Zapojení přídavných světel Discovery 2
Moderátor: Miky_CZ
-
- auto: Discovery II
Zapojení přídavných světel Discovery 2
Ahoj,
mam dotaz. Na palubce mam symbol světel s číslem 2, předpokládám, že to je originál knoflík na ovládání přídavných světel, ale chci se zeptat kde j vyveden konektor na který se připojím? Případně zda už tam nějaké relé jde a nebo ne.
Moc děkuji
Tomáš
mam dotaz. Na palubce mam symbol světel s číslem 2, předpokládám, že to je originál knoflík na ovládání přídavných světel, ale chci se zeptat kde j vyveden konektor na který se připojím? Případně zda už tam nějaké relé jde a nebo ne.
Moc děkuji
Tomáš
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Re: Zapojení přídavných světel Discovery 2
Relé na přídavná světla bývá na pojistkovém boxu v motorovém prostoru.
-
- auto: Discovery II
Ještě mam u každého světla konektor asi nebo co to je, viz. fotka. Je to u obou světel. Není to náhodou příprava na připojení přídavných, když to má originál knoflík přímo na palubce?
- tel.: +420775196109
- auto: LR DII; Volvo XC90 -
- Kontaktovat uživatele:
Na tyhle konektory koukám už asi 7let a stále mě nenapadá k čemu tam jsou... a takových tam ještě mám... jéje...
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Tyhlety šedé konektory jsou spojovací pro spojení uzemňovacích drátů od všeho možného. Stačí se podívat do RAVE, je to tam popsané.
Pro originál druhé dálkové by měla být v autě doplňková krabička, protože pro ovládání je tam použito tlačítko, ne vypínač, takže na to nestačí obyčejné relé.
Pro originál druhé dálkové by měla být v autě doplňková krabička, protože pro ovládání je tam použito tlačítko, ne vypínač, takže na to nestačí obyčejné relé.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
http://www.discovery2.co.uk/spots.html Tady je popsané jak to je originál a jak to občas nefunguje, když tam krabička - v principu impulsní relé občas nefunguje.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- tel.: +420775196109
- auto: LR DII; Volvo XC90 -
- Kontaktovat uživatele:
V principu (pokud to dobře chápu) by to mělo fungovat následovně:
rozsvítím světla
přepnu na dálkové
tlačítkem si rozsvítím přídavné
a POZOR když zhasnu dálku, tak by měly zhasnout i přídavné (kvůli případnému oslnění)...
Z toho mám pocit že by ta přídavná světla měla být připojená až "za" normální dálkou... to by snad mohlo vyřešit jedno obyčejné relé...
Ale kamiony to mají zjevně řešené jinak, protože umí bliknout i těmi přídavnými... nebo se pletu?
rozsvítím světla
přepnu na dálkové
tlačítkem si rozsvítím přídavné
a POZOR když zhasnu dálku, tak by měly zhasnout i přídavné (kvůli případnému oslnění)...
Z toho mám pocit že by ta přídavná světla měla být připojená až "za" normální dálkou... to by snad mohlo vyřešit jedno obyčejné relé...
Ale kamiony to mají zjevně řešené jinak, protože umí bliknout i těmi přídavnými... nebo se pletu?
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
na mojej D2 mam predpokladam pridavne svetla (origo LR v origo LR rame) zapojene v fabrike ,to auto ma vsetko mozne aj nemozne co sa do D2 davalo a nepredpokladam zeby to tam niekto domontovaval... a pridavne svetla su normalne zapojene ze svietia z dialkovymi a nedaju sa vypnut samostatne,neviem ci je to dobre alebo zle ,ale este ma zato nikto neposu..zil. na kamione som to mal zapojene cez zvlast svietiaci vypinac(a samozrejme relatko) cize dialkove svetla bud svietili samostatne,alebo po zapnuti vypinaca spolu z pridavnymi dialkovymi,ziadne samostatne blikanie pridavnymi svetlami sa nekonalo...
- Tazik1992
- tel.: 602875958
- auto: Defík
to default: Světýlková elektrotechnika kamionu je samostatná disciplína
Tam je to asi individualni záležitost. Nejjednodušší je asi to spřažení relé přídavných s relé od dálkových. Kdybys to chtěl přeci spínat volitelně,ale vždy s dálkovýma a aby i s nima automaticky přídavná světla vypla,tak by tam mohlo být relé zapojené se samodržnym kontaktem ovládané tlačítkem a napájené ze stejného vodiče jako relé dálkových světel.

Sloužim lidu! :-)
Land Rover Defender 110SW 300Tdi 1998
ex-služební Land Rover Defender 2,4TDCi Puma 2008
Land Rover Defender 110SW 300Tdi 1998
ex-služební Land Rover Defender 2,4TDCi Puma 2008
-
Ad přídavné dálkové - je k tomu pořeba relé, vypínač (nejlépe s příslušným piktogramem) a zelená kontrolka.
Když bude vypínač zapnutej, tak od hlavních dálkových se ti sepne relé, rozsvítí se zelená kontrolka a rozsvítí se přídavná dálková světla.
V klidu to může vozit trvale zapnuté - oslňování není moc problém, když už máš tak jako tak zapnutá dálková světla. A relé ovládané od hlavních dálkových světel ti zaručí, že přídavná dálková světla se rozsvítí až poté, co budou rozsvícená ta hlavní.
Zelená kontrolka a vypínač je standardizovaný systém ovládání a indikace v autech - občas to kontrolují na STK. Ideální je i ten správný piktogram.
A málem jsem zapomněl na 2 pojistky - jednu silovou, přes kterou to půjde od baterky do relé a následně do přídavných světel, a druhou slabou, která bude mezi hlavníma dálkovýma a vypínačem pro relé.
Když bude vypínač zapnutej, tak od hlavních dálkových se ti sepne relé, rozsvítí se zelená kontrolka a rozsvítí se přídavná dálková světla.
V klidu to může vozit trvale zapnuté - oslňování není moc problém, když už máš tak jako tak zapnutá dálková světla. A relé ovládané od hlavních dálkových světel ti zaručí, že přídavná dálková světla se rozsvítí až poté, co budou rozsvícená ta hlavní.
Zelená kontrolka a vypínač je standardizovaný systém ovládání a indikace v autech - občas to kontrolují na STK. Ideální je i ten správný piktogram.
A málem jsem zapomněl na 2 pojistky - jednu silovou, přes kterou to půjde od baterky do relé a následně do přídavných světel, a druhou slabou, která bude mezi hlavníma dálkovýma a vypínačem pro relé.