disco 3 tdv 6 manual - ze by spojka?
Moderátor: Miky_CZ
disco 3 tdv 6 manual - ze by spojka?
Ahoj, tak odhaluji dál, co by se eventuelně dalo vylepšit ... jediný, co se mi nezdá je, že jedu-li s motorem v zápřahu, skoro nic neslyším, až na takové šoupavé šolíchání vjemově odkudsi zpode mne ... při vyšlápnutí spojky nebo vyřazení za jízdy zcela utichá ... trochu jiný zvuk je to při "brždění přes kvalt" trochu jiný při zápřahu ... tiupuju na spojku, vzuhledem k tomu, že zabírá přece jen poměrně vysoko 3/4 pedálu ... dotazy:
1) na kolik vyjde set pro výměnu spojky?
2) je to hodně pracné?
3) nevíte o rozumném LR servisu v ZPČ?
Je zapotřebí tenhle celý set nebo stačí spojka a ložisko? http://www.land-rover-dily.cz/discovery-iii/spojka/
1) na kolik vyjde set pro výměnu spojky?
2) je to hodně pracné?
3) nevíte o rozumném LR servisu v ZPČ?
Je zapotřebí tenhle celý set nebo stačí spojka a ložisko? http://www.land-rover-dily.cz/discovery-iii/spojka/
- NOTIX
- tel.: 601322634
- auto: Def 90 Puma, RRE
Re: disco 3 tdv 6 manual - ze by spojka?
podle toho co popisuješ to tipuju na dvouhmotu
jinak když už by jsi to dělal tak jedině komplet ( setrvá,spojková sada,ložisko )
toť můj názor, ale někomu se to líbit nemusí
jinak když už by jsi to dělal tak jedině komplet ( setrvá,spojková sada,ložisko )

Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Podle mne přední diferák.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- NOTIX
To by mohlo být taky, ale ten by mohl hučet i při vyšlápnuté spojce ne?eliott píše:Podle mne přední diferák.
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Nemusí, pokud není v záběru, není tlak na ložiska.NOTIX píše:To by mohlo být taky, ale ten by mohl hučet i při vyšlápnuté spojce ne?eliott píše:Podle mne přední diferák.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
- Tazik1992
- tel.: 602875958
- auto: Defík
Podobný jev mám teď na Defu, akorát je to zatim slyšet nepravidelně. Vzhledem k tomu, že spojka je nová (pár tisíc km), tak taky podezřívám diferák. To ustání při ubrání nebo vyšlápnutí spojky si taky vysvětluju tím jak píše eliott, prostě se to odlehčí od zátahu.
V podezření jsou tedy ložiska v diferáku?eliott píše:Nemusí, pokud není v záběru, není tlak na ložiska.
Sloužim lidu! :-)
Land Rover Defender 110SW 300Tdi 1998
ex-služební Land Rover Defender 2,4TDCi Puma 2008
Land Rover Defender 110SW 300Tdi 1998
ex-služební Land Rover Defender 2,4TDCi Puma 2008
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Je to častá záležitost...Tazik1992 píše:Podobný jev mám teď na Defu, akorát je to zatim slyšet nepravidelně. Vzhledem k tomu, že spojka je nová (pár tisíc km), tak taky podezřívám diferák. To ustání při ubrání nebo vyšlápnutí spojky si taky vysvětluju tím jak píše eliott, prostě se to odlehčí od zátahu.
V podezření jsou tedy ložiska v diferáku?eliott píše:Nemusí, pokud není v záběru, není tlak na ložiska.
dvouhmota?NOTIX píše:podle toho co popisuješ to tipuju na dvouhmotu
jinak když už by jsi to dělal tak jedině komplet ( setrvá,spojková sada,ložisko )![]()

- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
múže být spojkové ložisko, taky kolik máš najeto ?
U mě to v manuálu dělá taky , na diferák to netipuju , dělá mi to jen v tahu a nijak výrazně , tak to neřeším. Mám 227 tis
Pokud to bude spojka a vydrží 250 tis na tak těžký auto , tak si myslím že je to v pohodě.
U mě to v manuálu dělá taky , na diferák to netipuju , dělá mi to jen v tahu a nijak výrazně , tak to neřeším. Mám 227 tis
Pokud to bude spojka a vydrží 250 tis na tak těžký auto , tak si myslím že je to v pohodě.
V podezření jsou tedy ložiska v diferáku?[/quote]eliott píše:Nemusí, pokud není v záběru, není tlak na ložiska.
Je to častá záležitost...[/quote]
čili nejdříve zkusit vyměnit ložiska v diferáku a pak až kdyžtak spojka? ... ale nenašel jsem na to nikde díly ... mimochodem jakej olej přijde do diferáku?
155 tkm .. a asi to fakt sedí, páč mam i servisku ... a je to takovej jako trochu suchej zvuk?petr štrof píše:múže být spojkové ložisko, taky kolik máš najeto ?
- NOTIX
Je to častá záležitost...[/quote]Ominub píše:V podezření jsou tedy ložiska v diferáku?eliott píše:Nemusí, pokud není v záběru, není tlak na ložiska.
čili nejdříve zkusit vyměnit ložiska v diferáku a pak až kdyžtak spojka? ... ale nenašel jsem na to nikde díly ... mimochodem jakej olej přijde do diferáku?[/quote]
kdo hledá najde

viewtopic.php?f=6&t=11852
viewtopic.php?f=6&t=13607
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
- NOTIX
dvouhmotnostní setrvačníkOminub píše:dvouhmota?NOTIX píše:podle toho co popisuješ to tipuju na dvouhmotu
jinak když už by jsi to dělal tak jedině komplet ( setrvá,spojková sada,ložisko )![]()
toť můj názor, ale někomu se to líbit nemusí... co to?

MOLON LABE !!! M.A.R.A.
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
Ahaa, takze to je ten setrvacnik ke spojce, ju? Diky