak. auto je me jsou to me penize X-krát zdaněné tak co mi má nákej bolševik diktovat jak má moje auto vypadat a jak má být staré! nové auto stojí za hovno je knicemu páč nic nevydrží! a prdim to tady plácat je to zbytečny levnej chleba kvůli me nebude... asi tak

Franta D1
tel.: 731585433
auto: Disco 1 3.5 V8i

#86 Příspěvek od Franta D1 » 11 úno 2015 22:18

Já se chystám dát na auto pevnosťák a naviják, tak jsem zvědavej, kdy budu oceněn. :ty jeden...: Ještě si ale vyřídím alespoň ten zápis do TP že na vozidle může být.... coby polehčující okolnost

Trewor - ségra
auto: D2

#87 Příspěvek od Trewor - ségra » 12 úno 2015 14:13

Bejt zákonodárci co k čemu tak se udělá registrace vozidel na VIN a né na SPZ. Všechno by bylo spárovaný a člověk by sebou nemusel vozit žádný přiblblý papíry.
Jak by tě zastavili tak bys jim dal akorát řidičák, ten cvakli do databáze jestli jsi v cajku ty, pak našli auto podle SPZ, zkontrolovali jestli sedí VIN, platný STK, ME, pojištění, mohli nahlídnout na zápisy do velkejch not a když tak proklik na dokumentaci k autu s fotkama aby jsi jim u defa nemusel vysvětlovat že dozadu už se žádnej další nárazník nedává.
Dál by měli auto zkoumat jen když neodpovídá původnímu stavu nebo úpravám zapsaným v notách nebo nějak zřejmě nesplňuje tech. způsobilost...viz kola lezoucí z blatníků, chybějící DPF atd.
Papíry ať si klidně berou pokud to bude něco opravdu závažnýho ale pokud ne tak by měli jen poslat na STK. A to by tam mělo být následně viditelný aby tě při další kontrole neposílali na STK za to samý.

Rozhodně jsem proti tomu aby si každá hlídka co má za úkol akorát vybrat peníze hrála na pouliční soudce co se stavu aut týká. Pokud chtěj odchytávat jezdící rakve tak ať udělaj mobilní STK stanice kde to zkontrolujou lidi co tomu rozumí.
Usnadnilo by to život jak motoristům tak policajtům.

Něco takovýho by sice nebylo levný ale stejně se tu takovejch peněz rozkrade, že pár set milionů se v tom ztratí jak prd.
A nenavrhuju to jen proto, že je to pro mě potencionální ryto :bandit

tel.: +420775196109
auto: LR DII; Volvo XC90 -
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od default » 12 úno 2015 15:38

Nezlobte se na mě, ale obecně mám pocit že je okolo mě spousta bezmozků, kteří mají pocit že ty přiblblý úředníky budou poslouchat.
Do háje - já tady nejsem kvůli nim.
Oni jsou tady pro mě.

Nechceš mi dát SPZ na vozejk? Prohřešil jsem se tím, že patří dvěma lidem? Mě a otci? Kvůli tomu mi neumíš dát SPZ? Seru na tebe milý státe. Jezdím bez ní a místo TP policajtům ukazuju složku dopisování s Pražským magistrátem a Ministerstvem doprdele (pardon chtěl jsem říci dopravy). Mimochodem už asi tak dva roky čekám na jejich vyjádření k mému poslednímu dopisu. Jistě mají na to ze zákona 30dní, ale ... když policajtům vadí že tu SPZ ještě nemám tak je na to upozorním s tím, že pokud zjistili nějaké porušení zákona, tak by samozřejmě jako jeho strážci měli začít konat...

Prohlásili jste mě za mrtvého? To byla legrace když jsem na Politických vězňů kde má pobočku ministerstvo vnitra u té komise co posuzovala moji stížnost na to že ještě celkem žiju (v mezích možností) na jejich jistě právně správně položený argument: "a můžete nám to nějak prokázat?" s úsměvem odvětil že dám tomu jejich šéfprávníkovi pěstí a to by jako argument mohlo postačit. S tímto proslovem jsem povstal a s úsměvem na líci jsem k němu pomalu přicházel. Všichni vyskočili a měli pocit že mlátit úředníka v pracovní době je trestný čin. To jo hoši v pohodě žalujte mrtvolu za ublížení na zdraví a potom pozdravujte Chocholouška. Rád bych viděl policajta nebo soudce, který rozjede případ jehož hlavním protagonistou je osoba která po své smrti mlátí právníky z MV.

