Def nejede
Def nejede
Zdravím všechny. Jsem tady nový a potřebuji poradit. Mám Defa 110 Td5 1999, je to asi dovoz z Německa, koupený v ČR. Dva roky s ním jezdím a motor šlape jako víno. Není problém vytáhnout na dálnici 150km/hod. Asi chip Ex Tec. Teď se z ničeho nic zasekne na 120km/hod a vic nejede. Přitom na jedničku až čtyřku má sílu a jede dobře.Pětka do 120km/hod taky, ale pak jako by tam byl omezovač a víc se mu nechce. Má najeto 236.000 km, olej,filtry vyměněny. A pak ještě jedna klasika, při množství paliva pod 1/2 nádrže, nechce startovat a je asi zavzdušněnej. Co s tím ?
Díky
Díky
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Re: Def nejede
Nepadne do nouzáku kvuli teplotě? Je tam dost vody? topení topí? Co říká diagnostika? Ne ,na diagnostiku se vlastně neptám, na tu se zaeptá madtom:-) napis co ta voda, normálně pust topení a napis jestli topí kolem tech 120km/h. Na 99 procent te omezi jednotka kvuli necemu, bud vysoka teplota, nebo se (zdanlive) nedostava vzduch - tedy vaha vzduchu, ale spise senzor tlaku a teploty vzduchu na vstupu. A chip je tam teda jakej? Neni to nejaka krabicka na par dratech, ze by si prestala vedet rady s upravou signalu?
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Mě se auto chovalo podobně, při napolo umřetém čerpadle v nádrži. Teda chytalo to normálně, akorát tomu chyběl výkon. Jediná možnost jak to poznat je napíchnout tlakoměr do vedení nafty. Diagnostika to nepozná.
Ale než bych cokoliv rozpojoval, tak jak psal Hanys - napíchnout na diagnostiku, a kromě vyčtená chyb, to zkusit projet a podívat se, jestli všechny čidla dávají smysluplné hodnoty.
Ale než bych cokoliv rozpojoval, tak jak psal Hanys - napíchnout na diagnostiku, a kromě vyčtená chyb, to zkusit projet a podívat se, jestli všechny čidla dávají smysluplné hodnoty.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Hanys_a_Kaca
Jeste zkontrolovat privod vzduchu, celou cestu od vnejsi mrizky az po motor, jestli je tam vsechno volný - treba i rozpojit za interkulerem (vyradit tak i turbo) a projet - jestli tam máš ale power box krabičku, tak to delej jen s citem a kratkodobe, at to nejak neupeces, ony ty krabicky jdou obcas s davkama nafty do nesmyslu ikdyz neni vzduch nebo je to studený. A tim se jeste dostavame k tomu, jestli to nejak napadne nekouri ?
-
Tak mě ještě napadla jedna obvyklá věc u TD5tek - vzduchové hadice, u kterých se mají časem snahu odlepit vnitřní vrstvy a v hadici udělat "klapku". A taky se občas stane, že ta hadice někde praskne a potom utíká vzduch z výstupu turba. Obojí moc na diagnostice vidět není.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Dík za rady, ponořím se do toho a dám vědět.
- Hanys_a_Kaca
Mě přestává bavit, že myslíme s madtomem na to samé, kdyby to aspoň byla hezká blondýnka, ale fousatej chlap 

-
A už ses viděl v zrcadle, které při tom pokusu neprasklo? 

Tak nakonec to bylo čerpadlo. Moc to nechápu, ale je to tak. Doporučte nějaký slušný pneu. Asi něco univerzálního.
Díky všem za rady.
Díky všem za rady.
- Hanys_a_Kaca
Čerpadlo může být - u tebe je to dost možný tím, že to prostě nestačilo v maximu výkonu.
- iYary
- tel.: 6O2791O2O
- auto: ex. Defender 11O Td5
No neni dobre, ze chces radu s gumama v def nejede. ... asi zi taloz sve vlakno na cele auto jako někteří
viewtopic.php?f=1&t=23935
Nebo je primo hodne o gumach napsano jinde.
Rozhodne to vic specifikuj, rozmer a kde budes vic jezdit.
ja vzal goodyear-wrangler-duratrac, ale nejsou v polularnim rozmeru 255/85 R16
vzorek ale maji fajn a v zime fungujou.
Jarda
viewtopic.php?f=1&t=23935

Nebo je primo hodne o gumach napsano jinde.
Rozhodne to vic specifikuj, rozmer a kde budes vic jezdit.
ja vzal goodyear-wrangler-duratrac, ale nejsou v polularnim rozmeru 255/85 R16
vzorek ale maji fajn a v zime fungujou.
Jarda
DEFENDER !
http://www.foxcoffee.cz
http://www.foxcoffee.cz