Disco II - rada před koupí

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
hrochado
auto: LC 78

Disco II - rada před koupí

#1 Příspěvek od hrochado » 25 úno 2015 21:57

Ahoj,

potřeboval bych poradit ohledně koupi.
V pondělí se na bazoši objevil tento inzerát.

http://auto.bazos.cz/inzerat/44752445/L ... ery-II.php

S pánem jsem si vyměnil pár mailů, hned mi ochotně poslal více fotek a scan techničáku a zdá se být docela sympatický. Jelikož se v tom tak nevyznám, bydlím v Brně a přes týden jsem samozřejmě v práci, řekl jsem si, že vyzkouším tuto službu http://www.autotym.cz. Ihned mě kontaktovali a já jim krom toho Disca poslal ještě jednoho Freelander, který je taky v Praze, na omrknutí. Ohledně Freelandera se ozvali ještě během toho stejného dne, kdy mi přišel opravdu podrobný protokol s detailníma fotkama a popisem neduh a jelikož jich bylo víc, než bych chtěl, řekl jsem jim, ať se jdou mrknout ještě na to Disco.
Asi po hodině mi pán z autotýmu volá, že na Disco by raději nechodili, že díky tomu, že má nový lak a nastříkaný spodek stejně nic nepoznají a nemůžou tak garantovat, že auto není třeba svařovaný.

Otázka č.1:
Je to opravdu tak, jak tvrdí, opravdu člověk - odborník - není schopen pohledem, jízdou, zvednutím auta na zvedák, detailním prozkoumáním poznat, jestli má auto křivý nebo svařovaný rám?
Je mi jasné, že měřičkou laku nic nezměří, když je lak nový, o to ale asi v tuto chvíli nejde. Spíš jestli jde poznat, jestli šlo jen o maskovaní vraku, nebo skutečně o nějakou renovaci.

K autu:
Pán, co ho prodává má tuto firmu http://carwelt.cz/ možná ho někdo zná, možná je dokonce tady z fóra. Ta firma se zabývá dovozem aut, mimo jiné i LR, ale podle referencí spíše novějších a luxusnějších aut. To Disco mu údajně nabídl autorizovaný dealer v Německu, od kterého jinak bere jiné LR, mělo to být nějaké firemní/náhradní auto u toho dealera, ve skvělém stavu. Pán si jej tedy koupil, protože tehdy (v řijnu) řešil ještě koupi roubenky v Jizerských horách. Z té ale sešlo a auto mu teď stojí před domem a je ho škoda (předpokládám, že jezdí něčím novějším), tak ho prodává. Na otázku, proč má auto nový lak odpověděl, že to bral jako svůj projekt, auto předělat, že už si kdysi takto předělával Mercedes coupe z 90. let, čili zřjemě jen otázka líbivosti. Z auta prý nic neteče, vše funguje jak má, jen střešní okýnka jsou napevno zatmelené.

Otázka č.2:
Řešit to nějak, nebo na to kašlat? :)

Díky.
Přílohy
MVC-020S.JPG
MVC-020S.JPG (53.14 KiB) Zobrazeno 2137 x
MVC-025S.JPG
MVC-025S.JPG (36.67 KiB) Zobrazeno 2137 x
image.jpeg
DISCO před a po.pdf
(1.58 MiB) Staženo 81 x
IMG_3126.jpg
2023 LC 78 – Troopyna
ex 2003 D2 Td5 – Offina
ex 2004 Freelander TD4 – Edoušek

dava
auto: DII Td5 v origoši

Re: Disco II - rada před koupí

#2 Příspěvek od dava » 25 úno 2015 23:03

:mrgreen: No, ta barva je hezká a podle stavu vnitřku tam může být opravdu kolem 200 najeto. Akorát ten potaženej volant... to vypadá na víc km. Proč dával celolak, když auto bylo krásný je těžko hádat. Proč jsou vyměněné zadní lampy za FL (spodní) přední blinkry neoriginál bílé, vypínače výhřevu neoriginál , na PZ dveřích nejde centrál (fotka zevnitř vzadu - zajetý čudl). Hlavice páky redukce z jedničky, to snad může znamenat že kulisa je z jedničky a má to tudíž ovládání mezidifu, ale ta poloha nevím, páka by měla být víc vpravo, v takovým případě. Velká páka má neorigo hlavici, proč to? Maska replika je taky asi projekt ?

Proč to pán stříkal v zaprášený garáži a navíc bez sundání plastů, nárazníků, nápisů, klik, hagusů...

Dovezený pro sebe v říjnu a ještě je na čistopisu?

Myslím že je to výjeb a pak to nejspíš není jen o laku, bude tam těch fixlů víc. A jestli jsi tyhle fotky poslal firmě co chodí prohlížet auta, tak se nedivím, že ti kulantně napsali, že to nemá cenu prohlížet, za tu cenu.
Pokud chceš uvalit 150, tak se stav :mrgreen: Pohádky kdyžtak umím taky
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince

hrochado
auto: LC 78

#3 Příspěvek od hrochado » 26 úno 2015 07:21

Díky, tohle jsem potřeboval slyšet.

Hlav řadiček jsem si všiml, nevím proč jsou tam jiné, každopádně manžety bývají snad u všech ošahané, stejně jako volant, tak to možná vyměnil všechno.
Vyhřívání sedaček taky - pokud je tam původní interiér, tak už tam ty vyhřívané sedačky musely přeci být, ne? - tím pádem i původní knoflíky ...

Masku a přední blinkry taky nechápu, ale to je spíš asi otázka vkusu...

Co by mě nenapadlo je to lakování - nemám s tím žádné zkušenosti, nevím, jak se to dělá ...

Člověk se pořád musí něco učit :)
2023 LC 78 – Troopyna
ex 2003 D2 Td5 – Offina
ex 2004 Freelander TD4 – Edoušek

dava
auto: DII Td5 v origoši

#4 Příspěvek od dava » 26 úno 2015 22:39

Hele, asi takhle: je to dojem na základě nejakých zkušeností, jak s autem tohoto typu, tak i se zvyklostmi prodejců,podle fotek a podle těch indicií. Samozřejmě je potřeba posoudit fakt na místě osaháním a pak se pravej stav ukáže. Může bejt, že to auto je OK, akorát to někdo podivně vytůnil, ale praxe je spíš většinou jiná.
Každopádně, volant u DII a celej vnitřek je dost nekvalitní, hodně napoví. Tady se to evidentně někdo snažil řešit a pak tam může být těch km různě. Potíže se zámkama se objevují u aut co maj dost v těle. Fotka motoru je ještě s modrým blatníkem, ale fotky před aplikací nástřiku nejsou, pak by se mohlo čekat, že to bylo pomuchlaný. Obzvlášť když je tam na předku všecko neorigo, plus zadní lampy. Výbava je vyšší, podle fotky ACE, čelní sklo s výhřevem - to není zlý. Ale za 150 už seženeš FL a nebo prostě auto bez podezřelých markantů.
Pěknou prodával Peetan tady na foru, koukni jestli ještě platí. Cena podobná a podle mě auto jistější
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince

Odpovědět