discovery 3 (rozsvícení kontrolek náklon,sjezd,brzdy a motor)
Moderátor: Miky_CZ
discovery 3 (rozsvícení kontrolek náklon,sjezd,brzdy a motor)
zdravim, mám tu D3 které vyhodí kontrolky náklonu,sjezdu a brzd. Hned po tom přestne auto jet (nepatrná reakce na plyn) když vypnu a zapnu klíček auto zase jede.Diagnostika píše ve většine chybu komunikace CAN rušena skoro s vetšinou jednotek.motor píše 3 chyby s dodávkou paliva (p0087,P0191,P2290). Někdy se stane že auto za jízdy vypne motor a hodí kontrolku motoru. měnil jsem snímač výšky vozu levý zadní (nedalo se s ním hnout jak byl zatuhlej). v minulosti jsem měnil palivové čerpadlo v nádrži (bylo plné bordela a auto vůbec nejelo, od té doby do teď ok). prosím poradte mi to auto je zakletý
.

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: discovery 3 (rozsvícení kontrolek náklon,sjezd,brzdy a motor)
Jestli se jednoty po CANu navzájem správně nebaví, tak mě napadají dvě možnosti - mechanická - někde jsou dráty od CANu (typicky kroucený pár) poškozené, a nebo - elektrická - některá jednotka se zbláznila a vysílá do CANu tehdy, když nemá a ruší ho. Oboje se hledá blbě.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
pokud se mužu zeptat. kde se ta jednotka nachází, nebo která to je?
-
Která jednotka? Jestli se moc nepletu, tak jich v tom aute bude cca 10 nebo víc. A po CAN sběrnici si budou povídat všechny.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
prohlédnu znova tu kabeláž. může ten CAN způsobit všechny ty potíže s podvozkem a motorem?
výpis z diagnostiky
- Přílohy
-
- IMG.pdf
- (443.2 KiB) Staženo 159 x
-
- IMG_0001.pdf
- (244.1 KiB) Staženo 113 x
Že je jedna jednotka zblázněná je velmi nepravděpodobné. Je to totiž v řadiči CAN v každé jednotce zařízeno tak, že se jednotka při zbláznění úplně odstaví a komunikaci ostatních neovlivňuje. Pravděpodobnější je chyba někde v kabeláži.
Nicméně já Ti těžko poradím. Mám jednu takovou D3, jak přes kopírák co se těch popisovaných závad týče. A nepřišli jsme na to a nepřišli... Tak dej vědět, co jste na přišli vy.
Nicméně já Ti těžko poradím. Mám jednu takovou D3, jak přes kopírák co se těch popisovaných závad týče. A nepřišli jsme na to a nepřišli... Tak dej vědět, co jste na přišli vy.
-
Tak s tím CAN řadičem a jeho omezením bych si tak jistej nebyl. Ale stávat by se to nemělo. U vývoje pár věcí co komunikují po CANu jsem byl a i přes ty CAN řadiče se to bylo schopné kousnout - vždy to byla chyba v programu, na což se při vývoji dřív nebo později přišlo. Nicméně bych to taky tipnul na kabeláž.
Což je docela opruz hledat.
Což je docela opruz hledat.
Mimo téma: To MadTom: Tak to jsme skoro kolegové, já CAN komunikaci dělám jako programátor na jednočipech...
- NOTIX
- tel.: 601322634
- auto: Def 90 Puma, RRE
co klasická závada "hlavní konektory na svazku za LP kolem"
to se předělávalo i v LR v rámci nějakývh garancí,ale jistej si nejsem
to se předělávalo i v LR v rámci nějakývh garancí,ale jistej si nejsem
Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
zminenou kabelaž jsem čistil a ošetřil a zavada pokračovala. Od te doby co jsem zacal psat na toto forum (přesne) tak se přestaly zavady projevovat
už jsme najeli cca 200 km a nic. Asi zmena teplot. Nicmene hledani bude o to složitejší. Jinak mockrat dekuji za rady. jsem zase o neco moudřejší

U té naší jsem vypozoroval, že první jízda dne, specielně při nízkých teplotách, je O.K. Když se pak nechá auto stát třeba hodinu, tak to při další jízdě udělá. Ale když je před další jízdou tolik času, že úplně vychladne, tak se závada zase neprojeví. Nemáš to podobně?
zkoušel jsem to nechat ted celou no venku a jede to v pohode a včera jsem to dal na noc do dilny cca 18 stupnu a take bez problemu, tak ja už nevím třeba se nejka jednotka konečne probrala. No pokud se to do pondeli neprojevi tak auto dam majitelce at to pozoruje. Jsem z toho jelen.