Úřednice na Praze 8 mi v rámci následného vystavení nového OP zničila rodný list.
Měla problém s mým rodinným stavem. Jsem totiž rozvedený. Chtěla po mě rozsudek. Nebylo na něm razítko nabytí právní moci. Byl 3 roky starý. Takže podle ní bez tohoto razítka byl neplatný. Mě je šuma fuk co do občanky napíšou. Já jí nepotřebuju. Tak jsem řekl ať tam napíše že jsem ženatý. To nejde vy jste rozvedený. Tak napište rozvedený. To nejde když máte rozsudek. = mluvím s debilem.
Na podatelně jsem podal stížnost. Mám na ní razítko např. 18.5.2004. Celá událost proběhla v roce 2003... Mám k tomu papír z ministerstva vnitra s datem 16.6.2003. Tam je krásná věta "na Vašich vývodech se zdáti být něco logického a proto doporučíme OÚ P8 vystavení nového OP se zapsaným stavem rozvedený". Pokud vezmu v úvahu časový sled, tak mi na moji stížnost odpověděli 11 měsíců před jejím podáním.

A tak jsem po letech dorazil na matriku na Praze 4 ať mi vystaví nový rodný list. A budete se divit (klidně to sem naskenuju) na novém rodném listě mám všechna platná razítka a moje rodné číslo je ------/----. Když jsem jí říkal že to asi bude nějaká chybka, tak mě ujistila že to má správně a zinkasovala 100Kč za vystavení. No a od té doby tento rodný list ukazuju všem úředníkům a trvám na tom že mám v OP špatně napsané RČ. Napsal jsem to i do toho protokolu o předání nového OP.

A klidně založme téma o debilitách státních úředníků...
Mimochodem nejsem zas až takový debil, abych neměl všechno písemně potvrzené...
Mám pokračovat??? Story s autama???
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

Rover
tel.: 736173373

#89 Příspěvek od Rover » 12 úno 2015 15:44

default píše:Mám pokračovat??? Story s autama???
Ano, prosím... 8)
Country boy...

Mira 101
tel.: 777667094
auto: D1 300Tdi

#90 Příspěvek od Mira 101 » 12 úno 2015 20:15

:clap :clap ,dost dobrý,já chci také pokračování.....,tajemný muži bez rodného čísla, :yes .................,,tak mě ujistila že to má správně a zinkasovala....,, :mrgreen:

cervusl
tel.: 732560183
auto: D 1 300

#91 Příspěvek od cervusl » 12 úno 2015 20:19

Jo

cuisine

#92 Příspěvek od cuisine » 12 úno 2015 21:28

Téma skoro jako na úrovni některých uživatelů offroad fora :Ale fuuj:
2010 UAZ 3164/2003 UAZ 3160/2000 TLC KZJ95/1979 TLC FJ55/1977 TLC 55/1962 ČZ175

minerva
tel.: 777246261
auto: LR Minerva,D1V8SE

#93 Příspěvek od minerva » 12 úno 2015 22:18

Diskuze je prímová , přispěji dotazem,
Musí všechny světla která jsou na autě svítit a být nerozbitá? Mám na svém D1 světla v nárazníku, která jsou vypojená a rozbitá. Všechna světla včetně blinkru mám v horních sdružených lampách. Nebude mne za to někdo v uniformě působit "dobro"?
Divoch

Mira 101

#94 Příspěvek od Mira 101 » 12 úno 2015 22:42

cuisine píše:Téma skoro jako na úrovni některých uživatelů offroad fora :Ale fuuj:
Tak to bych si dovolil nesouhlasit a upřímně myslím že jsou kluci ještě hodně daleko,přeji pěkný den.

Mira 101

#95 Příspěvek od Mira 101 » 12 úno 2015 22:49

minerva píše:Diskuze je prímová , přispěji dotazem,
Musí všechny světla která jsou na autě svítit a být nerozbitá? Mám na svém D1 světla v nárazníku, která jsou vypojená a rozbitá. Všechna světla včetně blinkru mám v horních sdružených lampách. Nebude mne za to někdo v uniformě působit "dobro"?
Pokud máš funkční světla od výrobce (hlavní,blinkry,couvačku,...) tak udajně ne,jel jsem na stk a neměl jsem zapojená světla na zahrádce,byl jsem ujištěn kamarádem mechanikem že neva,a pán se na ně ani nezeptal,stk v pořádku,samozřejmě to muže byt jinde jinak,logicky co je navěšené na autě by mělo být podle nějakých pravidel a fungovat,jen má zkušenost. A Ty určitě myslíš že máš světla s 200 na 300,tak ty jsou myslím v pořádku,svítí,blikají,........ :grin:...přinejhorším ty spodní zaslepit,stříknout černým sprejem.

Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od default » 13 úno 2015 19:16

Jednoho krásného odpoledne jsem zjistil že už mě ty OPELy nějak nevyhovují (Omega combi) a začal jsem pátrat po novém voze. Ve vleku toho co jsem jako dítě viděl v příběhu Lvice Elsy bylo rozhodnuto. Po první zkušební jízdě v Defenderu mě doma ujistili že tudy cesta nevede. Nevadí jsem relativně přizpůsobivý občan a tak jsme jeli zkusit DII do JČ. Po zkušennostech s DEFem to byla skoro pohádka (proto tomu doma říkají DicsoTraktor). Lehce k historii. Jeden co vozí auta z Rakous to koupil pro svého otce lehce ťuklé na levé světlo od Rakouského veterináře. Tatík dovozce dostal za měsíc infarkt a "děkujeme odcházíme" mu (v rámci nízkých mezd a faktu že doktořina se nedělá pro peníze ale je to poslání) v Táboře zprasili bypas. Takže mu v rámci propouštění oznámili že se to trošku nepovedlo, ale neva a až se to zcela vyhojí (2-3roky) tak to opraví v rámci reklamace. Jo a mimochodem za volant snad ani nelezte, ono se neví jestli to s Váma nepraští - to víte... srdíčko no... Možná to vydrží a možná ne. Šance je asi tak 50:50. Takže děda dal auto do prodeje. V době kdy to chodilo kolem 300000 to prodával za 270000 a když jesm si sním plácnul a skutečně přijel tak dal ještě 10000 slevu za dodržení slova.
V Táboře jsme to odhlásili na DI a já jsem s pýchou a radostí jechal do Prahy na Jarov a hotovil jsem se k dokončení přepisu. Dorazil jsem cca kolem 13h a ejhle automat mi nehodlal vydat pořadové číslo... Ubezpečil jsem paní v informacích, že tady bude asi nějaká chybka, páč jsem dorazil v úředních hodinách a jsem hotov k úřednímu úkonu pročež tedy nevidím důvod k tomu aby se tento úkon nekonal. Paní to velmi pobavilo a sdělila mi že pro dnešek jsou čísla vyčerpána. Vzhledem k drobným neshodám, jež provázely naší další komunikaci mi přivolaný vedoucí sdělil, že si musím dojet na technickou hned vedle a až pak se mohu ucházet o přepis. Takže STK Jarov cca 30m od úředního místa. Místní technik převzal vozidlo do péče řádného zkoušitele technického stavu a zjistil že auto nemá VIN kód. Na můj dotaz, jak je možné že automobil byl přihlášen a tedy tento kód musel být přítomen při té prvotní registraci a je s podivem že někam emigroval atd atd... odpověděl že to on neví na zálkadě čeho se to registovalo. Požádal jsem o specifikaci místa kde by měl být. Odpověď "no na tom rámu tam co normálně bývá" mě příliš neuspokojila a požádal jsem jej ať laskavě kontaktuje AMT (kdysi hlavní dovozce LR do Čr) s tím že bu snad mohli říci kde má hledat. Tuto službu samozřejmě neprovádějí a vystavil a oproti zaplacení mi vydal protokol se záznamem o neexistujícím VIN kódu. Vrátil jsem se s protokolem na DI a opět jsme se vrátili k diskuzi ohledně nevydaného pořadového čísla. Přivolaný vedoucí akceptoval mou na místě sepsanou stížnost na chybu v protokolu ohledně výrazu není / nenašli jsme (=jsme tupí a nevíme kde).
Uplynuly dva dny a ejhle telefon z STK Jarov... že teda ať si tam přijedu že na to ještě jednou mrknou. S úsměvem jsem jim sdělil, že už jsem tam byl a jenom blbec dělá stejnou chybu dvakrát a ať čekají na kontakt mého právního zástupce. V rámci milého rozhovoru s jakýmsi méně inteligentním tvorem jsem jim řekl, že pokud ten VIN kód chtějí najít, tak klidně přijedu (369Kč/hod+DPH+náhrady) a nebo jim sdělím kde to auto stojí a můžou se mrknout. Pohled na dva pány, kteří dorazili s felicí STK Jarov a na ulici lezli pod LR s drátěným kartáčem v ruce byl nezapomenutelný. Jako kdyby našli poklad... byl tam kde má být... Poslali mi poštou nový protokol (zdarma). Tak jsem volal šéfpánovi z DI že už mám v ruce ten správný protokol a že mi může poslat SPZ. To prý nedělají. Ujistil jsem ho že nebudu dělat státu blbečka a trávit další den čekáním na číslíčko z automatu... Nakonec když jsem mohl jet já k nim a zvorali to, tak na oplátku mohou jet oni ke mě a napravit to. Kontroval nabídkou SPZ na přání. Bral jsem to jako omluvu a ejhle šlo to i bez čekání...

