EKA kod
Moderátor: Safraporte
Re: EKA kod
na D2 sa da precitat diagnostikou (pokial auto nie je imobilizovane). neviem ako to je na Free ale asi podobne.
dalsia moznost je navstivit LR predajcu - zisti ho v databaze podla VIN kodu. v anglicku to spravia ochotne a casto zadarmo. na slovensku za to pytaju 50 eur. problem je ked ten EKA kod niekto zmenil. to ti potom to co ti da LR nepomoze.
dalsia moznost je navstivit LR predajcu - zisti ho v databaze podla VIN kodu. v anglicku to spravia ochotne a casto zadarmo. na slovensku za to pytaju 50 eur. problem je ked ten EKA kod niekto zmenil. to ti potom to co ti da LR nepomoze.
if it ain't broke, don't fix it
Odkud jsi? Jde vycist prez diagnostiku
- pohodarka01
- tel.: 607729030
- auto: freelander1
Nevíte někdo kde v okolo HK mají diagnostiku na Free1 rv:1999 potřebuji zjístit EKA případně zprovoznit auto. Náhradní klíč mám jinak jsem v háji.Díky.
Dnes se nezadařilo.
Dnes se nezadařilo.
- akrij13
- tel.: 605721321
- auto: freelander,Octavka
Sorry, asi se zeptám blbě, ale co je EKA kod a k čemu slouží? Není to kod imobilizeru?
Je to Emergency key access code a slúži pre núdzové spojazdnenie auta pri strate kľúčov. Predpokladá sa /nechápem prečo/, že máš aspoň kľúč bez imobilizačného čipu. To potom auto odomkneš, šmrdláš v zámke presne podľa kódu až sa to na pol minúty uvedie do režimu, že to štartuje aj bez odblokovania imobilizéra. Potom to bez imob. štartuje až do vtedy, kým tam nedáš kľúč s imob.
EKA kód by mala vychrchlať ECU imobilizéra po dráte č 13 v obd zásuvke pod mode9 v niektorom z PIDov 00-0B, pri odblokovanom imob
Asi by bolo jednoduchšie a rýchlejšie premostiť to blokovacie relé štartéru.
EKA kód by mala vychrchlať ECU imobilizéra po dráte č 13 v obd zásuvke pod mode9 v niektorom z PIDov 00-0B, pri odblokovanom imob

Asi by bolo jednoduchšie a rýchlejšie premostiť to blokovacie relé štartéru.
- akrij13
- tel.: 605721321
- auto: freelander,Octavka
Dík za info.
Ahoj, ja jsem v Irsku takze dojet na diagnostiku by asi neslo. Ale diky.lenham3 píše:Odkud jsi? Jde vycist prez diagnostiku
Mrkni sem http://www.mgrovercodes.com/land-rover/ ... /eka-code/
Ak to správne chápem tak ze tých 17libier ho zistia z VIN.
Ak to správne chápem tak ze tých 17libier ho zistia z VIN.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ovšem pouze za předpokladu, že ho někdo během doby nezměnil. Lépe vyčíst diagnostikou.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- pohodarka01
Mám v EKA kodu písmeno jak ho mám zadat? Freelander1
- pohodarka01
moc diky zítra na to kluci vlítnou.
- pohodarka01
Tak jsem dostala auto domů EKA fuguje. Tak a co dál? když vypnu motor, tak se to hned zase blokne. To budu muset před každým startem načítat EKA kod znovu? Nedá se to nějak upravit?
EKA kod zadavas pomoci klicku ve dverich pokud deaktivujes IMO tak je deaktivni do doby nez odpojis baterku.Slouzi k nouzovemu nastartovani pokud se strati nebo pokazi dalkove ovladani