Oprava horního držáku zadních tlumiču
Moderátor: Miky_CZ
Oprava horního držáku zadních tlumiču
Mam patrně trochu vyrezly ten čep, nasledkem čehož je tam vule a boucha to. Opravoval to už někdo z vás nějak?
Napadlo mě odvrtat, utočit čep nalisovat zpět do diry a obvařit.
Zkoušel to někdo vařit?
Napadlo mě odvrtat, utočit čep nalisovat zpět do diry a obvařit.
Zkoušel to někdo vařit?
- Přílohy
-
- $(KGrHqV,!k8E-bz5lqRzBPvlt90G7!~~60_12.JPG (16.44 KiB) Zobrazeno 2388 x
- kubasaki
- tel.: 737154605
- auto: Defender 110 300Tdi
Re: Oprava horního držáku zadních tlumiču
Nový to stojí asi 600,- to nemá cenu spravovat.
Defender 110 300Tdi automat.
jj koukal jsem ale když ja raději opravuju než měním 

To jako fakt nikdo nemá nějaky postivý tip starých mechaniku? 

Setkal jsem s tlumičema, které měly větší díru v oku (i když to byla správná specifikace na to auto) než je ten čep a proto to bouchalo. Nebylo to tím, že by byl ten čep vyrezlý nebo opotřebovaný. Dělaly to třeba tlumiče KYB Excel-G kupované od Granexu, kde ta vůle byla výrazná.
Country boy...
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Rozbodat trochu ten horni silentblok v tlumiči, potom z pneumatiky vyriznout kolečko, a z kusu silneho plechu vyrobit pořádnou podložku, celé to naskládat znova přes sebe a utáhnout na krev. Zrovna na zadnich tlumičích jsem to dělal několikrát, vždycky než se prolisovaka ta matka skrz podložku. doležite je mit dost dlouhe nastavce na ořech goly v tom podběhu se to bude dělat blbě a lešeňovou trubku na madlo goly a pak jde ledacos.
Punku zdar!
Punku zdar!
Rovere nechaval jsem origo tlumiče co byly na autě a Jsou tam LR, v jednom jsem to horni uložení měnil za nove z litepu,,, jak se znam tak to bylo to nejlevnější, a jedno nové mi zbylo, zkoušel jsem ten zadní tlumič shodit a misto něj jen rukou nasadit ten zbylá nový kus a bouchalo to stejně, takže se bojim že bude fakt špatná ta osa, navic jsem to nechával piskovat a jestli to bylo narezle, další kus vzal pisek atd...
Ale děkuju za postřeh, pokud bych tu osu točil novou tak si prvni koupim ty silentbloky a podle nich utočím čep.
Teda Haku ja ti snad založím tema o provizorních cestovních opravách, ale jsi pašák, Tu gumu jsi rozpichal jen aby měla vyšší tření nebo to má nějaky hlubší duvod?
myslíte že když tu puvodní hřidel hezky odvrtám a misto ní tam vsadim novou kterou obvařím že to v te objimce která tak vznikne praskne?
Pujde to vubec vařit? (abych se vyhnul kompl...vařením myslim samo že svařováni
)

Ale děkuju za postřeh, pokud bych tu osu točil novou tak si prvni koupim ty silentbloky a podle nich utočím čep.
Teda Haku ja ti snad založím tema o provizorních cestovních opravách, ale jsi pašák, Tu gumu jsi rozpichal jen aby měla vyšší tření nebo to má nějaky hlubší duvod?
myslíte že když tu puvodní hřidel hezky odvrtám a misto ní tam vsadim novou kterou obvařím že to v te objimce která tak vznikne praskne?
Pujde to vubec vařit? (abych se vyhnul kompl...vařením myslim samo že svařováni

- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
tu starou gumu jsem rozpíchal abych ji usnadnil přetvoření v celém objemu, ale pravdou je, že mne taky zajímalo jestli to vůbec pujde, jestli na to mám
- moc to nešlo.

Re: Oprava horniho drzaku zadnich tlumicu
Why?zorro píše:has left to read.