Jo a to s tou chybou v malém TP ohledně počtu míst jsem už vyprávěl?
A to s tím psem a sebraným řidičákem jsem už vyprávěl???
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

Mára-RRC

#97 Příspěvek od Mára-RRC » 13 úno 2015 19:46

ne ne povídej je to celkem dost zajímavé čtení...

Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od default » 13 úno 2015 19:48

Jednoho krásně pošmourného podvečera jsem byl zastaven hlídkou pomocně ochranitelskou. Při kontrole dokladů tato hlídka poukázala na faktický rozdíl mezi číslem sedaček v TP a skutečným stavem. Nekecám i já jsem byl překvapen. Mimochodem velmi profesionálně fungující hlídka (=1xpolicista+1xpolicistka) z jedné poloviny velmi fešná a vybavená. Požádali mě, abych:
a) odstranil nezapsaná sedadla
b) zjednal nápravu v TP
Ježto jsem se již seznámil s vysokou profesionalitou STK Jarov tak jsem na doporučení známých dorazil na STK Praha Bohdalec.
Pán ve stavební buňce se zamřížovanými okny mě s politováním oznámil že s tím jako nic neudělá a že si mám dojet do toho Tábora, kde k tomu mají původní/průvodní dokumentaci.
Vzhledem k pokročilému datu (l.p. 2006) jsem se dotázal zda jsou vybaveni telefonem.
Ano výborně tak si do toho Tábora zavolejte, ať Vám to vyhledají.
No to ani omylem nejde.
Fajn pokud neumíte telefonovat, zkusme někoho kdo to umí - co třeba pan vedoucí.
No tak to ničemu nepomůže, ježto já na to musím mít ten papír přece to snad každý ví ne (bože to je další blbec a teprve je 11:25)... Hmm a hele máte fax? nebo email - ať Vám ten papírek pošlou faxem nebo mejlem.
Tak mi tady neděláme.
V pohodě ... hele domluvíme se ... já si dám cigáro a pak to auto nastartuju a ten přední rám ti tady opřu o ty dveře a dokud mi neopravíte co jste zkurvili tak nepujdeš domu. Jasný???
No tak to zavolám policajty a voni to odtáhnou :D :D :D
S pilotem na palubě ani náhodou :lol: budou muset rozbít okénko, vytáhnout mě ven a o tom budeme sepisovat protokol a v něm bude napsáno že na mě serete a to je příčina mého zkratkovitého jednání. Co ty na to prde???
Já asi zavolám toho vedoucího...
Po přeložení problému a pohovoru s pablbem v kukani se pan vedoucí usnesl že do toho Tábora asi zavolá a optá se na to... jen to bude chvilku trvat to musím pochopit.
Maminka vždycky říkala že nejsem žádný malý blbec tak to samosebou pochopit umím. Hopnu si na oběd a až se vrátím, tak mi tady ten osoba dá do ruky moje nové papíry a budeme mít všichni krásný den...
A kdo nevěří - tomu je ukážu :hi
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

Nivák

#99 Příspěvek od Nivák » 13 úno 2015 20:04

cuisine píše:Téma skoro jako na úrovni některých uživatelů offroad fora :Ale fuuj:
Už třikrát sem žádal o smazání. ..
Naposledy upravil(a) Nivák dne 14 úno 2015 13:25, celkem upraveno 1 x.

Mára-RRC

#100 Příspěvek od Mára-RRC » 13 úno 2015 20:14

Nivák píše:
Už třikrát sem žádal o smazání ...
co chceš mazat?? toto téma?? a jako proč??

Odpovědět